x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

15 Dec 2008   •   00:00

15 decembrie 2008



CĂŞTIGĂTOR LA LOTO
Premiul cel mare la tragerea Loto 6/49 de aseară, în valoare de 1.131.529,41 lei, a fost câştigat după ce un jucător a reuşit să ghicească toate cele şase numere. Numerele extrase au fost 49, 34, 7, 8, 33 şi 16. La categoria a II-a au fost înregistraţi 12 câştigători, care vor primi câte 29.384,31 de lei, iar la categoria a III-a, 675 de câştigători, premiul acestora fiind de câte 783,58 lei. Numărul "Noroc" al tragerii de duminică este 2007585.

PASAJUL UNIVERSITĂŢII
Pasajul Universităţii va fi inaugurat astăzi de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, dar zona comercială va rămâne închisă, întrucât licitaţiile pentru aceste spaţii au fost realizate cu mulţi ani în urmă şi trebuie reluate. Edilul a spus că vor exista un centru de informare al cetăţenilor, un centru de prim-ajutor, o farmacie de urgenţă, o casă de bilete la care vor putea fi cumpărate bilete la toate spectacolele din Bucureşti, precum şi spaţii comerciale, cafenea şi o ceainărie. Lucrările au costat în total 5.993.835 de euro. (M.A.C.)

ŞOFER/FERRARI
Şoferul care a accidentat mortal cu maşina un tânăr pe trotuar, la Timi­şoara, va fi judecat în stare de libertate, au decis magistraţii Tribunalului Dolj. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă (PMS) Craiova, Daniel Barbu, Adrian Cocoană (foto) are "interdicţia de a părăsi muni­cipiul Timişoara". Florin Kovacs, avocatul familiei victimei, a declarat că va face "plângere la CSM şi DNA pentru a se sesiza cu privire la aceşti magistraţi care au încălcat legea". El spune că recursul era programat pentru a fi judecat luni, însă s-a dorit, în opinia sa, să se soluţio­neze departe de "ochii presei". (M.O.)

BĂTAIE ÎN SPITAL
Mai multe persoane sunt cercetate penal, în urma unui  scandal izbucnit sâmbătă noaptea într-un spital arge­şean. Scandalul a izbucnit în stradă, între un taximetrist şi un client în ajutorul căruia au venit mai mulţi prieteni. La rândul său, taximetristul şi-a chemat colegii prin staţie, între cele două grupuri având loc mai multe schimburi de lovituri. Agresiunile au continuat la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Argeş. Chemaţi la faţa locului, poliţiştii au utilizat spray-uri paralizante pentru a calma spiritele. (Elly Cîrstea)

BĂTAIE ÎN TRAFIC
Un ieşean a fost bătut şi ameninţat cu o armă de doi bărbaţi în timp ce se afla în trafic. Bărbatul susţine că, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Vasile Conta, din cauza unor discuţii legate de parcarea unui autoturism care bloca traficul în zonă, a fost lovit cu pumnul, i s-a pulverizat spray paralizant în ochi şi a fost ameninţat cu un pistol de către doi bărbaţi. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că unul dintre agresori deţine autorizaţie şi permis de portarmă pentru pistol cu bile din cauciuc.

TRAFIC BLOCAT
Circulaţia feroviară pe Valea Oltului a fost blocată ieri timp de şapte ore, din cauza unei autocisterne care a derapat pe DN 7 şi s-a răsturnat peste calea ferată. Accidentul a avut loc în peri­metrul satului Corbu, care aparţine de localitatea Brezoi, şi nu există victime. Din cauza accidentului, şinele de cale ferată pe o distanţă de aproximativ 20 de metri au fost dislocate, astfel că mai multe trenuri de pasageri şi de marfă au rămas blocate în trafic.

×
Subiecte în articol: observator