x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Dec 2008   •   00:00

23 decembrie 2008

ELIBERARE PERMISE
Biroul pentru eliberare permise de conducere va funcţiona după un program modificat pe 24 şi 31 decembrie. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti va lucra în zilele de 24 şi 31 decembrie în intervalul 8:00-14:00. Luni, 5 ianuarie programul de lucru cu publicul se va desfăşura între 8:00-20:00.

JAF LA AMANET
Mai multe bijuterii din aur au fost furate, ieri, de la o casă de amanet din Constanţa. Hoţii au pătruns în societatea comercială prin spargerea vitrinei sediului acesteia. Aseară nu se cunoştea cu exactitate valoarea prejudiciului produs, ancheta fiind în curs de desfăşurare. (Emilia Sava)

ÎNCREDERE CERTSIGN
Compania certSIGN, membră a UTI, a primit cea mai importantă recunoaştere la nivel mondial, acordată unui furnizor de servicii de certificare. Compania a parcurs cu succes auditul WebTrust for CA, destinat furnizorilor de servicii de certificare pentru stabilirea gradului de încredere al serviciilor acestora. În urma auditului, certificatul Root CA al certSIGN va fi inclus în lista de încredere a browser-elor Internet.

PARLAMENT, LA LUCRU
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni, cu majoritate de voturi, legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară. Conform actului adoptat de camera decizională, noul Guvern este abilitat să emită ordonanţe în finanţe publice, economie, amenajarea teritoriului, justiţie, administraţie publică, sănătate, cultură, salarizare, tineret şi sport, turism, agricultură, dar şi pentru prorogarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

TRANCĂ, LA POLIGRAF
Medicul Răzvan Trancă, acuzat că ar fi violat-o şi ar fi încercat să o omoare pe pacienta sa, Andreea Mocanu, a fost supus ieri testului cu "detectorul de minciuni". După trei ore de verificări, medicul a transmis că totul a decurs bine, dând de înţeles că ar fi trecut testarea la poligraf. Andreea Mocanu nu s-a prezentat ieri în faţa specialiştilor. (M.P.P., M.R.)

EROI UITAŢI
Comemorarea evenimentelor din decembrie ’89 a fost marcată în câteva judeţe de dezinteres. Astfel, la Sibiu, primarul şi prefectul au decis să nu participe la manifestări. Situaţia a fost salvată de  garda de onoare şi de câteva zeci de reprezentanţi ai armatei, jandarmeriei şi pompierilor. La Constanţa, singurul reprezentant al autorităţilor locale a fost subprefectul Andrei Cosmin. De asemenea, doar câţiva trecători s-au oprit să privească ceremonialul. (D. T., E. S.)

MARAMUREŞ
Protecţia Copilului Maramureş a început o anchetă socială, după ce o fetiţă de şapte ani a ajuns la spital în comă alcoolică. Bunica fetei a declarat că bărbatul ei a adus din oraş ţuică ce era într-o sticlă de suc de un sfert de litru. După ce ea şi soţul au adormit, fetiţa a băut din sticla cu ţuică crezând că este suc. Copila va fi externată în cursul zilei de azi.

DN 1, SURPAT
O porţiune din Centura de Vest a Ploieştiului s-a surpat în urma ploilor pe o lungime de 4 m şi o lăţime de 1 m. Pămânul s-a surpat pe DN 1, la km 64, în sensul de mers Braşov-Bucureşti. Din cauza surpării, traficul rutier are de suferit pe sensul de mers Câmpina-Bucureşti. Potrivit comisarului Costin Tătuc, şef Poliţia Rutieră Prahova, în zona respectivă sunt restricţii de viteză, circulându-se cu doar 40km/h. Tronsonul respectiv va intra în reparaţii la primăvară. (Laura Calciu)

×
Subiecte în articol: observator