x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Dec 2008   •   00:00

17 decembrie 2008



DREPTURIlE MAMELOR
Femeia care a obţinut în instanţă dreptul de a primi câte o indemnizaţie pentru fiecare dintre tripleţii săi a câştigat ieri din nou împotriva Direcţiei Muncii Alba. Instanţa supremă a respins ieri şi calea extraordinară de atac declarată de stat împotriva deciziilor favorabile Ionelei Danciu. Cazul femeii va da posibilitatea câtorva sute de mame cu sarcini multiple să primească de la stat bani pentru creşterea fiecărui copil. (M.P. Petru)

TURCU SE VREA LA PENSIE
Judecătoarea Elena Turcu de la Tribunalul Dâmboviţa a cerut pensionarea. Turcu, preşedintele Secţiei penale a Tribunalului Dâmboviţa, a fost implicată anul trecut într-un accident rutier în urma căruia a fost acuzată că ar fi condus în stare de ebrietate. Solicitarea va fi luată în discuţie astăzi de CSM.

RISC ÎN FĂGĂRAŞ
Salvamontiştii argeşeni au transmis ieri un nou avertisment pentru masivul Făgăraş. Aici, riscul de avalanşă este de gradul 3, din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului care a avut viteza de peste 100 km/h. Turiştii pot cere informaţii salvatorilor montani din zonă sau la SALVAMONT, pe tastele telefonului. (E. Cîrstea)

PROTEST LA IAŞI
Mai mult de o sută de maşini au mărşăluit ieri pe străzile Iaşiului în semn de protest faţă de majorarea taxei auto. Automobilele, care purtau inscripţii împotriva taxei auto şi a Guvernului Tăriceanu, au claxonat pe tot traseul care a inclus câteva cartiere importante ale oraşului. Convoiul de autovehicule a fost însoţit de trei echipaje ale Poliţiei Rutiere şi de unul al Jandarmeriei. Şoferii i-au acuzat pe şefii RAR că amână intenţionat programările. (Cristinel C. Popa)

GREVĂ LA ORADEA
Vatmanii şi şoferii de autobuze ai regiei orădene de transport local au refuzat ieri-dimineaţă să iasă pe trasee. Mai mult, ei au organizat un protest spontan la sediul regiei solicitând majorarea substanţială a salariilor. Potrivit liderului sindical, Virgil Mânz, vatmanii şi şoferii de autobuz sunt nemulţumiţi de premiile acordate funcţionarilor municipalităţii. "Am aflat din presă că au fost funcţionari care au luat premii şi de 60 de milioane de lei", a declarat liderul sindical. (Natalia Ivan)

TRAFIC ÎNCHIS PE DN 1
Circulaţia rutieră va fi închisă în noaptea de miercuri spre joi pe DN 1, în dreptul Academiei de Poliţie. Măsura a fost luată pentru montarea unei pasarele pietonale, a anunţat Poliţia Capitalei. Poliţiştii recomandă şoferilor să evite zona respectivă şi să folosească pentru a intra în Bucureşti ruta DN 1 – Şoseaua de Centură – Şos. Bucureşti – Târgovişte – Bdul Bucureştii Noi, iar pentru a ieşi din Capitală, traseul DN 1 – Str. Neculai Stamatin – Aleea Privighetorilor – Strada Erou Iancu Nicolae – Şoseaua de Centură.

SCHI LA SINAIA
Ieri s-a schiat pentru prima oară în acest sezon la Sinaia. Pârtiile din Valea Dorului s-au prezentat în condiţii excelente, iar telescaunul a funcţionat chiar dacă în zonă nu au fost mai mult de 20 de turişti. Stratul de zăpadă are o grosime de 60 de centimetri.

VOICULESCU VS CNSAS
Procesul intentat de Dan Voiculescu împotriva deciziei CNSAS de colaborare cu Securitatea va fi reluat după două luni de suspendare. Curtea Constituţională a respins ieri o excepţie invocată de apărătorii preşedintelui fondator al PC cu privire la neconstituţionalitatea unei norme care reglementează funcţionarea Consiliului. Potrivit ultimelor modificări legislative în domeniu, dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Bucureşti.  

REVOLUŢIA TIMIŞOARA
Victor Atanasie Stănculescu îşi va petrece Crăciunul în penitenciar. Expertiza medico-legală, care va stabili dacă fostul general poate suporta regimul de detenţie, nu a fost finalizată nici până acum. Din acest motiv, Tribunalul Militar Teritorial a fixat ieri, pentru sfârşitul acestui an, un nou termen de judecare a cererii lui Stănculescu de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani închisoare, primită în procesul revoluţiei de la Timişoara. (M. Pasă Petru)

ŞASE PENTRU WiMAX
Şase companii au achiziţionat caietul de sarcini pentru acordarea celor două licenţe de comunicaţii în bandă largă BWA. Este vorba despre Asesoft International, Comcore, Cosmote, Media Sat, RCS&RDS şi Vodafone. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 5 februarie 2009. Deşi Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii va face primul control al îndeplinirii condiţiilor din licenţă la 1 septembrie 2010, preşedintele ANC speră ca lansarea comercială a serviciilor WiMAX (servicii de Internet wireless în bandă largă, cu acoperire de până la 50 km) să aibă loc la sfârşitul lui 2009.

NU AU FOST LA MEDIC
În cadrul Programului Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate (PNESS), doar 22,43% din asiguraţii înscrişi pe lista unui medic de familie au fost la doctor. Dintre aceştia, 40% prezintă risc pentru o anumită boală. Adina Geană, preşedintele CASMB, a declarat ieri că în cadrul PNESS au fost evaluate 444.219 persoane. În 2008, în cele 47 de spitale din Bucureşti au fost internaţi 721.657 de bolnavi.

SECTORUL 4
Palmierii din Sala Paşilor Pierduţi a Palatului de Justiţie nu sunt ai Primăriei Sectorului 4. Cei 20 de arbori care au fost plantaţi în intersecţia Bulevardului Constantin Brâncoveanu cu Şoseaua Olteniţei au fos mutaţi în sera Administraţiei Domeniului Public. Printr-un comunicat de presă, Primăria Sectorului 4 a răspuns astfel mai multor materiale din presă, potrivit cărora Primăria Sectorului 4 ar fi decorat una dintre sălile Palatului de Justiţie cu plante exotice.

×
Subiecte în articol: observator