x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

19 Feb 2009   •   00:00

19 februarie 2009



TAXA AUTO
Taxa de poluare auto a fost modificată din nou. Guvernul a hotărât ieri reducerea acesteia cu o treime faţă de valoarea triplată, practicată începând cu 15 decembrie anul trecut. Posesorii de automobile achiziţionate înainte de 15 decembrie 2008, care nu au încheiat procedurile de înmatriculare, vor plăti taxa aflată în vigoare la data cumpărării. Proprietarii maşinilor Euro 4 nu vor plăti deloc această taxă. Consecinţele modificărilor operate de Guvern asupra acestei legi din luna iulie 2008 se reflectă în scăderea numărului total de automobile înmatriculate, noi şi second-hand, în luna ianuarie 2009, valoare redusă cu peste 50% faţă de ianuarie 2008.

BERE OTRĂVITOARE
Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a băut o cutie de bere. Potrivit medicilor Spitalului de Urgenţă Bârlad, bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a fost diagnosticat, la internare, cu intoxicaţie involuntară cu substanţă necunoscută, cu criză de pierdere a cunoştinţei. Poliţia şi Inspecţia Sanitară de Stat au declanşat o anchetă pentru a determina substanţa toxică ce se afla în bere. De aceea, circa 4.000 de cutii cu bere din lotul din care a consumat bărbatul au fost oprite de la comercializare. (A.I.)

FUNCŢIONARI ÎN GREVĂ
Peste 25.400 de funcţionari publici vor fi în grevă de avertisment mâine, între orele 8:00 şi 10:00. La această a doua acţiune de protest a Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici vor mai participa aproximativ 2.400 de funcţionari publici din alte 34 de instituţii. Greviştii acuză Guvernul de iresponsabilitate în luarea deciziilor şi de nerespectarea legii în domeniul salarizării.

RISC DE AVALANŞĂ
Salvamontişii din Buşteni sunt în alertă de gradul zero din cauza riscului extrem de crescut de producere a avalanşelor. Valea Caraiman, Valea Cerbului, Valea Morarului şi Valea Alba sunt considerate cele mai periculoase zone din Bucegi. Aici, stratul mare de omăt o poate lua oricând la vale. Risc de avalanşă este însă pe toate traseele care fac legătura între staţiunile de pe Valea Prahovei şi platoul masivului Bucegi. (L.C.)

TICHETE DE VACANŢĂ
Guvernul a aprobat ieri, printr-o ordonanţă de urgenţă, introducerea tichetelor de vacanţă pentru angajaţii încadraţi cu carte de muncă. Tiche-tele vor fi acordate sub forma unui bon nominal şi vor putea fi folosite doar de persoanele ale căror nume sunt înscrise pe bilet. Valoarea acestora este stabilită în limita a şase salarii minime brute pe economie, care variază de la 600 lei până la 1.200 lei.

SCANDAL LA GĂNEASA
Patru persoane au fost rănite, aseară, în urma unui conflict care a avut loc între două grupuri din Găneasa, judeţul Olt, unde duminică va avea loc al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului. Din primele cercetări a reieşit că în timpul scandalului dintre simpatizanţii PSD şi PD-L s-a tras cu un pistol cu gaze, comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IJP Olt, confirmând că la faţa locului au fost găsite trei tuburi care provin de la muniţie folosită la astfel de arme. La faţa locului s-au deplasat 40 de poliţişti şi 50 de jandarmi, inclusiv de la DPIR Olt. (Mediafax)

CU MAŞINA ÎN DUNĂRE
Un autoturism, la volanul căruia se afla un angajat al Poliţiei Transporturi, a derapat pe zăpadă ieri şi a căzut în Dunăre. Şoferul a reuşit să sară din maşină înainte ca aceasta să plonjeze în fluviu, a declarat agentul Cristian Lungu de la Poliţia Rutieră Drobeta-Turnu Severin. Zona în care s-a produs accidentul nu este drum public, ci aparţine Administraţiei Portuare Drobeta-Turnu Severin, iar maşina va fi scoasă din Dunăre cu ajutorul unei macarale.

×
Subiecte în articol: observator