x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Noi 2008   •   00:00
Ştiri pe scurt

DESENĂM PENTRU ERIKA:Erika Josian, diagnosticată cu leucemie în urmă cu o lună, va petrece ziua în care va împlini 2 ani pe un pat de spital. Artiştii români au acceptat ca banii obţinuţi prin vânzarea tablourilor lor să fie donaţi Erikăi.

Cei care doresc să cumpere aceste tablouri pot participa la licitaţia care va avea loc mâine, 27 noiembrie, ora 17:00, la Anaid Art Gallery, pe Strada Slobozia nr. 34, lângă Rondul Coşbuc. Tratamentul Erikăi şi transplantul de măduvă costă între 150.000 – 200.000 de euro.

CAZUL FARMACISTELOR
Dosarul dublului asasinat de la Farmacia “Thea” din Braşov este, din nou, cu autor necunoscut. Instanţa supremă a pronunţat ieri verdictul definitiv, confirmând hotărârile instanţelor inferioare: achitarea lui Alexandru Diaconescu, acuzat de uciderea farmacistelor în decembrie 2004. Astfel, după patru ani de anchete şi procese, un dublu asasinat este nerezolvat, iar criminalul este încă în libertate.  

"SPECTACOL RUTIER"
Mai multe maşini au fost implicate într-un spectaculos accident ce a avut loc aseară pe Bulevardul Expoziţiei din Capitală. Şoferul unui Mercedes a încercat să intre pe Strada Aviator Capşa, a pierdut controlul volanului şi a ajuns cu maşina pe trotuar. Din cauza vitezei, Mercedesul a împins un autoturism Peugeot 107 parcat, care s-a cocoţat pe stâlpul rutier din spatele său. Acesta a cedat din cauza greutăţii şi s-a "aşezat" peste un alt autoturism. (G.F. Simion)

AMBULANŢA ÎN MAGAZIN
Mai multe persoane au fost rănite, aseară, după ce o Ambulanţă a intrat într-un magazin. Accidentul a avut loc în localitatea bistriţeană Beclean. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, Anca Vituşinschi, la locul accidentului rutier au fost trimise patru Ambulanţe de la Bistriţa. Numărul exact al persoanelor rănite nu era cunoscut cu precizie.

PROCUROR ŞPĂGAR
NUP-uri, SUP-uri de vânzare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin! Procurorii DNA au reţinut “un coleg” şi au obţinut arestarea lui pentru 29 de zile sub acuzaţia de luare de mită. Este vorba despre procurorul Viorel Vasile, şef cu delegaţie al Secţiei de Urmărire Penală, care dădea – contra “cost” – soluţii favorabile celor care comiteau infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. El a fost prins în flagrant primind 800 de lei din 1.200 de lei pretinşi. (V.F.)

IORDĂNESCU S-A BUŞIT
Fostul selecţioner Anghel Iordănescu a rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile. Luni seară, aflat la volanul unui Audi Q7, a provocat un accident într-o intersecţie din Capitală. Potrivit unor surse din Poliţie, Iordănescu se deplasa pe Strada Plantelor şi la intersecţia cu Strada Sfântul Ştefan nu a acordat prioritate unui BMW, care se deplasa regulamentar. Şoferii nu au fost răniţi.

DIRECTOR CAS, ARESTAT
Tribunalul Bucureşti a dispus ieri arestarea preventivă a directorului CAS Tulcea, Dumitru Lascu. El e acuzat că ar fi cerut 10.000 de euro de la un prestator de servicii medicale, pentru a-i suplimenta acestuia linia bugetară cu 52.000 de lei. Potrivit anchetatorilor, Lascu ar fi primit 8.100 de lei şi 500 de euro, bani găsiţi la percheziţia efectuată în biroul acuzatului. (Suzan Mehmet)

×
Subiecte în articol: observator