x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Mar 2009   •   00:00

6 martie 2009



ELEV CUŢITAR
Un elev de clasa a X-a din Arad este cercetat penal după ce l-ar fi ameninţat cu cuţitul pe paznicul şcolii la care învaţă. El era supărat că paznicul nu l-a lăsat să plece de la cursuri fără învoire. Incidentul a avut loc miercuri, la un liceu din Arad, unde a fost solicitată intervenţia jandarmilor. Elevului i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru "port fără drept al cuţitului" şi ameninţare. (A. Ando)

CAZUL BRĂDIŞTEANU
Fostul ministru al Sănătăţii Daniela Bartoş a luat ieri, în instanţă, apărarea medicului Şerban Brădişteanu judecat pentru corupţie. Audiată ca martor, aceasta a declarat că aparatura medicală cumpărată prin licitaţia organizată de Şerban Brădişteanu pentru Spitalul Penitenciar Rahova era utilă şi performantă. Potrivit fostului ministru, nefolosirea acestor instrumente este o problemă ce ţine "de persoane". (M.Pasă Petru)

EXCLUSIV ANTENA 3
Astăzi, la ora 23:05, Antena 3 va difuza în exclusivitate un documentar despre incidentul aviatic de pe râul Hudson. Pilotul american Chesley B. "Sully" Sullenberger a devenit erou naţional în SUA după ce a salvat viaţa a 155 de oameni reuşind o amerizare de urgenţă. Reportajul prezintă desfăşurarea evenimentelor şi trăirile pasagerilor.  Vor fi incluse şi opinii ale unor experţi în aviaţie care au declarat că aterizarea unui Airbus pe apă fără ca acesta să se rupă este extrem de dificilă, ceea ce face reuşita pilotului cu atât mai spectaculoasă.

VASLUI
Un profesor este acuzat că îi îndeamnă pe elevi să se uite la filme porno. Mai mult, elevii susţin că au fost dese situaţiile în care cadrul didactic a venit băut la ore. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a deschis o anchetă în cazul profesorului care predă la Şcoala generală din Munteni de Sus. Reprezentanţii ISJ Vaslui afirmă că acest caz este de mai mult timp în atenţia instituţiei şi că au fost propuse unele măsuri de sancţionare a lui Marius Puni, însă acestea nu au fost aprobate de Consiliul Profesoral al şcolii. (Ana Ionaşcu)

GREVĂ AMÂNATĂ
Funcţionarii publici şi-au amânat greva cu o săptămână. Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) a hotărât ieri amânarea grevei generale anunţate pentru 9 martie, până la 16 martie, dată la care vor fi finalizate negocierile cu Executivul. SNFP critică obedienţa faţă de Guvern a reprezentanţilor unor organizaţii sindicale care pun în pericol întreaga mişcare sindicală din România.

TOT DUPĂ GRATII
Subofiţerul MApN acuzat de trădare, Floricel Achim, şi cetăţeanul bulgar acuzat de spionaj, Marinov Zikolov, rămân în arest. Instanţa supremă a respins ieri cererile acestora de punere în libertate, după mai multe ore de audieri şi deliberări. Ambii acuzaţi şi-au recunoscut faptele pe parcursul anchetei. Românul a susţinut însă că a vândut date secrete pentru că se afla într-o situaţie materială precară, iar bulgarul a cerut eliberarea invocând faptul că a colaborat cu serviciile secrete române. (M.P)

×
Subiecte în articol: observator