x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Feb 2009   •   00:00

21 februarie 2009



TAXĂ PE DĂRĂMĂTURI
100 de sinistraţi din localitatea gorjeană Seciurile trebuie să achite impozite de până la 1.000 de lei, pentru casele distruse de alunecările de teren în 2006. Pe lângă aceste sume, strămutaţii au fost înştiinţaţi că trebuie să plătească şi impozitele pentru locuinţele construite de Guvern, ca măsură de ajutorare. Conform autorităţilor locale, singurii vinovaţi sunt sinistraţii care nu şi-au scos de pe rol dărâmăturile. Ei sunt la un pas de a fi executaţi, pentru debitele acumulate. (Gabriela Mladin)

LEASING PARCARE
Proprietarii maşinilor cumpărate în leasing precum şi cei care primesc de la firmele la care lucrează un autoturism vor avea dreptul la obţinerea unui loc de parcare de reşedinţă. Aceştia vor trebui să prezinte contractul de leasing iar cei care utilizează maşinile de serviciu vor fi nevoiţi să încheie cu firma la care îşi desfăşoară activitatea un contract de comodat. Vor avea prioritate la obţinerea locurilor de parcare de reşedinţă persoanele cu handicap, ei beneficiind şi de gratuitate.

SIMULARE
Aproximativ 400 de elevi şi 40 de cadre didactice de la Şcoala generală 120 "Mărţişor", din Sectorul 4 al Capitalei, au participat ieri la un exerciţiu - simulare a unui seism. Activitatea a fost coordonată de subunităţile specializate ale Grupului 1 de Intervenţii al ISU "Dealul Spirii" şi cele ale Primăriei Sectorului 4.

PROTEST LA ÎNĂLŢIME
Un florar a protestat, ieri, timp de două ore, urcat pe antena din curtea Direcţiei Agricole din Iaşi. Bărbatul a ameninţat că se aruncă în gol din cauză că primăria a decis mutarea tonetei sale din centrul oraşului. Marcel Talpeş (foto) susţine că nu acceptă noul amplasament care i-a fost oferit, motivând că va intra în faliment întrucât va avea vânzări mult mai mici. La faţa locului au ajuns un echipaj de la pompieri şi echipa de intervenţie de la SMURD. După două ore de negocieri, Marcel Talpeş a renunţat la protest, după ce purtătorul de cuvânt al primăriei i-a promis că primarul Iaşiului se va ocupa de cazul său.

POLIŢIST LOVIT
Un agent din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Ploieşti a fost accidentat de un ploieştean care conducea un autoturism fără permis. Şoferul de ocazie fusese tras pe dreapta pentru un control de rutină. Întrucât se ştia cu musca pe căciulă a demarat în trombă, lovind poliţistul. El va fi urmărit penal pentru tentativă de omor, ultraj, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului. Acelaşi individ, mai are un dosar penal după ce acum doi ani, deşi nu avea permis, a lovit o maşină a Poliţiei Comunitare. (Laura Calciu)

NOU ŞEF LA RUTIERĂ
Direcţia Poliţiei Rutiere, din IGPR, va fi condusă de comisarul şef Lucian Diniţă (foto), până la numirea unui nou şef, ales în urma organizării unui concurs. Diniţă a fost numit la comanda Direcţiei Poliţiei Rutiere, pentru o bună coordonare a acţiunilor derulate la nivelul acestei structuri. Poliţia Rutieră a rămas fără şef după ce comisarul şef Viorel Recoşeanu s-a pensionat la sfârşitul lui 2008.

LOTO 6/49
Loteria Română pune în joc la tragerea 6/49 de mâine un premiu în valoare de trei milioane de euro, la categoria I. Ultima dată premiul de categoria I la Loto 6/49 s-a câştigat la 14 decembrie 2008. Cel mai mare premiu din istoria acestui joc s-a câştigat la 27 ianuarie 2008 şi a fost în valoare de 12,45 milioane de euro.

PROF BĂTUT ÎN ŞCOALĂ
Un profesor din localitatea arădeană Zimand Cuz a fost bătut în şcoală de unchiul unei eleve. Motivul agresiunii îl constituie refuzul cadrului didactic de a motiva absenţele elevei. Conducerea şcolii a chemat Poliţia, iar profesorul a depus o plângere penală pentru agresiune. (Andrei Ando)

JAF LA DRUMUL MARE
O femeie care lucrează ca agent comercial a fost tâlhărită de un individ care a agresat-o şi i-a furat 7.400 de lei. Femeia a sesizat la 112 că joi seară, în timp ce mergea acasă de la serviciu - o firmă de distribuţie de carne - a fost agresată de un bărbat care i-a furat încasările din ziua respectivă. Poliţiştii l-au identificat pe atacator, în persoana unui fost coleg al femeii. Acesta a acţionat în complicitate cu alţi trei bărbaţi. (M. Hihn)

SALARII, LA FEL
Guvernul a informat Parlamentul că nu poate accepta încă majorările salariale ale militarilor propuse de Senat suplimentar celor din 2008. Măririle salariale impun costuri de 1,2 miliarde de lei, iar Guvernul a cerut deputaţilor să amâne discuţia pentru ultima parte a anului, în speranţa că economia va asigura fondurile. Printr-o ordonanţă de guvern aprobată la începutul anului trecut, executivul condus de Călin Popescu Tăriceanu a majorat valoarea de referinţă sectorială în funcţie de care sunt calculate drepturile de natură salarială ale cadrelor militare. Actul normativ a fost adoptat de Senat, care a propus totodată o majorare suplimentară a salariilor militarilor. (Dana Piciu)

CU TARGA PRIN ZĂPADĂ
O octogenară care suferise un accident vascular a fost salvată de un echipaj de pompieri care a mers pe jos prin nămeţi patru kilometri. Din cauza căderilor masive de zăpadă, drumul a devenit impracticabil, iar Ambulanţa nu a putut ajunge la ea, în localitatea Loranta. Pompierii au ajuns cu maşina până în Cuieşd, au mers patru kilometri pe jos, prin nămeţi şi au adus-o pe femeie până la o Ambulanţă. (Natalia Ivan)

×
Subiecte în articol: observator