x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Feb 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt

13 februarie 2009



JAF FOCŞANI
Al doilea suspect de comiterea jafului de la societatea Metale Internaţional din Focşani a fost prins ieri de poliţişti în Neamţ. Este vorba despre un bucureştean de 46 de ani care conducea o dubiţă VW, înmatriculată în Austria. El a fost prins pe drumul dintre Piatra-Neamţ şi Bicaz şi avea asupra sa 110.000 lei. Casierul firmei Metale Internaţional a fost jefuit miercuri dimineaţă, în trafic, de suma de 200.000 de lei. Primul dintre autorii jafului a fost prins în Adjud miercuri după-amiază. (M. Burlan)

ZĂPADĂ PE DN 1
Zăpada căzută ieri pe Valea Prahovei a îngreunat traficul rutier pe DN 1, în zona Sinaia. S-a circulat în condiţii de iarnă, omătul depus pe carosabil îngreunând serios traficul. Drept urmare, s-au înregistrat numeroase ambuteiaje şi accidente. Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu greutate şi pe DN 1 A, în zona Cheia. (L. Calciu)

PRIMAR RECHIZITORIU
Primarul oraşului Râmnicu-Vâlcea, Mircia Gutău (foto), a fost trimis ieri în judecată pe motiv că ar fi girat cumpărarea unor dotări pentru locuri de joacă la un preţ supraeva­luat. Potrivit anchetatorilor DNA, Primăria ar fi plătit cu peste 500.000 de lei mai mult pentru că a achiziţionat bunurile prin inter­mediari. Alături de Gutău vor mai fi  judecaţi administratorul firmei intermediare şi un consilier juridic al Primăriei, Nicolae Musea. (M.P.)

ACHITARE CU SCANDAL
În cazul drogurilor din maşina care a stat o vreme îndelungată în curtea Guvernului, magistraţii arădeni au dispus achitarea inculpatului Berirmen Sureyya pe motiv că faptele nu au fost comise de el. Procurorii DIICOT contestă verdictul. "Cum nu a fost făcută de el fapta, din moment ce există 13 urme papilare de-ale lui atât pe pachetele cu droguri, cât şi pe partea interioară a benzii de scotch cu care au fost înfăşurate pachetele? Şi spune asta expertiza de la Institutul de Criminalistică din cadrul IGPR", a declarat indignat şeful DIICOT, procurorul Codruţ Olaru. (V. Fotache)

BERCEANU AMENINŢĂ
Ministerul Transporturilor va rezilia contractul cu Bechtel pentru construcţia Autostrăzii Braşov-Borş dacă vor eşua negocierile pentru modificarea unor termeni ai înţelegerii, a declarat Radu Berceanu, ministrul de resort. El vrea să elimine plata avansului pentru lucrările din acest an. Ministrul a mai declarat că a repus în funcţii o parte din cei 31 de directori ai firmelor din subordinea instituţiei pe care tot el i-a demis când a preluat mandatul. Motivul a fost că unii au acceptat salarii mai mici.

×
Subiecte în articol: observator