x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

18 Feb 2009   •   00:00

18 februarie 2009



CONTROLOR BĂTUT
Un tânăr în vârstă de 18 ani din Bucureşti a ajuns la Poliţie, după ce a bătut o femeie, controlor RATB, care l-a prins fără bilet într-un autobuz. Incidentul a avut loc în zona Apusului, din Sectorul 6, în jurul orei 16:10. Bucureşteanul a fost dat jos din autobuzul 336 de trei femei controlor pentru că nu avea bilet. Discuţiile pe marginea acestui incident au degenerat, astfel că bucureşteanul a lovit-o pe una dintre femei.

ATACUL DE LA CLUJ
Cei doi tineri din Israel, suspecţi în cazul cocktailului Molotov aruncat în faţa unui bar, vor fi cercetaţi în libertate. Cei doi studenţi la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca au primit interdicţia de a părăsi localitatea timp de o lună. Tinerii sunt acuzaţi că în noaptea de sâmbătă au aruncat un cocktail Molotov în faţa unui club clujean de supărare că nu au fost lăsaţi să intre. În urma incidentului nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. (L.A.)

SULURI DE TORA FURATE
Patru suluri de Tora, fără de care nu se pot oficia slujbele religioase evreieşti, au fost furate săptămâna trecută de la Sinagoga Evreiască din Braşov. Potrivit lui Solomon Heim, vicepreşedinte al comunităţii evreieşti din Braşov, unul dintre cele patru suluri biblice are peste 300 de ani. Pentru oficierea slujbelor, sinagoga urmează să primească două suluri de tora de la Federaţia Comunităţilor Evreieşti din Bucureşti şi de la Sinagoga din Timişoara.

ALIMENTE STRICATE
33 din 36 de unităţi cu profil alimentar controlate de OPC Cluj vindeau alimente expirate şi stricate. O altă neregularitate constă în faptul că patronii unităţilor respective nu respectau normele de transport, depozitarea şi expunerea mărfii. Potrivit conducerii OJPC Cluj, urmează a fi aplicate amenzi pentru toate neregulile găsite. (Lacrima Andreica)

COZMA, LA LUPENI
Circa 100 de persoane au participat ieri, la Lupeni, la o conferinţă legată de evenimentele de la Stoeneşti, din februarie 1999. La manifestarea organizată de Federaţia Naţională a Muncii şi Liga Muncitorilor "Miron Cozma" a participat şi fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma. El a declarat că strânge semnături pentru înfiinţarea Partidului Muncitorilor şi că deja viitoarea formaţiune politică are filiale în toate judeţele ţării şi în municipiul Bucureşti. Cozma s-a lansat în atacuri dure la adresa foştilor preşedinţi ai României, dar şi a lui Traian Băsescu. (Monalise Hihn)

JAF LA CALAFAT
Un tânăr a furat ieri-dimineaţă 5.800 de lei dintr-o sală de jocuri mecanice din Calafat. El a intrat în unitate şi i-a ameninţat pe angajaţi cu o şurubelniţă şi cu un spray paralizant. Bărbatul a fost reţinut de o patrulă mixtă din care face parte un poliţist comunitar şi o poliţistă de la Poliţia Municipală, înainte ca angajaţii localului să anunţe jaful prin 112. Pentru prezenţa de spirit de care a dart dovadă, poliţista va fi premiată.

ÎNTĂLNIRE PROFESORI

Fundaţia "Dan Voiculescu" pentru Dezvoltarea României se va întâlni astăzi într-un cadru informal cu cadrele didactice din Sectorul 6. Întâlnirea, programată la ora 18:00, în incinta Restaurantului Olimpycs din Parcul Moghioroş, are ca scop stabilirea unor contacte în vederea derulării unor proiecte în parteneriat. În acest mod, Fundaţia îşi propune extinderea activităţii şi atragerea unui număr cât mai mare de copii şi tineri în proiectele derulate. Mai multe detalii, pe www.fudv.ro. Evenimentul va fi urmat de un cocteil.

×
Subiecte în articol: observator