x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Noi 2008   •   00:00

DROGURI/SECHESTRAT ÎN AMSTERDAM: Un român care făcea parte dintr-o reţea de trafic de droguri din Olanda a fost sechestrat şi torturat de membrii grupării, pentru că nu a predat trei kilograme de stupefiante aduse din Brazilia.



Familia bărbatului a declarat poliţiştilor că bărbatul este ţinut ostatic în Amsterdam. În urma acţiunii au fost arestaţi trei români şi doi nigerieni, iar în urma percheziţiilor au fost descoperite importante cantităţi de droguri şi sume de bani.

POLITICĂ EXTERNĂ/ÎNŢELEGERE LA NIVEL ÎNALT
Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a declarat la întâlnirea de vineri cu omologul său azer, Elmar Mamadiyarov, că Azerbaidjanul este "un stat-cheie pentru politica energetică a României şi a UE". "Ne propunem în relaţia cu Azerbaidjanul să ridicăm cooperarea energetică şi economică cel puţin la nivelul dialogului politic, care este excelent", a declarat Comănescu. Ministrul român se află într-un turneu în Caucazul de Sud, Asia Centrală şi Turcia.

CIRCULAŢIE/RESTRICŢII PENTRU MAŞINILE MARI
Traficul pe DN 7, în judeţul Arad, va fi întrerupt pentru maşinile grele în noaptea de sâmbătă spre dumincă, din cauza unor lucrări în zona podului de cale ferată de la kilometrul 538 al Drumului Naţional. Pentru maşinile cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, circulaţia pe DN 7 va fi întreruptă azi, între orele 2:00 şi 6:00. Şoferii pot merge pe ruta ocolitoare DN 7 Paulis – DJ 708B Siria – DJ 709 Arad – DN 7.

GIURGIU/GROAPĂ DE GUNOI ECOLOGICĂ
Peste o sută de localnici din comuna giurgiuveană Frăţeşti au declanşat ieri-dimineaţă un protest în centrul localităţii. Ei sunt nemulţumiţi de decizia Consiliului Local de a amplasa o groapă ecologică de gunoi la trei kilometri de sat. Oamenii susţin că aceasta va afecta atât culturile agricole, cât şi pânza freatică. Soluţia protestatarilor este ca această groapă ecologică să fie amplasată la aproximativ 20 de kilometri de Frăţeşti.

DUNĂRE/S-A DESCHIS CIRCULAŢIA NAVALĂ
Circulaţia pe Dunăre a fost reluată în condiţii normale ieri după-amiază pentru toate tipurile de nave. Aceasta a fost blocată în urma accidentului de vineri în care un şlep-motor românesc s-a scufundat, două persoane fiind date dispărute. Autorităţile navale susţin că toate tipurile de nave se pot deplasa în condiţii de deplină siguranţă prin zona unde a avut loc vineri accidentul soldat cu scufundarea şlep-motorului.

CONSTANŢA/TEREN "FURAT" CU ACTE ÎN REGULĂ
Doi tineri din judeţul Constanţa sunt cercetaţi de poliţişti după ce au încercat să înşele doi bătrâni cu aproape 600.000 de euro prin încheierea unui contract de vânzare-cumpărare pentru un teren din Constanţa.
Cei doi au obţinut de la proprietarii mai multe documente în original, printre care şi cărţile de identitate. Suspecţii reţinuţi de poliţişti sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave.

×
Subiecte în articol: observator