x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

03 Mar 2009   •   00:00

3 martie 2009



CAZUL CIOROGÂRLA
Unsprezece militari au fost trimişi în judecată în cazul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla. Ei sunt acuzaţi de furt calificat, călcare de consemn şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. în acest caz, procurorii au mai dispus disjungerea cauzei cu privire la persoanele cu funcţii de conducere din cadrul Unităţii Militare 01916 Cirogârla şi eşaloanelor superioare ce au atribuţii privind organizarea şi funcţionarea sistemului de pază al unităţii. Valoarea totală a armelor şi a obiectelor sustrase din depozitul de armament este de peste 34.500 de lei.

GREVA FUNCŢIONARILOR
Peste 25.000 de funcţionari din 350 de instituţii publice au participat la greva de avertisment de ieri. Conform preşedintelui Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, dacă solicitările nu vor fi rezolvate, din 9 martie vor intra în grevă generală. Liderul sindical a precizat că la grevă au participat funcţionari publici, angajaţi ai MAE, Ministerului Transporturilor, Ministerului Finanţelor, ai Casei Naţionale de Pensii şi alte Asigurări Sociale şi personal contractual din administraţia publică, din Bucureşti şi din ţară.

CONSTANŢA

Un pescador turcesc a fost capturat de poliţiştii de la IJP Frontieră în apele teritoriale româneşti. Poliţiştii de frontieră constănţeni au fost obligaţi să folosească armamentul din dotare, trăgând peste 200 de focuri cu mitralieră în pescadorul despre care existau informaţii că ar bracona calcan. Potrivit şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, comisarul-şef Adrian Tobă, vasul turcesc "Ames Sakir Reis" nu s-a supus şi şi-a continuat călătoria, echipajul refuzând ulterior să răspundă şi somaţiilor acustice şi optice.

NEBUNIE LA CLUJ
Nebunie ieri în traficul clujean din cauza unei pene de curent. Astfel, în zona centrală a oraşului n-au mai funcţionat semafoarele, iar "unda verde" care face ca traversarea centrului să fie sincronizată şi mai rapidă, pur şi simplu a dispărut. "Poliţia Comunitară şi Poliţia Rutieră au intervenit în regim de urgenţă cu remorchere pentru a scoate troleibuzele din intersecţii. În momentul întreruperii curentului se aflau 40 de troleibuze în trafic. Acestea au fost înlocuite cu autobuze", au precizat oficialii Primăriei clujene. (Lacrima Andreica)

GROPARI LA CONTROL!
Angajaţii Cimitirului Municipal "Rulikowski" din Oradea trebuie să treacă proba detectorului de alcool atât la intrarea în schimb, cât şi la sfârşitul programului. Măsura a fost luată de conducerea RAPAS Oradea, ca urmare a numeroaselor sesizări legate de starea bahică a unor angajaţi ai cimitirului. Cozma a dispus şi schimbarea administratorului cimitirului pe motiv că s-a dovedit a fi corupt, însuşindu-şi sume necuvenite de la familii îndoliate, cărora le percepea taxe suplimentare pentru înmormântări. (Teodora Ivan)

SEISM ÎN VRANCEA
Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs ieri în zona Focşani. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 06:15, la adâncimea de 15 kilometri şi a avut intensitatea II pe scara Mercalli, în zona epicentrală.

DEPUTAT CERCETAT
Mai multe persoane, printre care şi deputatul PD-L Mihail Boldea, avocat, sunt cercetate penal pentru că ar fi folosit acte false şi au obţinut în instanţă un teren de 640 de mp în centrul Galaţiului. Terenul pe care se afla un hotel monument istoric aparţinea Primăriei municipiului. Poliţiştii anchetează şi modul în care clădirea de pe acel teren a fost demolată de persoane necunoscute. Mihail Boldea a refuzat să facă orice comentariu.

SIAMEZI DECEDAŢI
Siamezii născuţi în 2008 de o adolescentă din Braşov au murit duminică seară. Siamezii au decedat la Spitalul de Pediatrie din Braşov, unde fuseseră transferaţi în 23 februarie de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului (IOMC) "Alfred Ruşescu" Bucureşti. "Primul a decedat cel mic, ca urmare a unui stop cardio-respirator. În pofida eforturilor depuse de medicii de la Spitalul de Pediatrie, câteva ore mai târziu a murit şi fratele său", a declarat Lidia Mailar, purtătorul de cuvânt al DGASPC Braşov.

EROUL, ADUS ACASĂ

Sublocotenentul (post-mortem) Claudiu Chira, ucis în Afganistan, a fost repatriat ieri. El va fi înmormântat mâine la Râşnov, în prezenţa oficialilor din conducerea MApN. Sergentul major Claudiu Chira, membru în Batalionul 21 Vânători de Munte "General Leonard Mociulschi" din Predeal, a murit joi, în Afganistan, după ce un autovehicul de tip Humvee a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce se afla într-o misiune de patrulare.

LUCRĂRI DE MÂNTUIALĂ
Nu mai puţin de 11 lucrări făcute de mântuială, unele abandonate sau nefinalizate corespunzător, toate punând în pericol siguranţa bucureştenilor. Acestea au fost depistate de inspectorii de la Corpul de Control al Primăriei Sectorului 2 în urma verificărilor efectuate în trei cartiere bucureştene. SC Apa Nova SA, SC Electrica Muntenia Sud SA, SC Distrigaz SA, SC Luxten Lighting Company SA şi SC Poni Con SA sunt regiile care au efectuat o serie de lucrări de reparaţii sau înlocuire a reţelelor pe care le deţin în carosabil şi au uitat să le finalizeze, lăsând gropi, cratere, şanţuri. (Monica Andrei Capatos)

A NĂSCUT LA POLIŢIE
O tânără a născut, în noaptea de duminică spre luni, într-o secţie de Poliţie din Arad. Femeia locuieşte lângă secţia de Poliţie, iar în cursul nopţii i s-a declanşat naşterea şi nu a avut cui să ceară ajutorul. "A intrat cerând cu disperare ajutor, iar poliţiştii auzeau deja scâncetele copilului. Un agent a tăiat cu un cater pantalonul femeii şi a văzut copilul ieşit parţial. Faţa copilului era acoperită cu placenta şi dădea semne de sufocare, dar poliţiştii i-au curăţat căile respiratorii", a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IJP Arad. Băieţelul venit pe lume are 3,3 kilograme şi este perfect sănătos.

×
Subiecte în articol: observator