x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

08 Ian 2009   •   00:00

8 ianuarie 2009



ÎNJUNGHIATĂ ÎN CLASĂ
O liceană a fost tăiată cu briceagul de un coleg chiar în timpul orelor. Incidentul a avut loc la Colegiul Spiru Haret şi s-a petrecut în mare linişte, profesoara neştiind nimic. Totul s-a aflat după ce fata a depus reclamaţie la Poliţie. Se pare că între fată şi colegul de bancă se înfiripase o idilă, şi din cauza geloziei, tânărul a scos briceagul şi şi-a tăiat prietena. Fata a ieşit apoi din oră, motivând că s-a înţepat cu un pix. (Laura Calciu)

ACUZE LA TÂRGU-JIU
Un bărbat a spart, ieri, mai multe geamuri de la Maternitatea din Târgu-Jiu, după ce a aflat că i-a murit fiul nou-născut. El le-a reproşat cadrelor medicale că nu s-au ocupat suficient de bebeluş, la faţa locului fiind necesară intervenţia poliţiştilor. Soacra bărbatului afirmă că bebeluşul, un băieţel de trei kilograme, s-a născut viu, dar a murit. Reprezentanţii unităţii sanitare cercetează situaţia. (Gabriela Mladin)

LANSARE LSRS
Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) se va lansa oficial în România, astăzi, la ora 19:00, la Casa Vernescu din Bucureşti. Liga a fost fondată de Sebastian Burduja, student la Harvard University şi Costin Elefteriu, de la King’s College London. La eveniment vor fi prezenţi Sebastian Ghiţă, fondatorul Asesoft, Mihai Gâdea, prezentator la Antena 3, avocatul Ion Nestor, dar şi alte personalităţi. Scopul principal al Ligii este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi.

TRANZACŢIE
Banca Transilvania vinde participaţia sa de 50% în capitalul olandezilor de la Aegon contra sumei de 11 milioane de euro. Oficialii băncii afirmă că instituţia bancară se va nişa pe activitatea sa bancară şi că "vânzarea face parte din strategia de alocare a resurselor şi de concentrare a eforturilro de creştere în principalul ei domeniu de activitate, cel bancar". Cele două companii vor continua să colaboreze, iar Aegon va putea folosi în continuare reţeaua de distribuţie a Băncii Transilvania. Tranzacţia se va finaliza în trimestrul al doilea din 2009. (Lacrima Andreica)

MORT LA METROU
Un bărbat din judeţul Gorj a fost găsit mort, marţi seară, în tunelul dintre staţiile de metrou Piaţa Victoriei 2 şi Ştefan cel Mare. Din actul de identitate găsit asupra bărbatului s-a stabilit că acesta se numeşte Ştefan D. (45 de ani) şi avea domiciliul în judeţul Gorj. Cadavrul a fost transportat la INML "Mina Minovici" pentru efectuarea necropsiei. Poliţiştii de la Serviciul Omoruri continuă cercetările.

×
Subiecte în articol: observator