x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Mar 2009   •   00:00

4 martie 2009



FĂRĂ "CORN ŞI LAPTE"
Programul "Cornul şi laptele" ar putea fi înlocuit din toamna acestui an cu un nou proiect "After-school", după cum a declarat ieri, la Camera Deputaţilor, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. "After-school" presupune o masă caldă şi lecţii sub supraveghere. "Acum facem o evaluare şi încercăm să vedem cum putem să transformăm proiectul «Cornul şi laptele» în programul «After-school». Să fie contribuţia Guvernului partea aceasta care vine din proiectul «Cornul şi laptele» şi părinţii să aibă o contribuţie mai mică", a declarat Andronescu. (E.M.)

ATENŢIE, CADE FAŢADA!
Mai multe bucăţi din faţada unui hotel craiovean, vechi de 100 de ani, s-au desprins ieri. Din acest motiv, accesul maşinilor pe Strada Mihail Kogălniceanu, unde se află Hotelul Minerva, a fost blocat. Nici o persoană nu a fost rănită. Săptămâna trecută, o femeie a murit după ce un ornament de pe o clădire istorică din Sibiu s-a desprins şi a căzut. (M. Gavrilă)

TÂRGU MUREŞ
O profesoară din Târgu Mureş va fi pensionată la 65 de ani, la aceeaşi vârstă cu bărbaţii. Profesoara Angela Cotoară, care predă limba engleză la Colegiul Naţional "Papiu Ilarian", a dat în judecată, în 2007, atât ISJ Mureş, cât şi unitatea de învăţământ, cerând obligarea angajatorului la semnarea unui act adiţional la contractul de muncă, cu termen 2014, ca termen standard pentru pensionare. Profesoara a obţinut, în urmă cu câteva săptămâni, o sentinţă în acest sens de la Tribunalul Mureş. (Raluca Creţ)

GRAVIDĂ DECEDATĂ

O femeie gravidă în luna a noua a murit ieri în liftul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. Femeia fusese adusă de la spitalul din Bumbeşti-Jiu, întrucât interveniseră complicaţii la naştere. Medicii din Târgu-Jiu susţin că gravida a fost trimisă de la Bumbeşti-Jiu deja decedată. Rudele femeii au declarat că vor solicita o anchetă în acest caz, în care acuză medicii de neglijenţă în actul medical. (Gabriela Mladin)

ARAD

Un bucureştean, care s-a legitimat ca fiind inspector guvernamental în Ministerul Culturii, este cercetat pentru că ar fi bătut o femeie. Aceasta susţine că a fost oprită în trafic de un bărbat care apoi i-a dat câteva palme şi a lovit-o cu pumnul. Reclamanta spune că bărbatul s-a prezentat, chiar în faţa poliţiştilor, ca fiind inspector guvernamental în Ministerul Culturii, arătând o legitimaţie în acest sens. Agresorului i s-a deschis dosar penal. (Andrei Ando)

POLIŢIST LOVIT
Un poliţist sibian a fost lovit, posibil cu o armă, de un şofer pe care îl oprise în trafic. Poliţistul din cadrul postului de Poliţie Comunal Nocrich, aflat în serviciu pe DJ 106, Sibiu – Agnita, intersecţie cu drumul spre Fofeldea, a auzit un foc de armă. S-a deplasat în zona de unde a auzit zgomotul şi a oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu farurile stinse. În timp ce îi legitima, şoferul a coborât din maşină şi l-a lovit pe poliţist în cap, după care a plecat. Poliţiştii încearcă acum să-l identifice pe agresor. (Dan Tomozei)

×
Subiecte în articol: observator