x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

03 Dec 2008   •   00:00

PENSIA ŞI MOARTEA: CSM este îngrijorat de suprasolicitarea la care sunt supuşi magistraţii, unii dintre ei nemaiapucând să se bucure de pensie. Este cazul fostului procuror general al Parchetului Curţii de Apel Braşov, Viorel Şaramet, şi al generalului de justiţie Samoilă Joarză, de la Secţia Parchetelor Militare.



Primul s-a bucurat de pensie doar trei luni. Al doilea n-a mai apucat să-şi vadă cererea de pensionare. CSM consideră că cei doi magistraţi pot constitui modele pentru generaţiile tinere. (Violeta Fotache)

TRENURILE ZĂPEZII
CFR Călători introduce în perioada 14 decembrie 2008- 28 februarie 2009 "Trenurile Zăpezii". Oferta se adresează tinerilor sub 26 de ani şi grupurilor formate din minimum 10 persoane. Aceasta este valabilă la trenurile ce fac legătura între Bucureşti şi Valea Prahovei, Iaşi, Cluj-Napoca şi Vatra Dornei, precum şi Braşov-Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca şi Suceava Nord. Lista cu reduceri şi trenurile pe www.jurnalul.ro.

OPERAŢIUNEA VIZA 2008
Toate persoanele deţinătoare de arme trebuie să se prezinte până la data de 31 decembrie 2008 pentru vizarea permiselor de armă şi a atestatelor de colecţionar. Altfel, ele riscă sancţiuni contravenţionale sau pot ajunge şi până la retragerea permisului sau a dreptului de port şi deţinere de arme. IGPR a desfăşurat între 15 septembrie şi 27 noiembrie 2008 acţiunea naţională "VIZA 2008", prin care au fost vizate permisele de armă şi atestatele de colecţionar ale deţinătorilor de arme letale şi neletale..

CONSTANŢA
Un ofiţer de Poliţie a fost arestat după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită. El este acuzat că, în calitate de ofiţer de Poliţie judiciară în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, a pretins şi primit de la o persoană fizică suma totală de 15.000 euro, pentru a efectua cercetări penale favorabile persoanei denunţătoare". (Emilia Sava)

CAZUL TRANCĂ
Medicul Răzvan Trancă şi tânăra care-l acuză că a aruncat-o de la balcon, Andreea Mocanu, vor fi supuşi testului poligraf. La termenul de ieri al procesului, procurorul de şedinţă a cerut o pedeapsă mai mare pentru medicul Trancă, la acuzaţiile deja existente de viol şi tentativă de omor. Şedinţa de judecată s-a desfăşurat cu uşile închise, discuţiile urmând să fie reluate la 19 decembrie.

TRAGERI SPECIALE LA LOTO
Loteria Română anunţă trageri speciale în luna decembrie în zilele de 7 şi 14 decembrie. În noaptea de Revelion va avea loc o tombolă pentru care se pun în joc autoturisme Audi A4 şi alte premii. De asemenea, la 24 decembrie se va organiza Tragerea Specială Joker a Crăciunului, fondul de câştiguri al categoriei I urmând să fie suplimentat cu 250.000 de lei.

AVOCAT REŢINUT
Avocatul fraţilor Cămătaru, Mihai Costea, a fost reţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, şi încarcerat în Penitenciarul Rahova. Costea a fost condamnat definitiv la 13 ani de închisoare pentru păgubirea Primăriei Capitalei cu 13 miliarde de lei vechi. Avocatul a fost găsit la locuinţa sa din Bucureşti.

VÂLCEA
Un bărbat care se afla în Parcul Naţional Buila Vânturariţa, şi care a fost lovit grav de o stâncă, a fost recuperat de salvamontişti. Potrivit lui Mircea Lera, şeful Serviciului Salvamont Vâlcea, "victima era şerpaş şi călăuză pentru două persoane care căutau o comoară, probabil aur, în orice caz metale preţioase. De fapt, stânca prăbuşită a fost dislocată de căutători, care au refuzat să-i acorde primul-ajutor colegului rănit", a declarat Lera. El a mai spus că cei doi au refuzat să se legitimeze, astfel că salvamontiştii au chemat forţele de ordine.

ATENŢIE, AVALANŞĂ
Salvamontiştii au montat la Piscu Negru şi Capra panouri de avertizare pentru riscul de avalanşă. Nivelul de risc este afişat cu elemente mobile, actualizate de salvatorii montani, în funcţie de buletinele emise de centrele de prognoză. Cele două panouri pot fi citite şi noaptea, pentru că sunt acoperite cu autocolant reflectorizant. Un astfel de panou a fost instalat de Salvamont Sibiu şi la Bâlea Cascadă (E.C.)

×
Subiecte în articol: observator