x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

08 Noi 2008   •   00:00

8 noiembrie 2008



HAIDUC, LA € PROFIL
Preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, este invitatul emisiunii € profil, difuzată astăzi, de la ora 13:10, la Antena 3. Academicianul Haiduc aduce în discuţie presiunile imobiliare extraordinare care se exercită asupra Academiei Române. Realizatorul emisiunii, Dan Constantin, îl are de asemenea ca interlocutor pe Lucian Anghel, membru fondator al Asociaţiei Analiştilor Financiar-bancari.

ANI JUDECĂTORI
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a dat ieri pe mâna procurorilor de la Parchetul Curţii de Apel Oradea un ju­de­că­tor de la Judecătoria Satu-Mare, Ştefan Kiss, pe care îl acuză de fals în de­cla­raţiile de avere. Sesizaţi, inspectorii de integritate au constatat că judecătorul nu şi-a trecut în declaraţia de avere pe anul 2007 un apartament pe care îl deţinea, iar în declaraţia din 2008 s-a repetat figura cu un autoturism. (Violeta Fotache)


MOBILE LA DEŢINUŢI
Gardienii Penitenciarului Brăila au gă­sit la cinci deţinuţi două telefoane şi sticle cu alcool. Deţinuţii au fost controlaţi la revenirea de la un punct de lucru exterior închisorii. La Penitenciarul Poarta Al­bă, o tânără de 27 de ani din Bucureşti a fost identificată în timp ce încerca să pla­seze iubitului aflat în detenţie un pa­chet cu alimente în care se afla şi un pli­cu­leţ cu peste două grame de heroină.  (F.C.)

TÂRGU-MUREŞ
Un poliţist a fost verificat cu alcooltestul pentru că oprise un politician în tra­fic. Nemulţumit că i s-a cerut să sufle în fiolă, consilierul local şi-a chemat fratele (candidat la un loc în Camera Depu­ta­ţi­lor), dar şi pe superiorii agentului "vinovat". Pentru a calma spiritele, şeful po­li­ţis­tului a găsit de cuviinţă să-şi pună subalternul să efectueze testul cu alcooltestul, deşi, legal, nu avea acest drept. (R.C.)

ÎNARMAT ÎN JUDECĂTORIE
Un bărbat a reuşit ieri să intre înarmat cu un cuţit în Judecătoria Craiova. Jandarmii care asigură paza l-au observat pe bărbatul care avea un comportament suspect şi i-au cerut să le arate obiectul ascuns sub sacou. Pentru că a refuzat, el a fost percheziţionat, asupra sa fiind găsit un cuţit cu o lamă de 27 de centimetri lungime. Bărbatul le-a spus jandarmilor că a primit cuţitul cadou şi că nu avea unde să îl lase până când ieşea din sala de judecată, unde era martor într-un proces. (Mihai Gavrilă)

ARGEŞ
O persoană a murit, iar alte două au fost rănite grav într-un accident rutier produs în noaptea de joi spre vineri. În accidentul petrecut în localitatea Clucereasa au fost implicate un Opel cu numere de Spania şi un autobuz în care se aflau 30 de muncitori de la Uzina de Autoturisme Dacia. Şoferul autoturismului, în care mai erau doi pasageri, s-a angajat într-o depăşire şi nu a mai avut timp să revină pe banda sa, maşina izbindu-se violent de autobuzul de la Dacia. (Elly Cristea)

BOMBĂ ÎN TREN
Joi seară, poliţiştii de frontieră au des­co­perit un calup de trotil de 200 grame ascuns în podul unui vagon al trenului Prietenia. Încărcătura a fost găsită când s-a efectuat o verificare a unor informaţii privind combaterea tra­ficului ilicit cu ţigări în trenul accelerat 401, care circulă pe ruta Chişinău-Bucureşti. Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au des­coperit în podul cuşetei unui vagon, deasupra uşii, un calup dreptunghiular de aproximativ 200 grame, inscripţionat în limba rusă "Trotil", având ataşată o capsă pirotehnică. Pentru soluţionarea cazului sub toate aspectele şi luarea măsurilor legale, cercetările continuă sub coordo­na­rea procurorului din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi. (M. Popa)

CINCI MILIOANE LA 6/49
Peste 16,9 milioane de lei însumează reportul la categoria I a Loto 6/49. Astfel, pentru tragerea de mâine, se estimează un fond de câştiguri de peste peste 5 mi­lioane de euro. Ultima dată, marele premiu de categoria I la Loto 6/49 s-a câştigat la data de 10.08.2008 şi a fost în valoare de peste 3,8 milioane de euro.

RCA electronic

Poliţele auto obligatorii RCA vor putea fi emise începând cu 1 ianuarie 2009 şi în sistem electronic. Companiile autorizate pe acest segment de piaţă vor putea aplica astfel un discount de cel mult 25% din prima standard de asigurare Asigurărilor (CSA), urmând ca de la 1 ianuarie 2010, contractele de asigurare aferente acestor poliţe să fie emise numai în acest sistem.

×
Subiecte în articol: observator