x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Noi 2008   •   00:00

GHINION RUTIER - Incident cu doi generali
Automobilul care îi transporta pe foştii generali Victor Athanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac de la INML la Penitenciarul Jilava a fost implicat ieri după-amiază într-un accident uşor. Maşina care circula pe Şoseaua Berceni a fost izbită din spate de un autoturism, lovit la rândul său de un alt autovehicul. Generalii au fost preluaţi de o altă maşină a Penitenciarului Jilava. Stănculescu şi Chiţac au fost duşi ieri la IML, unde li s-au făcut o serie de teste, pentru a se stabili dacă pot fi trataţi în detenţie. Ei ceruseră suspendarea executării pedepselor.

PROGRAM - Bani pentru drumuri
Guvernul va derula, începând cu anul 2009, un program naţional de dezvoltare a infrastructurii, în valoare de 700 de milioane de euro. La această sumă se vor adăuga încă 870 de milioane de euro alocate de Uniunea Europeană pentru astfel de proiecte pentru o perioadă de şapte ani. "Executivul a alocat deja 60 de milioane de euro pentru astfel de lucrări şi au fost depuse proiecte în valoare de 1,5 miliarde euro", a explicat Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltării. (E.S.)

INCENDIU ÎN PORT:Alertă la Constanţa
Pompierii din Portul Constanţa au fost alertaţi aseară, după ce la bordul unei nave sub pavilion Republica Moldova a izbucnit un incendiu. Din fericire, echipajul a fost salvat, existând un singur rănit, iar autorităţile portuare au declarat că nu există nici un pericol, nava neavând încărcătură periculoasă. Vasul “Retag” se afla ancorat în dana 47 şi nu avea marfă la bord. Zece dintre marinarii egipteni şi sirieni aflaţi la bord au fost salvaţi, iar unul a fost transportat la spital întrucât suferise o intoxicaţie cu fum. Mai multe echipaje de pompieri şi de la SMURD s-au aflat la intervenţia care a durat 35 de minute. Incendiul se pare că a pornit de la sala de comandă sau într-o cabină a marinarilor. Cercetările continuă în acest caz, urmând a se stabili cauzele exacte ale incidentului şi eventualii vinovaţi. (Emilia Sava)

DISTRACŢIE GRATIS
Uniunea Studenţilor din România (USR) a deschis ieri cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Studenţesc Unifest. Studenţii pot participa la dezbateri, la sesiuni de training şi au acces gratuit la concerte, la spectacole de teatru, de operă, la muzee şi la expoziţii. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, prezent la deschiderea evenimentului, le-a spus studenţilor că se simte printre ei ca acasă şi că va participa la evenimentul din Parcul Izvor.

CAZUL FERRARI - Protest la Judecătorie
Zeci de taximetrişti din Timişoara au protestat ieri, în faţa Judecătoriei din localitate. Ei sunt nemulţumiţi de decizia instanţei de a muta la Craiova procesul şoferului de Ferrari acuzat că a ucis un tânăr pe trotuar şi în care este implicat şi un taximetrist. "Este evident un prim pas în încercarea de muşamalizare. Probabil că la primul termen o să fie eliberat Cocoană (Adrian Cocoană, şoferul de Ferrari – n.r.). Vrem să arătăm că urmărim acest caz. Şi nu este vorba doar de taximetrişti", a declarat corespondentului Mediafax Emil Sicrea, taximetrist la Radio Taxi. Taximetristul Mircea Preduţ, cel care a fost lovit de Cocoană înainte ca acesta să ajungă cu maşina pe trotuar, a spus că nu ştie dacă el va putea să meargă la proces, la Craiova.

TBC LA GRĂDINIŢĂ
O grădiniţă a fost închisă ieri în urma unei anchete epidemiologice efectuate de specialişti de la Dispensarul TBC Alexandria. Ancheta a fost declanşată după ce o educatoare a fost depistată cu TBC şi internată la un spital din Bucureşti, despre boala acesteia aflându-se la momentul externării, în urmă cu câteva zile.

LOVIT GRAV ÎN ŞCOALĂ
Un elev a ajuns la spital cu splina ruptă, după ce a fost bătut în şcoală de un coleg. Adolescentul se afla într-o pauză la un liceu din Sfântu Gheorghe, moment în care a avut un conflict verbal cu un alt elev după care acesta l-a lovit în abdomen. Băiatul agresat s-a prezentat la cabinetul medical, acuzând dureri abdominale. Apoi, el a fost transportat la Spitalul Judeţean, unde a fost operat.

BUNICĂ LA 32 DE ANI
O tânără de 32 de ani, din Brăila, a devenit bunică după ce fiica ei, de 16 ani, a născut un băieţel. Copila este elevă în clasa a X-a a unui liceu din municipiu şi intenţionează să păstreze copilul, în ciuda faptului că familia are o situaţie financiară dificilă. Tatăl bebeluşului a plecat în Spania, după ce a aflat că şi-a lăsat iubita însărcinată. Singura sursă de venit a familiei este leafa de paznic a concubinului bunicii. (F.C.)

CAZUL ROMPETROL
Dosarul Rompetrol – Dinu Patriciu ar putea fi judecat împreună cu cel în care a fost deferit justiţiei fostul vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare, Irina Popovici (foto). Tribunalul Bucureşti va soluţiona această problemă în decembrie. Iniţial, cele două cazuri au fost anchetate împreună de procurori, dar trimise în judecată separat.

ÎNCHIS PENTRU MITĂ

Un gălăţean a fost condamnat la şase luni de închisoare pentru că a mituit un poliţist. Gălăţeanul l-a contactat în 2007 pe ofiţerul de la IJP Ialomiţa care avea în lucru dosarul penal în care părinţii lui erau cercetaţi pentru înşelăciune. Bărbatul i-a oferit poliţistului 4.200 de euro în schimbul unei soluţii favorabile. Poliţistul şi-a anunţat superiorii, iar aceştia au sesizat DGA. Bărbatul a fost prins în flagrant la 9 martie 2007, în timp ce îi dădea banii poliţistului.

SPÂNZURAT ÎN MINĂ

Un miner în vârstă de 42 de ani, care lucra la Exploatarea Lonea, şi-a pus capăt zilelor la serviciu. Bărbatul a fost găsit de colegii săi spânzurat cu o cordelină prinsă de o armătură. Se pare că bărbatul a ales să îşi pună capăt zilelor pentru că divorţase de curând. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani şi ITM Hunedoara, care efectuează cercetări. Ilie Dobre era angajat al EM Lonea de 20 de ani. (Monalise Hihn)

×
Subiecte în articol: observator