x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Noi 2008   •   00:00

BĂNCI RECLAMATE: Tot mai multe plângeri împotriva băncilor sunt înregistrate la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Hunedoara.



Zilnic, sunt depuse câte 3-4 reclamaţii, iar oamenii se plâng că băncile de la care au luat credite au crescut nejustificat fie dobânda, fie practică un comision de administrare a contului care nu exista la data încheierii contractului, fie au mărit, fără să îi anunţe, comisionul de administrare. (M. Hihn)

RĂNIT DE TABLA CLASEI
Un elev a ajuns în spital după ce tabla din clasa în care învăţa a căzut peste el. Elevul, în vârstă de 12 ani, a încercat să şteargă tabla în timpul unei pauze, moment în care aceasta s-a desprins şi a căzut peste el. Minorul a suferit o luxaţie de şold şi va sta în ghips 30 de zile. Şcoala din Matiţa, unde s-a produs incidentul, are o vechime de peste 100 de ani. Tabla care a căzut peste copil a fost montată acum 15 ani. (Laura Calciu)

TÂRGU-MUREŞ
Mihai Constantinescu va fi externat mâine, după ce la începutul lunii a fost supus unei intervenţii pe cord deschis la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş. Echipa de medici condusă de profesorul Radu Deac a efectuat două înlocuiri vulvare, iar artistul va reveni la control după o lună. (R. Creţ)

JUDECAT DIN NOU!
Directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea (foto), va fi adus din nou în faţa magistraţilor. Judecătorii Tribunalului Gorj au admis recursul formulat de procurorii anticorupţie împotriva sentinţei Judecătoriei Târgu-Jiu prin care dispuneau cercetarea în stare de libertate. Cristea e acuzat că în 2007 a dat dispoziţii subalternilor să achiziţioneze un utilaj minier, prin negociere directă, încălcându-se dispoziţiile legale privind achiziţiile publice. Prejudiciul adus este estimat la 800.000 de lei. (Gabriela Mladin)

AUDIERI LA PETRILA
Aproape 100 de persoane au fost audiate până ieri în cazul tragediei produse în urmă cu o săptămână la Mina Petrila. În acest caz, urmează să mai fie audiate cel puţin 30 de persoane pentru ca anchetatorii să poată elucida cauzele accidentului. Audierile se vor desfăşura timp de încă două zile, dar ar urma să fie întrerupte astăzi şi mâine. Informaţiile obţinute până în prezent indică faptul că nu se poate vorbi despre un singur vinovat în cazul exploziilor. (Monalise Hihn)

GRENADA DIN CASĂ
O familie din Câmpulung Moldovenesc a păstrat în casă o noapte o grenadă. Liliana M. a declarat că soţul său a găsit grenada la Breaza şi nu a anunţat imediat Poliţia. Grenada reprezenta un real pericol pentru populaţia din zonă.

CULCER VS TVR

Rodica Culcer a pierdut ieri definitiv procesul prin care cerea suspendarea concursului pentru ocuparea postului de şef al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR. În martie anul viitor, Curtea de Apel Bucureşti va judeca şi procesul prin care Rodica Culcer solicită anularea aceluiaşi concurs, pe motiv că ar fi organizat cu încălcarea regulamentelor TVR, caz respins de prima instanţă.

BULETINE GREŞITE
BEM i-a cerut aseară prefectului Capitalei să retipărească 8.400 de buletine de vot din Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor. Acestea au fost greşit tipărite şi a dispus ca în 48 de ore să fie verificate toate buletinele de vot din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator