x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Mar 2009   •   00:00

5 martie 2009



CANCELARIA DISPARE
Cancelaria Primului-Ministru a fost desfiinţată printr-o Ordonanţă de Urgenţă aprobată ieri de Guvern. Atribuţiile Cancelariei vor fi preluate de Secretariatul General al Guvernului, care va rămâne însă cu acelaşi număr de posturi ca în prezent (316), a anunţat premierul Emil Boc. La SGG se vor face "reorganizări şi comasări" pentru preluarea Serviciului Diplomatic, Serviciului informaţii clasificate, Înaltul reprezentant pentru Republica Moldova şi Înaltul reprezentant pentru protecţia şi îngrijirea copilului din structura Cancelariei. Boc îşi păstrează un corp de 22 de consilieri şi secretari de stat, din care nu va lipsi actualul şef al Cancelariei, Cătălin Baba. (F.Z.)

CHIŢAC MAI VREA LIBER
Fostul general Mihai Chiţac va cere săptămâna viitoare să i se prelungească întreruperea executării pedepsei de 15 ani de închisoare, primită în cazul Timişoara. Acesta a fost scos din detenţie în decembrie anul trecut, pentru o perioadă de trei luni în care urma să fie supus unor intervenţii chirurgicale pe cord. Potrivit avocatului fostului general, acesta nu s-a operat însă, fiind doar supus unor investigaţii medicale în răstimpul acordat de judecători. (M. Pasă Petru)

TREN ÎN FLĂCĂRI
Locomotiva trenului internaţional care circula pe ruta Budapesta - Bucureşti a luat foc, ieri-dimineaţă, între staţiile CFR Câmpina şi Floreşti. Cei 300 de călători şi mecanicii nu au avut de suferit. Cinci trenuri au avut întârzieri cuprinse între 19 şi 137 de minute. Potrivit primelor estimări, cauza focului ar putea fi suprîncălzirea unui motor şi aprinderea izolaţiilor unor cabluri. (Laura Calciu)

PROIECTIL ÎN PORT
Un proiectil în perfectă stare de funcţionare a fost descoperit ieri pe un ponton din Portul Midia. Muniţia a fost găsită de o echipă de muncitori care încerca să taie un Proiectil de artilerie, de calibru 100 de milimetri, provine din cel de-al doilea război mondial.

EROUL, ÎNMORMÂNTAT
Aproximativ o mie de persoane (rude, prieteni, foşti colegi) au participat ieri la funeraliile militarului ucis în Afganistan. Ieri, autorităţile locale i-au acordat lui Claudiu Chira titlul de cetăţean de onoare al oraşului. (Laura Calciu)

JAF LA CASA DE SCHIMB
O casă de schimb valutar din Cluj-Napoca a fost spartă, în noaptea de marţi spre miercuri, hoţii folosindu-se de chei potrivite. Patronul susţine că în seiful societăţii se aflau 196.000 RON care ar fi fost furaţi. Deşi casa de schimb era conectată la un sistem de alarmă, patronul suţine că nu s-a declanşat pentru că, probabil, autorii spargerii au tăiat firele. Nici camerele de supraveghere nu funcţionau. (Lacrima Andreica)

DOM' COSTEL, JUDECAT
Fostul director al ANIF, Constantin Iancu, a fost ieri trimis în judecată pentru lipsire de libertate, ameninţare şi constituire de grup infracţional. Faptele ar fi fost comise cu scopul de a-l forţa pe omul de afaceri Alexandru Andrei să îi cedeze lui Iancu acţiuni de la una din firmele sale. Dosarul a fost trimis Tribunalului Dolj, de procurorii DIICOT - Craiova, ne-a declarat şeful DIICOT, procurorul Codruţ Olaru. (Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: observator