x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Feb 2009   •   00:00

14 februarie 2009



PRAHOVA
Peste 120 de cabinete medicale individuale din judeţul Prahova ar pu­tea fi închise în perioada urmă­toa­re. Pe listele medicilor de familie res­pectivi sunt înscrişi mai puţin de 1.500 de pacienţi. Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor Prahova, doctorul Simona Schnelbach, conform proiectului de buget pe anul 2009, doar cabinetele medicilor de familie care au peste 1.500 de pacienţi în­scrişi pe liste vor fi finanţate.  (L.C.)

CRIMINAL PRINS
Ucigaşul taximetristului găsit îm­puş­cat miercuri în Oradea a fost prins. Suspectul fusese reţinut încă din noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 1:30, când procurorii au fost conduşi la tânăr în urma unor in­dicii găsite în maşina taximetristului, aban­donată pe Strada Lăpuşului din Oradea, şi a unor probe din zona unde a fost descoperit corpul victi­mei. An­chetatorii refuză să ofere de­talii suplimentare despre caz. (T. Ivan)

ZIUA PREŞEDINŢILOR
Ambasada SUA şi Centrul Cultural American din Bucureşti vor fi în­chise luni, 16 februarie, când se săr­bătoreşte Ziua Preşedinţilor. Acest eveniment marchează zilele de na­ş­tere ale preşedinţilor americani Geor­ge Washington şi Abraham Lincoln. Ambasada SUA va reveni la programul normal marţi, 17 februarie.
    
ARESTARE HUNEDOARA
Fostul director executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Hunedoara a fost arestat ieri. Judecătoria Deva a admis cererea procurorilor DNA de a-l aresta pe Ion Simion, pentru 30 de zile, sub acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor publice şi participaţie improprie la fals intelectual. Pentru aceste infracţiuni, Simion a fost trimis în judecată în luna iulie 2008, în stare de libertate. Procurorii au cerut acum arestarea, pentru că, pe parcursul judecării, inculpatul a încercat să zădărnicească aflarea adevărului. (Violeta Fotache)

TRAGEDIE PE DN 69
Un bărbat a murit în noaptea de joi spre vineri pe DN 69 Arad-Timi­şoara, după ce a intrat cu maşina într-un utilaj de deszăpezire. Şoferul nu a adaptat viteza la şoseaua acope­rită de zăpadă şi s-a făcut zob în lama autogreidarului. Pompierii de la descarcerare au reuşit abia după zeci de minute să îl scoată dintre fiarele contorsionate.

DEMOLARE LA DACIA
Pavilionul administrativ de la Uzinele Dacia va fi demolat astăzi. Pe locul respectiv se va amenaja până în toamnă o parcare de 600 de locuri. Construită în 1973, clădirea, formată din parter, mezanin şi opt etaje, are o înălţime de circa 50 m. Aici lucrau în 2008 circa 550 de salariaţi. Birourile lor au fost reamenajate în alte clădiri. Pavilionul va fi demolat prin basculare, iar pentru evitarea răspândirii prafului trei autospeciale de pompieri vor stropi locul cu tunuri de apă. (Elly Cristea)

CASIERA, AGRESATĂ
Casiera unei case de schimb valutar a ajuns la spital după ce joi seară a fost atacată pe stradă de doi inivizi. Femeia a închis punctul de lucru din localitatea Mihail Kogălniceanu şi se îndrepta către casă, moment în care a fost lovită cu un lemn peste faţă. Agresorii i-au smuls geanta de pe umăr şi au fugit. Anchetatorii presupun că agresorii au crezut că vor găsi în geantă încasările din timpul zilei de la casa de schimb valutar, însă femeia nu avea în poşetă decât 14 lei. (Emilia Sava)

LOTO 6/49
Peste 2,5 milioane de euro vor fi puse în joc la categoria I a tra­gerii Loto 6/49 de mâine, infor­mează Loteria Română. Ultima dată, premiul de categoria I la Loto 6/49 a fost câştigat la 14 decembrie anul trecut şi a fost în valoare de 1.131.529,41 lei. În 2008, premiul de categoria I la Loto 6/49 s-a câştigat de şase ori, acesta fiind şi anul în care a fost dat, la 27 ianuarie, cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române, în valoare de 12,45 milioane de euro.

ARCUL, DESCHIS
Arcul de Triumf va fi deschis astăzi şi mâine, astfel că publicul va putea admira expoziţiile deschise în mo­nument. Doritorii vor putea vedea astfel "Marele Război al Reîntregirii Neamului", "Heraldica marilor familii boiereşti ale Bucureştilor" şi "Arcul de Triumf în imagini", "Marea Unire de la 1918" (coroanele şi sceptrul regal reproduse 1:1, fotografii). Programul de vizitare a expoziţiilor va fi urmă­torul: astăzi, între 10:00-17:30; mâine 10:00-17:30. Monumentul se va în­chide la ora 18:00.
Arcul de Triumf va fi deschis vizita­torilor şi în zilele de 21 şi 22 februarie, cu acelaşi program.

ALEGERI HUNEDOARA
Alegătorii din municipiul Orăştie şi din comuna Şoimuş sunt chemaţi mâine din nou la urne să îşi desemneze primarii. Alegerile au loc pentru că primarii aleşi în luna iunie anul trecut au renunţat la mandate, după ce au câştigat câte un post de deputat. La Orăştie s-au înscris în cursa electorală patru candidaţi, re­pre­zentând PSD, PD-L, PNL şi PC, în timp ce postul de primar al comu­nei Şoimuş este disputat de şapte persoa­ne, cinci reprezentanţi ai partidelor şi doi independenţi. (Monalise Hihn)
 

×
Subiecte în articol: observator