x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Ian 2009   •   00:00

14 ianuarie 2009



OTOPENI-GARA DE NORD
RATB a înfiinţat linia expres de autobuze, care va circula, între Gara de Nord şi aeroportul din Otopeni. Autobuzele liniei 780 vor circula de la terminalul de pe strada Fluviului, pe Bulevardul Dinicu Golescu, prin Piaţa Gării de Nord, Calea Griviţei, străzile Clăbucet şi Aviator Popişteanu, Bulevardul Expoziţiei, Piaţa Presei Libere, şoseaua Bucureşti-Ploieşti, până la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”. Pe linia expres se poate folosi doar “cardul activ”. Costul unei călătorii va fi de 3,5 lei, iar al unui abonament lunar - 80 de lei.

VOLUNTARI
Prima serie de militari voluntari din anul 2009, compusă din peste 2.100 de tineri, şi-a început, ieri, instruirea. Programul se va desfăşura în centrele de instruire subordonate Statului Major al Forţelor Terestre, Statului Major al Forţelor Aeriene, Statului Major al Forţelor Navale, Comandamentului Comunicaţii şi Informaticii şi Comandamentului Logistic întrunit.

BOTOŞANI
Poliţiştii de frontieră din Botoşani utilizează o ambarcaţiune cu perne de aer pentru a putea patrula pe Prut. Ambarcaţiunea, un Hovercraft, e condusă de un poliţist-marinar şi poate depăşi obstacole cu o înălţime de 30 de centimetri. Ea are ca scop patrularea pe Prut, care, fiind îngheţat, favorizează trecerile ilegale ale frontierei, precum şi contrabanda între România şi Republica Moldova. (Răzvan Constantin)

BOTULISM

Trei persoane, între care o femeie gravidă, au fost internate în stare foarte gravă la Spitalul Clinic Judeţean Arad, fiind suspecte de botulism. şeful ASP Arad, Gabriela Ţârle, a declarat, ieri, că toate cele trei cazuri sunt legate de consumul de produse din carne de porc, respectiv tobă. Probe biologice în vederea confirmării bolii au fost trimise Institutului Cantacuzino din Bucureşti. (Andrei Ando)

DRAMĂ LA BRAŞOV
Doi angajaţi ai Operei din Braşov – soţ şi soţie – au fost găsiţi morţi, ieri, în faţa blocului în care locuiau. Marius (31 de ani) şi Carolina Caia (28 de ani) locuiau în Braşov de şase luni. Primele cercetări ale poliţiştilor arată că cei doi soţi s-au sinucis, aruncându-se de la etajul al şaselea al apartamentului în care locuiau, în cartierul Tractorul. Anchetatorii nu exclud nici varianta ca, în urma unor certuri, unul dintre soţi să îl fi aruncat pe celălalt pe fereastra apartamentului şi apoi să se fi aruncat şi el. (Libiu Mateescu)

ÎMPUŞCAT DE PĂDURAR
Un gălăţean a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost împuşcat de un pădurar. Aurel Mihalcea l-a însoţit pe pădurarul Ocolului Silvic Tecuci, Nicuşor Stamate, la cantonul unde acesta îşi avea locul de muncă şi în urma unei discuţii legate de nişte bani tânărul l-a lovit pe pădurar. Acesta din urmă a luat arma din dotare şi a tras un foc în plan vertical. Mihalcea a pus mâna pe o cazma şi l-a ameninţat. Pădurarul s-a apărat şi a tras un foc de armă în piciorul tânărului. (Daniel Mihalaşcu)

×
Subiecte în articol: observator