x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

09 Dec 2008   •   00:00

CONSTANŢA: Un adolescent a fost prins de poliţişti după ce a furat un seif cu aproape 500 de milioane ROL.

Adolescentul, împreună cu alţi doi tineri, a furat seiful din incinta Primăriei comunei tulcene Ostrov. Cei trei au plecat cu casa de bani spre Constanţa la bordul unei Dacii. Maşina a fost observată în trafic de un echipaj de poliţie, căruia i s-a părut suspect obiectul transportat în portbagaj. Poliţiştii au plecat în urmărirea maşinii şi au reuşit să-l prindă pe adolescent. (E.S.)

TIMIŞ
Administratorul unui local din Recaş este cercetat după ce a furat 20.000 RON din seiful firmei şi apoi a înscenat o spargere. Poliţiştii au anunţat ieri că administratorul unui local cu jocuri de noroc din Recaş a sunat vineri la Poliţie, susţinând că la bar ar fi avut loc o spargere, iar hoţii ar fi furat un seif cu suma de 20.000 RON. Poliţiştii nu au găsit urme de spargere, dar au reuşit să îl identifice pe hoţ cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, stabilind că acesta este chiar administratorul barului. (M. Opriş)

CONTROALE
Fermele de porci şi de păsări şi procesatorii de carne vor fi controlaţi pe tot parcursul lunii decembrie de inspectorii sanitar-veterinari. Radu Roatiş (foto), preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, a declarat că măsurile pentru prevenirea contaminării cu trichineloză vor include şi implicarea primăriilor. Acestea vor trebui să pună la dispoziţie spaţii şi medici veterinari pentru sacrificarea porcilor.

GIURGIU
Persoanele din mediul rural se despart greu de obiectele electronice vechi din gospodărie. Aceasta ar fi concluzia primei acţiuni de debarasare organizată la sfârşitul săptămânii trecute în mediul rural din judeţ, fiind colectată cantitatea de 500 de kilograme de astfel de deşeuri. Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului Giurgiu, cantitatea colectată pentru acest judeţ ar trebui să fie de  patru kilograme pe locuitor până la acest final de an, ceea ce ar însemna peste 12.000 de tone anual. Până acum, în Giurgiu au fost colectate mai puţin de zece tone.

HARGHITA/CLUJ
Câteva zeci de localităţi din mai multe judeţe erau aseară fără curent electric din cauza vijeliilor. Printre localităţile afectate se numără Sărmaş, Remetea, Lăzarea, Voşlobeni, Suseni, Joseni, Izvoru Mureşului, Lacu Roşu, Sânsimion, Vrabia, mai multe sate din zonele Casin şi Lunca, Valea Rece, Ulieş, Dârjiu, Mărtiniş, Mereşti şi Lueta, din Harghita, şi câteva localităţi din comuna clujeană Suatu. Deşi în judeţul Harghita se aflau pe teren 14 echipe de intervenţie de la Electrica Miercurea-Ciuc, munca lor a fost îngreunată de zăpadă şi de numărul mare de copaci căzuţi peste liniile electrice. (Claudiu Sere)

VASLUI
O biserică din lemn, monument istoric, din localitatea Portari, a ars în întregime în noaptea de duminică spre luni. Potrivit ISU Vaslui, pompierii au fost anunţaţi cu întârziere de localnici, iar focul se manifesta cu violenţă în momentul în care cele trei autospeciale au ajuns la faţa locului. În urma incendiului, biserica din lemn, construită înainte de anul 1900, care era inclusă în lista monumentelor istorice, a ars din temelii. Se pare că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la un conductor electric. (A. Ionaşcu)

MORT ÎN CADĂ
Un adolescent de 13 ani din Eforie Nord a fost găsit mort în cadă de mama sa. Mama băiatului a cerut sprijinul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar cadrele medicale sosite la faţa locului nu au reuşit să-i salveze viaţa, în pofida eforturilor depuse. Poliţiştii din Eforie nu au descoperit urme de violenţă pe corpul băiatului. Deocamdată, cauza decesului nu este cunoscută. (Emilia Sava)

CFR
CFR îi sfătuieşte pe călători ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în graficul trenurilor aflate în circulaţie. În câteva judeţe din ţară, mai multe trenuri au avut întârzieri după ce au căzut copaci pe calea ferată. Printre ele se numără trenul accelerat 1821, care circula de la Bucureşti la Arad şi care a înregistrat peste două ore întârziere, şi de trenul personal 2702 (Simeria – Petroşani). (M.H.)

DOSAR SUSPENDARE
Procesul de corupţie privind fraudarea examenului pentru procurori-şefi a fost suspendat, iar dosarul, trimis la Curtea Constituţională. Excepţiile de neconstituţionalitate admise ieri de completul de nouă judecători al instanţei supreme vizeză două prevederi legale referitoare la anumite proceduri în cadrul procesului penal. În acest caz este judecat fostul procuror general adjunct al României, Gabriela Ghiţă, alături de patru magistraţi şi de un notar. (Miruna Pasă Petru)

×
Subiecte în articol: observator