x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

18 Ian 2009   •   00:00

18 ianuarie 2009



BUCUREŞTI / Linie expres Gara de Nord – Otopeni
O nouă linie expres face legătura, de ieri, între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni – "Henri Coandă", anunţă un comunicat al RATB, citat de RRA. Linia expres cu numărul 708 are staţie şi la Aeroportul Băneasa. Valoarea unei călătorii este de 3,5 lei. Numeroasele solicitări din partea călătorilor au dus la crearea acestei linii, care va circula de la terminalul Fluviului, pe Bld. Dinicu Golescu, Piaţa Gării de Nord, Calea Griviţei, Str. Clăbucet, Str. Av. Popişteanu, Bld. Expoziţiei, Piaţa Presei Libere, Şos. Bucureşti – Ploieşti, până la Aeroportul "Henri Coandă".

CHIŞINĂU / Starea lui Grigore Vieru rămâne gravă
Starea poetului basarabean Grigore Vieru este extrem de critică, iar transportarea lui de la Chişinău la Bucureşti nu poate fi garantată ca fiind fără risc, ceea ce a determinat familia poetului să nu opteze,  deocamdată, pentru acest lucru, a declarat pentru Agerpres dr Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul român al Sănătăţii. El a menţionat că Grigore Vieru a fost consultat de medicii români, s-a discutat cu medicii de la Chişinău, însă starea poetului rămâne extrem de critică şi nu permite transportul fără riscuri. Poetul Grigore Vieru a fost internat în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 2:00, în Secţia reanimare a Spitalului de Urgenţă din Chişinău, în urma unui accident rutier. El a suferit un traumatism cranio-cerebral închis, contuzie cerebrală, un traumatism al cutiei toracice, cu contuzia cordului, plămânilor şi a organelor mediastinale, o traumă închisă a abdomenului şi o contuzie a organelor abdominale.

ESTIMĂRI / Încă 100.000 de şomeri în 2009
Numărul de şomeri va creşte de la 403.400 de persoane în 2008 la circa 505.000 de disponibilizaţi, conform estimărilor Guvernului, a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, citat de Mediafax. El a arătat că din acest motiv este necesar ca măsurile anticriză să aibă un efect pozitiv şi pe piaţa muncii.

RECOMANDARE / Tarife mai mici la hotel
Hotelurile din România asigură unele servicii prea scumpe în raport cu calitatea acestora, motiv pentru care hotelierii ar trebui să scadă tarifele, a declarat ieri ministrul Turismului, Elena Udrea, la târgul de turism de la Stuttgart, Germania, potrivit Mediafax. Ea a arătat că ministerul pe care îl conduce va efectua controale pentru verificarea calităţii serviciilor din hoteluri. Târgul de la Stuttgart, organizat în perioada 16-20 ianuarie şi specializat în turismul de caravane, este considerat cea mai mare manifestare europeană de profil pentru public.

TIMIŞOARA / Iranianul "Paul Valută" a murit

Iranianul Farid Jahani, cunoscut ca "Paul Valută", considerat liderul grupării care a devalizat BRD Craiova cu 2,2 milioane de euro, a murit sâmbătă dimineaţă la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde se afla în comă, după ce mai bine de şase luni s-a aflat în greva foamei, transmite Mediafax. Magistraţii Tribunalului Timiş au amânat, la începutul lunii decembrie, judecarea dosarului în care şase persoane sunt arestate şi acuzate că au prejudiciat BRD Craiova, măsura fiind luată din cauză că unul dintre inculpaţi, iranianul Farid Jahani, nu s-a putut prezenta la termen.

CONCURS NAŢIONAL DE DIARISTICĂ
Colegiul Naţional "Petru Rareş” Suceava, organizează, sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, a doua ediţie a Concursului Naţional de Diaristică (Jurnal de licean) "Mihail Sebastian”. Concursul se desfăşoară pe două secţiuni. La prima secţiune liceenii vor trimite, până la data de 22 februarie 2009, ca document ataşat pe adresa de e-mail: rares.concursdiaristica@yahoo.com, o lucrare de maximum trei pagini, cuprinzând o selecţie din jurnalul personal. La a doua secţiune, liceenii vor trimite o lucrare de maximum trei pagini, cuprinzând recenzia jurnalului publicat al unei personalităţi culturale româneşti sau străine. Liceenii se pot înscrie exclusiv la una dintre secţiuni. Lucrările nu vor fi semnate. Participaţii vor trimite, ca document ataşat, Fişa de participare, completată cu datele personale. Detalii, în pagina Concursului, aflată pe site-ul www.olimpiade.ro.

×
Subiecte în articol: observator