x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Feb 2009   •   00:00

17 februarie 2009



COD GALBEN
Azi sunt aşteptate ninsori puternice în Banat şi în Crişana, ANM emiţând o avertizare meteorologică cod galben. Atenţionarea va fi valabilă începând de astăzi, de la ora 12:00, până mâine, la ora 9:00. În acest interval de timp, în judeţele Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş-Severin se vor produce ninsori pe arii extinse, mai abundente în zona de munte. Va ninge şi în Maramureş şi în cea mai mare parte a Transilvanei.

DESECRETIZARE
Decrete ale Consiliului de Stat din perioada 1956-1989 şi decrete prezidenţiale adoptate între 1974-1989, clasificate ca "secrete sau secret de serviciu", ale căror termene de clasificare au expirat, ar putea fi desecretizate, potrivit unui proiect de hotărâre. În urma declasificării, se va putea asigura accesul liber al persoanelor interesate de informaţiile de interes public cuprinse în decrete, se mai arată în nota de fundamentare. Actele normative vor fi gestionate de către Arhivele Naţionale şi după desecretizare.

POLIŢISTĂ RĂNITĂ
O poliţistă din cadrul IJP Iaşi a fost grav rănită în timp ce traversa strada regulamentar. Femeia, care activa în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, a fost lovită de o maşină în timp ce traversa regulamentar strada. Incidentul s-a petrecut după ce un autoturism a fost proiectat pe zebră în urma unui acroşaj produs din cauza altui autoturism care nu a respectat regulile de circulaţie. Medicii sunt sceptici în ce priveşte supravieţuirea poliţistei. (M.P.)

CIOACĂ, JUDECAT
Cristian Cioacă a fost trimis ieri în judecată de DIICOT Braşov, pentru accesarea, fără drept, a serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Elodia Ghinescu. Alături de el, în dosar mai este judecat, tot în stare de libertate, Adrian Marin Niţu. Cauza a fost înaintată Tribunalului Braşov. Pe www.jurnalul.ro citiţi rechizitoriul în care Cioacă e acuzat de comiterea infracţiunilor informatice.

DISPUTĂ PE MAŞINĂ
Maşina Audi A6, solicitată de ex-premierul Tăriceanu şi transferată de la Guvern, se află în garajul Parlamentului. Conform secretarului general al Camerei, Gheorghe Barbu, "nu s-a luat o decizie privind utilizarea ei". Tăriceanu a spus însă că nu duce lipsă de maşini, având chiar o colecţie, precum şi o maşină pusă la dispoziţie, pentru că a fost premier.

SCORPIONII ROŞII

Batalionul 26 Infanterie Neagoe Basarab din Craiova urmează să se deplaseze în Irak în cadrul operaţiunii Iraqi Sunset din regiunea Tallil. Militarii români din cadrul batalionului, numiţi şi "Scorpionii roşii", participă astăzi la ceremonialul de plecare în misiune, organizat în Craiova. (A.A.)

LOCURI DE PARCARE
Aproape o mie de locuri de parcare din cele 3.808 pe care Primăria Sectorului 2 intenţionează să le amenajeze, în 2009, vor fi destinate bucureştenilor din cartierul Lacul Tei. Astfel, cele 919 locuri de parcare vor fi amplasate pe străzile Maica Domnului (280), Dinu Vintilă (104), Judeţului (104), Gheorghe Ţiţeica (77), Aleea Deleni (66), Braşoveni (60), Gheorghe Şerban (60), Maşina de Pâine (56), Grigore Moisil (40), Luigi Galvani (40), Vidin (32). (M.A.C.)

HUNEDOARA
Tribunalul Hunedoara a respins recursul înaintat de fostul director executiv al DADR Hunedoara, Ion Simion, împotriva deciziei de arestare preventivă pentru 30 de zile, emisă de Judecătoria Deva. Simion a fost arestat la cererea DNA, Serviciul Teritorial Alba-Iulia, pe motiv că a încercat să zădărnicească ancheta, influenţând experţii dintr-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

CĂRŢI RARE
Patru cărţi de secolul al XVI-lea, furate în decembrie 2008 din Muzeul Primei Şcoli Româneşti din Scheii Braşovului, au fost găsite de poliţişti. Deocamdată, biroul de presă al IJP nu a dat publicităţii numele celor care au sustras cărţile, deoarece cercetările nu au fost  finalizate, a precizat purtătorul de cuvânt al IJP, comisarul-şef Liviu Naghi.

CASĂ DE PIATRĂ!
Domnişoara Roxana Mîţoi a devenit de la sfârşitul săptămânii trecute doamna Roxana Coste. Colega noastră de la DTP a spus un "da" hotărât cererii în căsătorie venite din partea lui Cristi Coste, redactor-şef al unui săptămânal de sport. Cununia civilă şi cea religioasă au avut loc sâmbătă, în Capitală. Colegii îi transmit "Casă de Piatră!" alături de soţul ei.  

AGENT TRAFICANT
Un agent al Penitenciarului Iaşi a fost reţinut, pentru introducere de droguri în închisoare. Funcţionarul se afla în atenţia autorităţilor pentru relaţiile pe care le avea cu anumiţi deţinuţi. Costel Claudiu Sîngepanu, agent-şef adjunct în Penitenciarul Iaşi, a fost supus duminică unui control la aparatul cu raze X, astfel descoperindu-se asupra sa un plic cu droguri ascuns în încălţăminte. (M.P.)

REZULTATE ALEGERI
Candidatul PD-L Sorin Apostu a câştigat alegerile parţiale pentru Primăria Cluj-Napoca. El a fost urmat de candidatul PNL Marius Nicoară şi candidatul PSD Teodor Pop Puşcaş. Prezenţa la vot a fost de 30,19%. Şi la Orăştie, Alexandru Munteanu (PD-L) a fost ales ieri primar, după ce fostul edil a renunţat la mandat, devenind parlamentar.  (Monalise Hihn)

EXPLOZIE ÎN BUCUREŞTI

Un bărbat a fost rănit, patru apartamente şi două autoturisme au fost distruse în urma unei explozii produse ieri-dimineaţă. Incendiul survenit exploziei a afectat imobilul situat pe Strada Dragomir Hurmuzescu, din Sectorul 5. "Bărbatul avea în locuinţă două reşouri, o saltea şi mai multe reviste. După primele cercetări, a fost o acumulare de gaze şi, în timpul nopţii, bărbatul a acţionat un reşou, producându-se o explozie mică, urmată de incendiu. Salteaua a luat foc", a explicat purtătorul de cuvânt la ISU Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator