x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Ian 2009   •   00:00

13 ianuarie 2009



RUGĂCIUNE COMUNĂ
Săptămâna de rugăciune pentru unitate creştină se va desfăşura între 18 şi 25 ianuarie în Bucureşti. La Catedrala Patriarhală şi în alte biserici ortodoxe din ţară, reprezentanţii celorlalte culte creştine vor asista la slujba ortodoxă, care de obicei va fi Vecernia, fără implicare liturgică. (Daniela Şontică)

COLAPS LA TRIBUNAL
Tribunalul Vaslui e aproape în imposibilitatea de a trimite citaţii persoanelor citate la procese. Nicolae Filip Parpalea, preşedintele Tribunalului Vaslui, nu exclude varianta ca, în foarte scurt timp, să fie nevoit să afişeze la intrarea în instituţia pe care o conduce că activitatea se suspendă. "Dacă şi în ianuarie ne vor trimite mai puţini bani decât am cerut justificat, vom rămâne şi fără curent, gaze şi chiar hârtie pentru grefieri", a mai declarat Parpalea.

IALOMIŢA
Trei poliţişti ialomiţeni au fost reţinuţi pentru acte de corupţie. Ei sunt acuzaţi că în decembrie 2008 au cerut unui şofer 400 RON pentru a nu-l sancţiona pentru o faptă pe care nu o comisese. Conducătorul auto a anunţat autorităţile, care în urma cercetărilor au întocmit un dosar penal.

CLUJ
Mitropolitul Clujului, ÎPS Bartolomeu (foto), a fost internat sâmbătă la Clinica Medicală nr. 1 din Cluj-Napoca, din cauza unei răceli.
Directorul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Cristiana Ciortea, a declarat că Mitropolitul Clujului va sta toată săptămâna internat.

"NUP", PĂCURARU JR
Fiul fostului ministru al Muncii Paul Păcuraru nu va fi judecat alături de tatăl său pentru corupţie. Mihnea Păcuraru a primit "neînceperea urmăririi penale" după ce procurorii anticorupţie au stabilit că acesta nu a ştiut de presupusele aranjamente ale tatălui său cu Ilie Morega. Paul Păcuraru este acuzat că, în schimbul numirii unei anumite persoane la ITM Gorj, ar fi acceptat ca fiul său să obţină mai multe contracte de achiziţie publică la complexe energetice. (M.P.)

BOLNAV GHINIONIST
Un vasluian a ajuns la un spital ieşean după ce ambulanţele cu care a fost transportat au fost implicate în accidente. Preluat de la Spitalul de Urgenţă din Bârlad pentru a fi dus la Iaşi, pacientul a schimbat ambulanţa după câteva sute de metri pe motiv că autosanitara s-a ciocnit cu un alt autoturism. La mai puţin de o oră, cea de-a doua ambulanţă cu care era transportat bolnavul a lovit o altă maşină. În cele din urmă, persoana aflată în comă a ajuns la clinica din Iaşi. (Ana Ionaşcu)

TAXA, SUB LUPĂ
Comisia Europeană a informat Guvernul că ordonanţa de urgenţă emisă de fostul Cabinet, prin care taxa de poluare auto a fost triplată, încalcă legislaţia comunitară. Vasile Puşcaş, şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, a declarat că autorităţile române urmează să analizeze situaţia şi să găsească o soluţie pentru a intra în legalitate. O decizie în privinţa taxei de poluare auto va fi luată de Guvern după 15 ianuarie, interval în care se va analiza acest regim de taxare a vehiculelor.

×
Subiecte în articol: observator