x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Feb 2009   •   00:00

23 februarie 2009



LOTO - REPORT LA 6/49
Cele şase numere ieşite aseară câştigătoare la extragerea "Loto 6/49" sunt: 3, 9, 20, 39, 15, 46. Nici un împătimit nu a ghicit cele şase numere, astfel că suma de 13.071.455 RON de la categoria I se va reporta. La categoria a II-a au fost 46 de câştiguri a câte 16.787 RON fiecare, iar la categoria a III-a, 2.610 jucători au câştigat câte 443 RON fiecare. Numărul de la Noroc a fost 3140809.

FINAL FERICIT

O femeie şi cei doi copii ai săi au fost la un pas să moară înghiţiti de flăcări după ce în apartamentul lor a izbucnit un incendiu. Până ca pompierii să ajungă şi să intervină, feme­ia şi copiii, unul de 1 an şi celălalt de 3 ani, au sărit pe geam într-o pătu­ră ţinută întinsă de vecini. Femeia şi-a aruncat mai întâi cei doi copii, după care a sărit şi ea. Toţi cei trei au scăpat fără vreo leziune sau vreo altă pro­blemă medicală, iar femeia a refuzat ca ea sau unul dintre copii să meargă la spital. Incendiul a fost stins în mai puţin de 30 de minute.

GEORGIENI RĂNIŢI
Doi marinari din Georgia au fost răniţi într-un accident petrecut pe o navă aflată în Portul Constanţa. Potrivit reprezentanţilor Căpităniei Zonale Constanţa, evenimentul s-a petrecut sâmbătă seară, la bordul navei Kyme, pavilion Cambodgia, aflată în Portul Constanţa Sud Agigea. La un moment dat, la manevra de plecare a navei din port, parâmele de legătură au sărit şi au accidentat doi marinari georgieni. Cei doi au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru îngrijiri medicale.

RĂNIT CU O SABIE
Un tânăr a ajuns la Spitalul Municipal din Timişoara cu o rană la cap, după ce a fost lovit cu o sabie de două persoane. Băiatul a povestit că a fost tăiat cu o sabie de doi tineri, când se întorcea acasă de la discotecă, în localitatea Izvin. La jumătatea drumului, a fost oprit de o maşină din care au coborât doi tineri care l-au lovit cu o bâtă de baseball şi l-au tăiat în cap cu o sabie. Suspecţii au fost reţinuţi de oamenii legii şi duşi la inspectorat pentru a da declaraţii, dar nu şi-au recunoscut vina.

PERICOL LA PITEŞTI

Pericol de explozie în Piteşti după ce în noaptea de sâmbătă spre dumi­nică o conductă de gaze a fost spar­tă. Potrivit agentului-şef Adrian Valcu de la Poliţia Piteşti, o maşină a rupt ţeava de gaze care alimenta un club de noapte. Întrucât orice sursă de foc ar fi putut declanşa o explozie, clien­ţii clubului au fost evacuaţi. Circula­ţia a fost deviată până când muncito­rii de la Distrigaz au remediat avaraia.

DRAGOBETELE
Românii au sărbătorit ieri Drago­betele la Muzeul Naţional al Satului prin cântece şi dansuri populare, dar şi prin momentele de teatru oferite de artiştii invitaţi. Una dintre atracţiile zilei au fost concursurile care au avut ca premii produse marca Jurnalul Naţional, TVR Media şi Editura CD Press, precum şi premii oferite de Muzeul Satului. Jurnalul Naţional a lansat ediţia de colecţie şi volumul "Cele mai frumoase poezii", de Gri­gore Vieru. (Daniela Şontică)

OMORÂT DE ZĂPADĂ
Un student constănţean a fost găsit ieri mort de salvamontiştii din Sinaia, după mai multe ore de căutări. Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost surprins de avalanşă în zona Vârfu cu Dor, în timp ce cobora cu snow­boar­d-ul de la cota 2.000 spre cota 1.400. Dispariţia băiatului a fost anun­ţată de prietena sa, care a decla­rat că sâm­bătă, în jurul orei 17:00, au început să coboare pe snowboarduri împreună. La un moment dat băiatul a rămas în urmă. După mai multe ore de aştep­tare, când a văzut că iubitul său nu mai apare, femeia a cerut ajutorul salvamontiştilor. (Laura Calciu)

×
Subiecte în articol: observator