x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Dec 2008   •   00:00

7 decembrie 2008



DECORAT - Steaua României în grad de Cavaler
Constantin Ticu Dumitrescu a fost decorat ieri post-mortem cu Ordinul Naţional "Steaua României în grad de Cavaler". Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri-dimineaţă decretul prin care se acordă ordinul, acesta fiind transmis familiei îndoliate, împreună cu o coroană funera­ră din partea Preşedinţiei României. Premierul Tăriceanu, mi­nistrul Internelor şi Reformei Admi­nistrative, Cristian David, şi alţi demnitari au trimis condoleanţe familiei.

APEL - Biserică, aflată în pericol
Biserica de lemn din Putna, cea mai veche din ţară, se află în pericol de a se degrada. Construită în 1346 de Dragoş Vodă în Volovăţ şi mutată de Ştefan cel Mare la Put­na, pentru a o feri de năvălirea turcilor, biserica re­pre­zintă un monument de ex­cepţie, grav afectat însă de inun­da­ţiile pre­zen­tului. Toţi cei care doresc să ajute la restaurarea bisericii pot depune bani în contul RO16RNCB0241023042050001BCR Rădăuţi (D.Ş.)

TÂRG - Cadouri tradiţionale
Muzeul Ţăranului din Capitală are porţile deschise pentru Târgul de Sfântul Nicolae până astăzi. Vizitatorii pot achiziţiona obiecte din materiale naturale, pânză, lemn sau lut, jucării pentru brad, instrumente mu­zicale, ţesături şi multe altele. Nu mai puţin de 170 de meşteri şi artişti din toată ţara au venit la muzeu pentru acest eveniment încă de vineri, prima zi a târgului. (I.R.)

×
Subiecte în articol: observator