x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

08 Dec 2008   •   00:00

8 decembrie 2008



MIZIL LA CERNICA
Demnitarul Paul Niculescu-Mizil, de­cedat vineri noapte, va fi înhumat mâine la Cernica. Paul Niculescu-Mi­zil, în vârstă de 85 de ani, suferea de inimă de mai mult timp fiind internat într-o clinică privată din Capitală. Trupul neînsufleţit al lui  Niculescu Mizil a fost depus sâmbătă în holul Ministerului  de Finanţe, aseară fiind transportat la Mănăstirea Cernica. Ceremonia de înmormântare va avea loc mâine la prânz, la Cernica.

ACCIDENT RUTIER
Jurnalistul Cornel Nistorescu a fost implicat sâmbătă seară într-un accident rutier în urma căruia doi tineri au fost răniţi. Potrivit unor surse din Poliţie, Cornel Nistorescu se afla în jurul orei 21:00 la volanul unui BMW pe Bd. Lascăr Catargiu, în sensul de mers dinspre Piaţa Victoriei spre Pia­ţa Romană. La intersecţia cu Strada Gheorghe Manu a întors maşina într-un scuar şi a pătruns apoi pe sen­sul celălalt de mers, de unde venea o motocicletă Honda pe care se aflau doi tineri – un băiat şi o fată, care au ajuns la spital. (Mediafax)

BLOCAJ ÎN SINAIA
Traficul pe DN 1 a fost blocat ieri di­mi­neaţă pe ambele sensuri la in­tra­rea în staţiunea Sinaia dinspre Plo­ieşti. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Prahova, şoferul unui Fiat care se îndrepta dinpre Bucureşti spre Bra­şov a intrat, la km 119, în de­pă­şirea unei Dacii care rula în faţa sa. Nu a mai apucat însă să efectueze aceas­tă manevră şi a intrat într-o am­bu­lanţă militară care circula pe ce­lă­lalt sens de mers. Incidentul a blocat cir­cu­la­ţia, coloanele  de maşini pe ambele sensuri întinzându-se pe mai bine de un kilometru. (L.C.)

FOCURI... ÎN DISCOTECĂ
Un agent de poliţie din comuna vâlceană Grădiştea a folosit pistolul pentru a împiedica izbucnirea unui scandal de proporţii la o discotecă. Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce an­ga­jaţii unei firme de protecţie au îm­piedicat doi bărbaţi să intre în discoteca din Grădiştea având asupra lor bâte ascunse sub haine. Cei doi instigatori ai acţiunii s-au ales cu dosar penal pentru ultraj împotriva bunelor moravuri. (A. Chivu)

MUZICĂ LA PUŞCĂRIE
Trupa de rock "Cargo" va susţine mâi­ne la ora 14:00 un concert live în Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă (PRMS) Arad. Potrivit lui Eduard Magold, purtător de cuvânt al PRMS Arad evenimentul organizat are scopul de a arăta importanţa des­chiderii comunităţii către persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate. La concert ur­mea­ză să asiste 150 dintre persoanele private de libertate aflate aici. (A. Ando)

CĂUTAT CU ATV-URI
Peste 20 de motociclete, maşini de te­ren şi ATV-uri au fost implicate în ope­­ra­ţiu­ni­le de căutare a bărbatului evadat din arestul IJP Bistriţa-Nă­săud. George Frunzilă, un bărbat de 41 de ani, acuzat de viol şi incest asu­pra fiicei sale minore  a evadat luni seară din arestul IJP Bistriţa-Năsăud. Poliţiştii care supravegheau arestul au fost mutaţi la Serviciul de Ordine Publică şi riscă să fie daţi afară. (L.A.)

×
Subiecte în articol: observator