x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Feb 2009   •   00:00

26 februarie 2009



PASAJUL BASARAB
Guvernul a decis ieri ca Pasajul Basarab să fie declarat de utilitate publică, la solicitarea Consiliului General al Capitalei. Procedurile de expropriere pot fi demarate. Proiect controversat încă din momentul în care a fost făcut public, acum opt ani, pasajul a trecut prin multe hopuri, ultimele fiind la începutul acestui an, când aleşii locali ai PSD au fost din nou împotrivă. Situaţia s-a detensionat abia marţi, când 41 de consilieri au acceptat continuarea lucrărilor şi începerea negocierilor pentru exproprierea a 16 imobile. (M.A.C)

GARDA, EXECUTATĂ
O societate comercială a declanşat procedura de executare silită asupra Comisariatului Central al Gărzii Financiare. Firma, care comercializează bijuterii, a obţinut în instanţă recuperarea a aproximativ jumătate de kilogram de aur confiscat de inspectori în 2007. Hotărârea instanţei este definitivă şi irevocabilă.

LIBERI LA PROFESORI UE
Cetăţenii UE au posibilitatea să ocupe posturi în învăţământul superior din România. Conform modificărilor aduse la Statutul cadrelor didactice printr-o ordonanţă de urgenţă, adoptată prin excepţie, posturile didactice din învăţământul superior pot fi ocupate cu contract de muncă pe o perioadă determinată şi de cetăţeni din state terţe, în calitate de personal didactic asociat. (E.M.)

IAURT EXPIRAT
Peste 1.900 de pahare cu iaurt expirat ce ar fi trebuit să ajungă la elevii din două şcoli au fost retrase de DSV Gorj. Conform şefului Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj, dr Ion Iliuţă, paharele cu iaurt distribuite prin programul "Cornul şi laptele" au fost descoperite la Bâlteni şi Plopşoru, elevii neapucând să consume din lactatele expirate de cinci zile. (G. Mladin)

ÎNVĂŢĂTOARE BĂUTĂ
O învăţătoare din Oarja-Argeş este acuzată că vine băută la oră. Din acest motiv, conducerea şcolii generale la care activează a declanşat o anchetă. Paznicul şcolii susţine că a găsit-o pe  învăţătoarea Ioana Angelescu sprijinită de un gard al instituţiei şi că a trebuit să o ducă pe braţe până în clasă. (Elly Cîrstea)

ELEVUL BĂTĂUŞ
Un licean din Mediaş este acuzat că a bătut un profesor. Incidentul a avut loc în cabinetul directorului unităţii de învăţământ, în prezenţa mai multor cadre didactice. Profesorul a fost îndrumat să se prezinte la Cabinetul de Medicină Legală, pentru a obţine un certificat medico-legal, urmând ca, în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale acordate, să se facă încadrarea faptei.

BĂSESCU PARLAMENT
Preşedintele Traian Băsescu vrea să vină în Parlament. El le-a trimis ieri o scrisoare preşedinţilor Senatului, Mircea Geoană şi Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, în care le aduce "la cunoştinţă" că doreşte ca, la data de 9 martie, în cursul după-amiezii, să adreseze Parlamentului un mesaj pe probleme actuale de politică internă.

PREDA, INTERNAT
Eugen Preda, implicat în scandalul de sâmbătă, de la mall-ul Plaza, a fost internat aseară la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, acuzând dureri de cap. El a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral şi contuzie toraco-abdominală, fiind internat, sub pază, la Secţia de neurochirurgie.

PRELUNGIRE ÎN IRAK
Deputaţii din Comisia de Apărare au aprobat ieri memorandumul de înţelegere între Guvernul român şi irakian care prevede retragerea trupelor române din Irak la 31 iulie 2009. Preşedintele comisiei, Costică Canacheu, a declarat, însă, ulterior că există posibilitatea prelungirii mandatului trupelor române, dar cu alt tip de misiuni şi alt tip de militari care să asigure asistenţă trupelor irakiene.

GEICĂ, PÂRÂT DE ANI
Inspectorii de integritate au sesizat ieri Parchetul Judecătoriei Buftea pentru a-l cerceta pe Florea Geică sub aspectul comiterii infracţiunii de fals în declaraţii. ANI arată că Geică nu a respectat legea privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese, acesta omiţând să declare trei conturi bancare şi un teren. (Violeta Fotache)

LICEU ÎNCHIS
Liceul "George Călinescu" va fi închis până luni pentru reparaţii, în urma incendiului provocat ieri, în timpul unei ore de Logică, de un elev din clasa a IX-a. Inspectorul general şcolar al Capitalei, Stelian Fedorca, a precizat că elevul a dat foc unui şerveţel pe care l-a băgat sub parchetul sălii de clasă. Elevii au fost evacuaţi şi au fost chemaţi pompierii. Daunele ar putea fi suportate de către familia şcolarului. (E.M.)

×
Subiecte în articol: observator