x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Ian 2009   •   00:00

6 ianuarie 2009



ÎNVĂŢĂMÂNT
Două şcoli şi o grădiniţă din judeţul Arad nu au început ieri cursurile. Astfel, circa 100 de elevi şi preşcolari de la şcoala din Nădrag şi de la liceul şi gră­di­ni­ţa din Periam nu au mers ieri la ore, din cauza unor defecţiuni ce au apărut peste noapte. La Nădrag s-a spart o conductă de apă, iar şcoala a fost închisă pentru reparaţii. La Periam, atât liceul, cât şi gră­di­niţa nu au avut gaze.

FRAUDĂ LA CLUJ
Un avocat stagiar la Baroul Cluj şi doi administratori ai unei firme imobiliare au fost trimişi în judecată pentru că au păcălit 120 de persoane cu peste un mi­lion de euro. Agenţia imobiliară Cristal Grup SRL Cluj-Napoca, prin Nicoleta Pau­la Bârlă (avocat stagiar) şi Mariana Sanda Chifor, i-a asigurat inculpatului Leontiuc Marius Sebastian intrarea pe piaţa Clujului şi crearea unei imagini de arhitect cu renume. Peste 120 de persoane au plătit bani sperând să achiziţioneze aparta­men­te într-un bloc proiectat de Leontiuc, ce nu a mai fost construit. (V. Fotache)

CAZUL DUPLEI
Procesul şoferiţei care în 2007 a accidentat mortal pe o trecere de pietoni o tânără din Republica Moldova, Tatiana Duplei, începe astăzi la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Anamaria Straus este judecată pentru ucidere din culpă, îm­po­triva acesteia depunând mărturie cinci persoane care au văzut circumstanţele în care a fost comis accidentul rutier. Părinţii victimei, părţi civile în dosar, nu au primit încă citaţii la proces, potrivit avocatului Rareş Matei. (Violeta Fotache)

INCENDIU LA MÂNĂSTIRE
Un bărbat a murit într-un incendiu produs ieri-dimineaţă la chiliile călugărilor de la Mănăstirea Lainici, Gorj. Incendiul, care a distrus o chilie, a izbucnit în jurul orei 4:00, iar călugării nu i-au putut face faţă şi au chemat pompierii. Flăcările ar fi izbucnit de la o sursă de foc fo­lo­si­tă în magazia de lemne. (Gabriela Mladin)

FĂRĂ ANALIZE
Peste 4.000 de locuitori din comuna să­lă­jeană Bălan nu beneficiază de anali­ze­le medicale gratuite prevăzute în Pro­gra­mul Naţional de Evaluare a Stării de Să­nătate. Anomalia este dată de faptul că reprezentanţii Primăriei nu au ridicat de la CAS ta­loa­nele acestor analize. Primarul comunei, Maghiar Iosif, spune că nu a avut timp să se ocupe de ridicarea ta­loa­ne­lor pentru că are în lucru alte proiecte.

ALEGERI PARŢIALE
În 90 de zile, în municipiul Cluj-Napoca, dar şi în Orăştie şi în comuna hune­do­rea­nă Şoimuş vor avea loc alegeri locale parţiale pentru desemnarea primarilor. Situaţia este cauzată de faptul că Emil Boc (fost primar la Cluj-Napoca) a fost desemnat premier, iar Iosif Blaga (PD-L), edilul-şef al municipiului Orăştie, şi Laurenţiu Nistor (PSD), primarul comunei Şoimuş, au fost aleşi deputaţi în noiembrie 2008. (Monalise Hihn)

×
Subiecte în articol: observator