x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Dec 2008   •   00:00

CARNAGIU LA GHIMBAV:Un autotren condus de un tânăr de 23 ani, Adrian Filip, nu a acordat ieri prioritate la intrarea de pe o stradă a localităţii Ghimbav şi a intrat pe drumul naţional Braşov-Făgăraş, lovind în plin un microbuz plin cu pasageri, care circula regulamentar.



Bilanţul accidentului este grav, şase persoane zbătându-se între viaţă şi moarte la Spitalul Judeţean Braşov. Poliţia urmează să încadreze fapta şoferului, în funcţie de starea de sănătate a victimelor. (Libiu Mateescu)

SUFLET PENTRU SUFLET
Moş Nicolae va veni mai devreme pentru copiii dintr-un centru de plasament din Sectorul 4 al Capitalei. În această seară, la iniţiativa unor copii talentaţi din cadrul
Departamentului de pictură al Clubului de Excelenţă Dan Voiculescu, va fi organizată o licitaţie la care vor participa membri marcanţi ai societăţii româneşti. Din fondurile obţinute în urma licitaţiei "Suflet pentru Suflet" vor fi cumpărate materiale educaţionale, hăinuţe şi calculatoare. (A.V.P.)

BEREA ŞI MIRA
Ministerul Internelor (MIRA) a încheiat la 27 noiembrie un contract de achiziţie de bere, urmând să plătească unei firme suma de 51.625 de lei. Produsele urmează să fie livrate atât la un depozit din Bucureşti, din Strada Leota din Sectorul 6, cât şi la Hotel Excelsior din Braşov şi Hotel Turist din Predeal. Potrivit site-ului e-licitatie.ro, contractul de furnizare de bere a fost semnat cu firma Carlsrom Beverage Co. SRL, unicul ofertant.

FEDORCA, PRINS DE ANI
Averea şi interesele inspectorului general şcolar Stelian Fedorca i-au adus acestuia probleme cu autorităţile. El a fost ieri dat pe mâna procurorilor de la Sectorul 1 Bucureşti pentru fals în declaraţii. Concret, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că, deşi în declaraţia de avere sunt menţionate nişte venituri obţinute din consiliere la CENAFER şi ca expert la ARACIP, Fedorca nu şi-a trecut aceste funcţii în declaraţia de interese. (Violeta Fotache)

EFECTUL ALEGERILOR
Procesul de corupţie al preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, va fi mutat de la instanţa supremă pentru că acesta a pierdut duminică statutul de parlamentar. Pentru a trimite dosarul la o instanţă mai mică în grad, magistraţii aşteaptă acum publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial. În acest caz mai sunt judecaţi fiul lui Dragomir şi Gino Iorgulescu. (M.P.)

TEZA LA ROMÂNĂ
Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a au susţinut ieri teza cu subiect unic la limba şi literatura română. Astfel, şcolarii claselor a VII-a au avut de rezumat un text din Alexandru Mitru, respectiv "Consul şi Taiţa", şi de redactat o compunere în care să descrie un tablou din natură, cum ar fi o zi însorită de toamnă. Elevii claselor a VIII-a au analizat poezia "O noapte" de George Topârceanu şi au scris o compunere în care au descris un prieten de familie.

DOSARUL VALIZA
Gigi Becali a fost chemat ieri la DNA pentru prezentarea materialului de urmărire penală în dosarul supranumit "Valiza". Acest act procedural este premergător sesizării instanţei de judecată prin rechizitoriu. Becali a dezvăluit că a semnat procesul-verbal prin care a luat la cunoştinţă acuzaţiile cu privire la darea de mită. El este acuzat că ar fi oferit 1,7 milioane de euro lui Anton Doboş, preşedintele "U Cluj", pentru ca acesta să obţină cel puţin un rezultat de egalitate cu "CFR Cluj". Procurorii au găsit banii asupra lui Teia Sponte, care a susţinut că îi fuseseră daţi de Becali pentru a cumpăra terenuri în Cluj. (Violeta Fotache)

Omul lui Umbrărescu, condamnat penal
Mâna dreaptă a omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, Iulian Herciu, a fost condamnat la 3 ani cu suspendare şi obligat la plata unor daune de peste 30.000 de lei. Plângerea împotriva lui Herciu a fost formulată de o firmă din Bacău, care funcţionează în incinta fostei societăţi Pobac, cumpărată de la AVAS de Umbrărescu. În încercarea de a-i scoate cu forţa din societate pe micii investitori, Herciu a devalizat clădirea şi i-a agresat pe patroni. (Al. Boariu)

×
Subiecte în articol: observator