x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

27 Feb 2009   •   00:00

27 februarie 2009



TRANCĂ, ACHITAT
Medicul Răzvan Trancă a fost achitat ieri pentru acuzaţiile de viol a Andreei Mocanu, pe motiv că fapta nu există. Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe doctor la patru ani cu suspendare pentru tentativă de omor calificat şi a dispus ca acesta să-i plătească tinerei 50.000 de lei. Decizia poate fi atacată cu apel. Trancă este judecat pentru viol şi tentativă de omor în legătură cu incidentul în care Andreea Mocanu ar fi fost aruncată de la balconul locuinţei acestuia.

VOLUNTARIAT
Fundaţia "Pentru Voi", în parteneriat cu Habitat for Humanity România, construieşte o locuinţă pentru persoane cu dizabilităţi. Pentru a reuşi să termine cât mai repede construcţia, Fundaţia "Pentru Voi" apelează la cei care vor să devină voluntari şi să lucreze la finisarea Casei Cristian din Timişoara. Doritorii se pot înscrie la www.pentruvoi.habitat.ro. Nu este necesară experienţa în construcţii. (I.M.)

DÂMBOVIŢA
Fostul şef al ISU Dâmboviţa, colonel Cornel Diaconiţa, a fost arestat ieri pentru 29 de zile. Diaconiţa este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită şi cinci infracţiuni de instigare la mărturie mincinoasă. În perioada 2006-2007, din ordinul lui Diaconiţa s-au acordat cadrelor militare drepturile anuale de echipament în bani, cadrele respective fiind "direcţionate" să-şi execute contracost articole de echipament la doi croitori autorizaţi, dar neagreaţi de MAI. Cornel Diaconiţa a ieşit la pensie în 12 februarie.

HUNEDOARA
Opt persoane, între care cinci baschetbalişti, au fost rănite într-un accident pe DN7, produs ieri la ieşirea din Orăştie. Accidentul s-a produs după ce un autoturism Opel, care circula de la Orăştie spre Simeria, a derapat, a ajuns pe contrasens, s-a izbit de un alt autoturism Dacia care circula regulementar, iar apoi a fost proiectat într-un parapet de beton şi s-a oprit în şanţul de pe marginea drumului. În urma accidentului a fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare. (Monalise Hihn)

STRADIVARIUS, PE DULAP
O vioară Stradivarius, care se presupune că e obiect de patrimoniu, a fost găsită de poliţişti ieri în casa unui constănţean. Există indicii că instrumentul ar fi fost furat din Belgia. Una dintre locatarele casei în care a fost găsită vioara afirmă că instrumentul a fost primit de băiatul ei de la un cetăţean la care a muncit. Mai mult, femeia susţine că vioara, ţinută în condiţii improprii pe un dulap, învelită într-o cârpă, arăta la început mult mai bine, dar a fost deteriorată de un nepot care s-a jucat cu ea. Vioara a fost ridicată şi este la sediul IPJ în vederea efectuării expertizei şi autentificării ei. Dacă se adevereşte că vioara găsită este marca Stradivarius, ea ar valora 500.000 de euro.

DRAMĂ ÎN OLT
Un copil de 6 ani din localitatea Tătuleşti, judeţul Olt, a decedat ieri după-amiază după ce a fost împuşcat cu o armă de vânătoare de un adolescent de 14 ani, în timp ce se jucau. Potrivit comisarului-şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, din primele cercetări a reieşit că cei doi copii, care sunt vecini, se jucau cu arma de vânătoare a tatălui băiatului de 14 ani, în curtea unuia dintre ei, iar la un moment dat adolescentul a acţionat trăgaciul armei îndreptate spre copilul de 6 ani, care a murit pe loc în urma împuşcăturii.

MILITAR UCIS

Un militar din Batalionul 21 Vânători de Munte a murit ieri în Afganistan, după ce un autovehicul de tip Humvee a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce se afla într-o misiune de patrulare. El a fost rănit grav în incident, decedând în timpul transportului spre spital. Sergentul major Claudiu Chira se afla într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat – Kabul). Militarul avea 30 de ani, era căsătorit, fiind angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2002.

×
Subiecte în articol: observator