x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Ian 2009   •   00:00

5 ianuarie 2008



SPORTIVII ANULUI 2008
Asociaţia Internaţională a Presei Sportive a făcut publice topurile anului 2008, rezultate în urma voturilor a 571 de ziarişti sportivi din 96 de ţări. Sportivul anului a fost desemnat sprinterul Usain Bolt, care anul trecut a stabilit noi recorduri mondiale în probele de 100 şi 200 de metri, urmat de înotătorul Michael Phelps şi de tenismanul Rafael Nadal. Cea mai bună sportivă a fost aleasă săritoarea cu prăjina Elena Isinbayeva, care le-a devansat pe Pamela Jelimo şi pe Jelena Jankovic. Cea mai bună echipă a fost desemnată naţionala de fotbal a Spaniei, câştigătoare a Campionatului European, iar cel mai bun centru de presă a fost ales cel al Jocurilor Olimpice de la Beijing.

FC TIMIŞOARA
Antrenorul Gabi Balint, instalat la finalul anului trecut, a declarat că nu va face schimbări masive în lotul echipei. "Aceşti jucători au obţinut performanţele de până acum şi aş fi nedrept cu ei dacă i-aş da la o parte. Aş lucra împotriva mea. Vreau să-i văd evoluând pe toţi componenţii actuali ai lotului, căci în vizionările mele de până acum nu apar toţi, şi apoi voi lua o decizie. Dacă este cazul să fac un transfer sau două, cred că domnul Marian Iancu va găsi resursele financiare necesare", a spus Balint. FC Timişoara îşi va relua pregătirile la 7 ianuarie, iar o săptămână mai târziu va pleca în primul cantonament al iernii.

RALIUL DAKAR
Romeo Duicu a terminat pe locul 82 la secţiunea moto în prima etapă a Raliului Dakar, disputată între Buenos Aires şi Santa Rosa de la Pampa. Emanuel Gyenes, care era cotat cel mai bine dintre concurenţii români, a terminat prima etapă pe locul 95, după ce şi-a ajutat un coechipier care a avut probleme la roata din spate. De asemenea, Marcel Butuza a terminat al 186-lea din 212 concurenţi care au terminat prima zi, după ce la start se aliniaseră 235 de motociclişti. La autoturisme, echipajul român Eugen Banciu/Marius Vasai a terminat pe locul 162 din 168, iar la camioane, Răzvan Pintilie împreună cu coechipierul Daniel Camara (Spania) s-au clasat pe locul 60 din 73 de echipaje.

VOLEI
Naţionala masculină a României a învins reprezentativa similară a Ungariei cu scorul de 3-2 (20-25, 25-21, 25-17, 25-27, 16-14) în primul meci din cadrul grupei C preliminare europene a Campionatului Mondial din 2010, disputat la Viena. Partida cu Ungaria a fost cea de debut pe banca tehnică a României pentru Stelian Moculescu, declarat cel mai bun antrenor în Europa în 2007 şi care a participat la JO de la Beijing cu naţionala Germaniei. Voleibaliştii români, care vor mai juca în cadrul turneului de la Viena cu Austria şi cu Bosnia-Herţegovina, trebuie să se claseze pe primul loc pentru a obţine calificarea în faza a doua a preliminariilor CM din 2010.

SPANIA, ETAPA 17
Lider detaşat în Primera Division, FC Barcelona a debutat cu o victorie şi în 2009, 3-1 pe teren propriu cu Mallorca. Pentru echipa antrenată de Josep Guardiola au înscris Henry (’31), Iniesta (’75), Yaya Toure (’90+2), după ce oaspeţii deschiseseră scorul prin Aduriz (’15). Într-un alt meci din etapa a 17-a, Valencia a trecut tot cu 3-1 de Atletico Madrid, golurile fiind marcate de Villa (’34 – penalti), Silva (’39, ’69), respectiv Forlan (’45 – penalti).

STEAUA
Gruparea din Ghencea ar putea disputa în această iarnă un meci amical cu echipa ucraineană Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu (foto). "Dacă găsim o dată care să ne convină, cu siguranţă vom juca contra Stelei. Vom vedea. Totuşi sunt antrenamente aceste jocuri, nu sunt meciuri oficiale", a spus Lucescu la GSP TV. În schimb, preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a declarat ieri că nu s-au stabilit adversarii meciurilor de pregătire pe care jucătorii lui Marius Lăcătuş le vor juca în această iarnă în turneele din Turcia şi Spania. "Nu s-a stabilit încă împotriva căror echipe vom juca. Săptămâna viitoare se va decide acest lucru, se va ocupa firma care organizează turneul", a explicat Argăseală. Steliştii se vor reuni la 7 ianuarie, a doua zi urmând a efectua vizita medicală.

ANGLIA
Arsenal şi Liverpool şi-au asigurat calificarea în 16-imile Cupei Angliei, după ce au înregistrat victorii în prima manşă a turului trei al competiţiei. Arsenal a trecut cu 3-1 de Plymouth, în timp ce Liverpool a învins cu 2-0 o altă divizionară secundă, Preston. În schimb, Manchester City a fost eliminată din competiţie după ce a fost învinsă pe teren propriu, scor 0-3, de Nottingham Forest. De asemenea, Chelsea va trebui să aştepte rejucarea meciului cu Southend, echipă din liga a treia engleză, în faţa căreia a obţinut doar o remiză, scor 1-1.

CFR CLUJ

Preşedintele Iuliu Mureşan a declarat că este foarte posibil ca italianul Maurizio Trombetta să fie înlocuit din funcţia de antrenor principal. "Suntem un club serios care vrea performanţă şi cred că Trombetta ar vrea să rămână, pentru că de la noi poţi să îţi faci un nume în fotbal. Şansele ca el să mai rămână pe banca tehnică scad. Oricum, în cazul în care vom aduce pe cineva, Trombetta nu va rămâne antrenor secund. Dacă aducem pe cineva va fi cu siguranţă un străin, dar nu pot să spun nimic mai mult, nici măcar naţionalitatea. Vom anunţa dacă Trombetta va fi schimbat în jurul datei de 10 ianuarie", a spus Mureşan, care a negat că selecţionerul Lituaniei, Jose Couceiro, este dorit de CFR.

×
Subiecte în articol: observator