x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

10 Ian 2009   •   00:00

10 ianuarie 2009

CONSILIERUL MANŢOG
Ionel Manţog şi Marcel Hoară, membri ai PD-L Gorj, au fost numiţi consilieri personali ai ministrului Economiei, Adriean Videanu (PD-L). Ionel Manţog a fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul timpului, fiind chiar cercetat penal, la un moment dat. Marcel Hoară a fost şef al Agenţiei de Dezvoltare a Zonelor Miniere.

RĂNIT ÎN AFGANISTAN
Un militar român a fost rănit în Afganistan ieri-dimineaţă, în urma exploziei unui dispozitiv improvizat. Locotenent colonelul Augustin-Nicuşor Pegulescu se afla într-un autovehicul blindat american şi executa o misiune mixtă româno-americană de recunoaştere, la 50 de kilometri de Baza Lagman. Ofiţerul român a fost evacuat de urgenţă la spitalul militar din Qalat, unde beneficiază de asistenţă specializată, fiind stabil medical şi conştient.

ANTIPA, ÎNCHIS UN AN
Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" s-a închis publicului pentru un an, pentru modernizare. Lucrările se vor efectua în baza unui proiect care are la bază necesitatea de adaptare a mesajului către publicul vizitator, din ce în ce mai exigent şi mai selectiv, ca si prezentarea patrimoniului deţinut într-o formă mai accesibilă, mai incitantă şi mai estetică, în condiţii optime de conservare, cu expunere permanentă. (V. Fotache)

CURSE SUSPENDATE
Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din Spania, respectiv zăpada abundentă, aeroportul din Madrid (Barajas) a fost închis temporar. Această măsură a afectat şi două curse ale companiei Tarom către această destinaţie. Astfel, o cursă din Cluj şi una din Bucureşti către Madrid, cu ore de plecare 13:40, respectiv 15:10, au fost suspendate temporar până la deschiderea aeroportului din Madrid. TAROM a luat măsurile legale cu privire la drepturile pasagerilor. (E.S.)

MOŞESCU CERE LĂMURIRI
Dan Moşescu (foto) şi doi adjuncţi ai săi ar fi vizaţi de DNA în legătură cu posibile infracţiuni de luare de mită pentru facilitarea eliberării unor permise de conducere. Şef al Serviciului Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Bucureşti, Moşescu a cerut ieri DNA informaţii cu privire la dosarul în care ar fi vizat. (M.R.)

ADIO, MISS ELEGANCE!
Maria Bujor, de 23 de ani, câştigătoarea titlului "Miss Elegance 2008" în China reprezentând Republica Moldova, a murit ieri într-un accident rutier petrecut în judeţul Iaşi. Tânăra conducea un autoturism Fiat Punto, iar într-o curbă din apropierea localităţii Ruginoasa a pierdut controlul volanului, maşina răsturnându-se în afara şoselei. Primele cercetări arată că principala cauză a accidentului a fost viteza excesivă.

FOC LA BENZINARIE
O cisternă cu aproape 30 de tone de motorină a luat foc, în noaptea de joi spre vineri, la o benzinărie din Sibiu.
Incidentul s-a produs în parcarea benzinăriei de pe drumul de centură pentru transportul greu, unde cisterna era trasă pe dreapta. Incendiul a izbucnit în timp ce cisterna cu motorină era descărcată de personalul benzinăriei, iar flăcările au avut o înălţime de câţiva metri. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale şi au eliminat orice risc de producere a unui dezastru.

AMBULANŢĂ FALSĂ
Un arădean a fost descoperit de poliţiştii rutieri bihoreni în timp ce transporta 2.000 litri de alcool fără forme legale, într-o ambulanţă falsă. Conducătorul auto şi-a dat un nume şi un domiciliu fals şi a susţinut, în fals, că posedă permis de conducere categoria B. Totodată, poliţiştii rutieri au descoperit în autoutilitară cantitatea de 2.000 litri de alcool dublu rafinat, a cărui provenienţă nu a putut fi justificată. Autoutilitara condusă de arădean era ilegal echipată cu girofar de culoare albastră şi însemne specifice ambulanţei.

MORT ÎN TREN
Un teleormănean a murit în trenul Intercity care circulă pe traseul Bucureşti ­ Timişoara.
Bărbatul, un tânăr de 34 de ani din municipiul Roşiorii de Vede, pasager în trenul Intercity 593, care circulă pe ruta Bucureşti – Timişoara, a solicitat asistenţă medicală acuzând dureri cardiace.
În gara Videle, echipajul de pe ambulanţă care a sosit pentru a-i acorda îngrijiri medicale a constatat decesul.

TEAM BUILDING INEDIT
Angajaţii CJ Harghita au participat vineri la Mădăras la un team building la pomana porcului.
Iniţiativa a aparţinut preşedintelui CJ, Borboly Csaba, care sperat că angajaţii instituţiei pe care o conduce (inclusiv cei ai nou înfiinţatului Serviciu de Dezvoltare Rurală şi Agricultură) vor cunoaşte oamenii, munca şi realităţile din mediul rural. La team building a fost sacrificat un porc de 120 de kilograme, cumpărat de la un localnic.

CONFLICT DE INTERESE
Fostul director executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Botoşani, Mihai Pavel, a fost reclamat pentru conflict de interese.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) susţine că, pe durata mandatului său, Mihai Pavel a luat decizii privind acordarea de subvenţii unor firme la care membrii familiei sale sunt acţionari şi administratori. Potrivit legii, oficialul era obligat să informeze Ministerul Agriculturii cu privire la conflictul de interese şi să solicite să fie înlocuit de la operaţiunile respective. (Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: observator