x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

28 Feb 2009   •   00:00

28 februarie 2009



SUBIECTELE LA BAC
Subiectele pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2009 au fost publicate ieri pe site-ul ministerului, la http://subiecte2009.edu. ro. În perioada 1-20 martie vor fi în dezbatere publică. La 1 mai va începe înscrierea candidaţilor. Tinerii trebuie să depună dosarele până la 9 mai. În acest an, Bacalaureatul va avea loc între 22 iunie şi 9 iulie şi se va desfăşura la fel ca anul trecut. (Eugenia Mihalcea)

PROTESTE  
Aproximativ 100 de profesori, membri ai Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Sibiu, au reclamat, ieri, la Inspectoratul Şcolar Judeţean, neacordarea unor drepturi salariale prevăzute de lege. Dascălii au probleme legate atât de premiul anual de 2%, cât şi de salariul de merit. Potrivit sindicaliştilor din Sibiu, din cele peste 170 de unităţi şcolare din judeţ, doar în 20 s-a plătit salariul de merit şi premiul de 2%. (E.M.)

CONCEDIERI MASIVE
Aproximativ 3.300 de persoane angajate la 32 de societăţi din Prahova vor rămâne fără locuri de muncă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova, Dragoş Pârvan, 32 de societăţi care-şi desfăşoară activitatea în judeţ au anunţat disponibilizări în masă pentru perioada următoare.
ANGAJĂRI ÎN ARMATĂ
Peste 1.800 de posturi vacante au fost scoase la concurs în toată ţara, prin programul de angajare de soldaţi şi gradaţi voluntari. Se pot înscrie tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, care au absolvit cel puţin ciclul liceal inferior sau o şcoală de artă şi meserii. Candidaţii admişi vor beneficia de asistenţă medicală gratuită, dar şi de compensaţii pentru chirie, în cazul în care vor fi repartizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu. Doritorii se pot înscrie până la 24 aprilie.

BĂTAIE ÎN SPITAL
Doi chirurgi de la Spitalul din Oradea, doctorii Ion Mânea şi Adrian Duşe, s-au luat la bătaie într-un bloc operator în care ar fi urmat să efectueze o intervenţie chirurgicală. Managerul spitalului, Emil Muţ Popovici, a calificat incidentul drept un “mic contact fizic”. Cu toate acestea, conducerea unităţii a dispus o anchetă. Potrivit unor informaţii, cei doi chirurgi s-au certat şi apoi s-au încăierat din cauză că unul dintre ei nu ar fi vrut să îl lase pe celălalt să opereze.

COPII CERCETAŢI PENAL
Doi copii de 12 şi 13 ani sunt cercetaţi penal pentru tâlhărie, după ce, în plină zi, au atacat, pe o stradă din municipiul Constanţa, un alt minor, în vârstă de 16 ani, furându-i telefonul mobil. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Constanţa, Radu Croitoru, a declarat că agresorii l-au ameninţat pe adolescent că “vor scoate cuţitul şi că îl vor tăia”, luându-i apoi telefonul. Cei doi copii sunt cercetaţi penal în stare de libertate, urmând ca instanţa de judecată să decidă ce măsuri vor fi luate împotriva acestora.

DIVORŢ OLTEANU
Deputatul liberal Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, divorţează de soţia sa, Cristina. El a depus ieri la Judecătoria Sectorului 1 cererea de desfacere a căsătoriei. Termenul de judecată în acest proces a fost stabilit pentru 17 martie. Olteanu este căsătorit cu Cristina Isabela Andone din 2003 şi au împreună doi copii. Naşul de cununie al acestora a fost preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: observator