x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

29 Noi 2008   •   00:00

Ameninţare salvamont
Salvatorii care-i caută pe turiştii dispăruţi sâmbătă în Bucegi acuză că asupra lor se fac presiuni din partea apropiaţilor celor doi. Întrebat cine i-a jignit şi ameninţat pe colegii săi, şeful de la Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a spus că nu ştie exact numele, dar că "Jignirile şi ameninţările nu pot fi reproduce".

POLIŢIŞTI ARESTAŢI
Doi agenţi din cadrul Secţiei 13 Poliţie din Capitală, Vasile Ciocilă şi Petrişor Lazăr, au fost arestaţi pentru 29 de zile. Ei au fost prinşi de ofiţerii DGA în timp ce primeau mită. Poliţiştii au fost reţinuţi în urma unui denunţ formulat la DGA de un cetăţean, în care susţinea că agentul Lazăr i-a pretins bani pentru a obţine o soluţie favorabilă într-un dosar în care este cercetat pentru port ilegal de armă.

TIMIŞOARA
Doi poliţişti acuzaţi că au furat cardul unui şofer băut sunt cercetaţi în stare de libertate. Chemaţi la constatarea unei tamponări, ei au cerut actele şoferului vinovat, care era băut, şi au observat că printre acestea se afla şi un card, cu codul PIN scris pe el. Poliţiştii au furat cardul şi au extras 1.200 de lei. Şoferul a anunţat la bancă furtul cardului, constatând şi lipsa banilor. Poliţiştii au fost identificaţi cu ajutorul camerei de supraveghere de la bancomat, chiar de şeful lor.

CONFLICT ARMAT
Un bărbat a ajuns la spital, ieri, după ce a fost împuşcat într-un conflict între două familii. Scandalul a izbucnit din cauza unor bani împrumutaţi şi nereturnaţi la timp. Poliţiştii continuă cercetările şi au întocmit dosar penal, urmând să stabilească gradul de vinovăţie al celor implicaţi. Rănitul nu a rămas internat.

COPII INTOXICAŢI
Un număr de 20 de elevi bârlădeni au ajuns ieri la spital, după ce s-au intoxicat la şcoală cu o substanţă necunoscută. Potrivit medicilor de la Spitalul de copii Sfântul Andrei, cel mai probabil intoxicaţia s-a produs din cauza unui spray paralizant folosit de unul dintre elevi. Poliţia din Bârlad a demarat o anchetă în acest caz. (Ana Ionaşcu)

PRIMĂRIŢA BĂTUTĂ
Primăriţa comunei doljene Melineşti, Ana Ceană (PC) (foto), acuză că a fost lovită, joi seară, de un membru al staffului de campanie al PD-L. " Mi-a dat un pumn în ureche de m-a culcat la pământ. Poliţiştii mi-au zis că se numeşte Şerban şi că este fiul unui magistrat doljean, dar nu au vrut să-mi dea alte detalii", afirmă Ana Ceană. De partea cealaltă, europarlamentarul doljean Marian Jean Marinescu (PD-L) a susţinut că, de fapt, primăriţa i-a bătut pe colegii săi de partid. (M. Gavrilă)

ÎMPUŞCAT PE STRADĂ

Un tânăr a fost rănit grav după ce a fost împuşcat în plină stradă. Agresorul a fost prins de poliţişti câteva ore mai târziu. Conform poliţiştilor, rănitul ar fi fost împuşcat întrucât în urmă cu ceva vreme între el şi agresor avusese loc un conflict.

ION LUCIAN, ÎN SPITAL
Maestrul Ion Lucian este internat la Spitalul Universitar de Urgenţă "Elias". Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, actorul a ajuns în spital pentru efectuarea unor investigaţii privind suferinţe gastrice. Conform aceleaşi surse, în prezent starea actorului e bună.

ZALĂU

Procesul în cazul exploziei produse în septembrie 2007 într-un bloc din Zalău, a fost amânat ieri, pentru 23 ianuarie 2009. Motivul îl constituie cererea unuia dintre avocaţii inculpaţilor, angajat recent, care a susţinut că trebuie să studieze dosarul. Avocatul foştilor locatari din blocul E24, Mihai Ielciu, crede că solicitarea dovedeşte intenţia apărării de a tergiversa lucrurile. Două persoane au murit şi alte nouă au fost rănite după ce blocul în care locuiau E24 a sărit în aer.

×
Subiecte în articol: observator