x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Feb 2009   •   00:00

25 februarie 2009



MILITAR SRI ÎMPUŞCAT
Un militar din Brigada Antiteroristă a SRI s-a împuşcat ieri în palmă. Incidentul, care a avut loc la ora 7:00 dimineaţa, când se făcea schimbul de tură al militarilor pe Aeroportul Henri Coandă, s-a produs în urma descărcării accidentale a armei din dotare.

LICEE DIN SAM
Şcolile de arte şi meserii (SAM) vor fi transformate de anul viitor în licee tehnologice. Ministerul Educaţiei a decis să aloce în anul şcolar 2009-2010 cu 72.000 de locuri mai mult pentru învăţământul liceal faţă de anul şcolar în curs. De asemenea, cifra de şcolarizare de la SAM-uri a fost redusă cu 90.000 de locuri. Asta înseamnă că din toamnă elevii nu se vor mai putea înscrie la SAM-uri, acestea urmând să funcţioneze doar pentru elevii care au început deja aceste şcoli. (Eugenia Mihalcea)

PROFĂ BĂTUTĂ DE ELEV
Un elev s-a ales cu dosar penal după ce şi-a agresat profesoara de engleză chiar în timpul orei. Incidentul s-a petrecut, vineri, la Grupul Şcolar "Radu Petrescu" din Prundu Bârgăului. "Profesoara nu a depus plângere imediat  fiindcă s-a temut de familia băiatului. Ulterior, după ce s-a consultat cu directorul şcolii, a decis că e mai bine să anunţe autorităţile.

RĂNIT DE UN POLIŢIST
Un poliţist este cercetat penal după ce a provocat un accident în timp ce conducea, în stare de ebrietate, maşina de serviciu. Luni seară, agentul de la Poliţia Periş care conducea maşina de serviciu, în care se mai afla o persoană civilă, a lovit un autoturism parcat pe marginea şoselei. În urma impactului, pasagerul din maşina Poliţiei a fost uşor rănit. Poliţistul ilfovean a fost testat cu aparatul etilotest şi, pentru că s-a constatat că băuse alcool, a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice.

LICITAŢIE OPERE DE ARTĂ
Un tablou de Nicolae Tonitza, intitulat "Nud" şi realizat în ulei pe pânză, evaluat la suma de 366.000-367.000 de lei, va fi scos la vânzare duminică. Potrivit casei de licitaţii organizatoare, tot duminică, colecţionarii vor putea achiziţiona o lucrare de Nicolae Grigorescu, "Ciobănaş", estimată la preţul de 143.000-144.000 de lei, dar şi alte opere semnate de Corneliu Baba, Iser, Steriadi, Musceleanu, Ressu sau contemporanii Vasile Grigore, Alma Redlinger şi Mircea Roman.

HOŢI LA FINUL LUI BOC
Apartamentul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, finul premierului Emil Boc, a fost jefuit sâmbătă. Ancheta pentru depistarea hoţilor este în derulare, afirmă poliţiştii. Alin Tişe a confirmat furtul. Se pare că hoţii au reuşit să sustragă din apartamentul acestuia bunuri în valoare de peste 20.000 de lei. (Lacrima Andreica)

VICEPRIMAR AGRESAT
Viceprimarul liberal al municipiului Rădăuţi, Constantin Galan, a fost bătut, ieri, în faţa sediului Primăriei. Galan intervenise pentru salvarea unei persoane care era lovită de un bărbat. El spune că a observat din Primărie că un bărbat lovea puternic un alt bărbat care era într-o maşină parcată în zonă şi a intervenit imediat. În urma primelor cercetări, s-a stabilit că rădăuţeanul Constantin B. (44 ani) a fost lovit de Ionel L. (42 ani), pe fondul unui conflict mai vechi.

CONDAMNARE CEDO
Filmarea unui acuzat de reporteri cu acordul Poliţiei a determinat condamnarea României la CEDO. Guvernul român este obligat, prin decizia de ieri a CEDO, să îi plătească despăgubiri morale de 8.000 de euro lui Marius Ionel Toma, din Constanţa. Acesta a reclamat la CEDO că la data de 9 septembrie 2002, când a fost reţinut şi arestat pentru posesie de canabis, a fost supus la tratamente degradante, incluzând aici şi faptul că a fost filmat şi fotografiat de presă.

CENTRU R&D
Ericsson va deschide în România un centru de cercetare cu cel puţin 200 de angajaţi, a declarat ieri Ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu. Compania suedeză mai are în Bucureşti un Centru de Servicii Globale unde lucrează în prezent peste 400 de angajaţi. La sfârşitul anului trecut, presa din Olanda scria despre mutarea unui centru Ericsson în România. Potrivit Ministrului, compania caută locul în care să instaleze noul centru de cercetare.

×
Subiecte în articol: observator