x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Mar 2009   •   00:00

7 martie 2009



ACCIDENT PE DN1
Un funcţionar al Ambasadei Rusiei a fost implicat aseară într-un accident pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, lovind o persoană pe o trecere de pietoni de la Podul Băneasa. Victima a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Medicii spun că aceasta este conştientă şi se află într-o stare relativ bună. Cauza accidentului nu a putut fi deocamdată stabilită, pentru că victima a fost dusă la spital, iar pentru a putea afla mai multe informaţii de la şoferul maşinii, a fost chemat un translator de limba rusă.

PĂRĂSIT LA SPITAL
Un bărbat de 34 de ani din Bucureşti a fost adus cu gâtul tăiat, joi seară, la Spitalul Bagdasar-Arseni. Ovidiu Pană, lăsat în faţa unităţii medicale de câteva persoane aflate într-o maşină Dacia Logan, a murit după o jumătate de oră. Persoanele care l-au adus au părăsit repede zona. Medicii au încercat, fără succes, resuscitarea lui timp de jumătate de oră. Anchetatorii încearcă să găsesacă maşina cu care a fost adus bărbatul.

ŞEF NOU LA DLAF
Printr-o decizie a premierului Emil Boc, noul şef al Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF) din cadrul Guvernului este magistratul Adina Petrescu, procuror la DNA. Funcţia era vacantă de la sfârşitul anului trecut. În anul 2003, Adina Petrescu a fost omul de contact dintre Parchetul Naţional Anticorupţie, actual DNA şi Oficiul de Luptă Antifraudă al Comisiei Europene.

NOU LA ANTENA 2
Astăzi, la Antena 2, începând cu ora 15:00, debutează emisiunea Vivat Academia, realizată de colegul nostru, Dan Constantin. Emisiunea este consacrată dialogului cu personalităţi ale lumii ştiinţifice şi culturale, membri ai Academiei Române. Primul invitat al realizatorului este Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, care abordează o serie de probleme de mare actualitate ale celui mai important for al culturii şi ştiinţei româneşti.

PLAJELE, LA HOTELIERI
Plajele de pe litoral vor fi concesionate hotelierilor în acest sezon estival, a anunţat primarul Radu Mazăre. "Se vor face contracte de asociere cu deţinătorii de structuri de cazare de pe litoral, care vor plăti o redevenţă minimă. Nu dorim să scoatem profit din concesionarea plajelor", a declarat Mazăre. Acesta a mai precizat că după ce se va finaliza împărţirea plajelor, Ministerul Mediului va iniţia o Ordonanţă de Guvern care modifică actuala prevedere legislativă.

SUCEAVA
O conductă magistrală de gaze naturale a fost fisurată, ieri, în urma unei alunecări de teren. Avaria ce s-a produs în localitatea suceveană Buneşti a determinat sistarea totală sau parţială a alimentării cu gaze naturale în comunele Bosanci şi Ipoteşti, din judeţul Suceava, precum şi în localităţile Bucecea, Dorohoi şi Şendriceni, din judeţul Botoşani. Tot ca urmare a avariei, în comunele Siminicea, Salcia, Şcheia, dar şi în municipiul Suceava, precum şi în localităţile Cătămărăşti şi municipiul Botoşani, s-a constatat o scădere a presiunii gazelor naturale.

LICEU - TAXĂ PROTECŢIE
Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant vineri în timp ce primeau taxă de protecţie de la elevii unui liceu din Medgidia. Unul dintre elevii şantajaţi a mers împreună cu părinţii la Poliţie, iar vineri, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Medgidia, a fost organizat flagrantul. Lucian Samson şi Lucian Şerban au fost prinşi imediat după ce au primit de la elevul respectiv suma de 200 de lei, bani ce fuseseră marcaţi.

FURT DE GAZOLINĂ
Patru prahoveni au fost prinşi de jandarmi în timp ce furau gazolină dintr-o staţie de pompare a Petrom de la Recea. Indivizii, angajaţi ai staţiei respective, foloseau o instalaţie artizanală şi reuşiseră să ia peste 600 de litri de produs petrolier, pe care intenţionau să-l vândă. Ei sunt cercetaţi penal pentru furt calificat. (Laura Calciu)

AMENDĂ RECORD
Un agent economic din Bârlad care vindea carne de cal fără să precizeze ce comercializează a fost amendat cu 20.000 RON. Sancţiunea record dată de DSVSA Vaslui vine după un control mixt făcut de inspectorii instituţiei cu Poliţia din Bârlad, pe baza unor sesizări venite din partea populaţiei. Potrivit autorităţilor sanitar-veterinare vasluiene, carnea de cal era vândută în amestec cu carne de porc tocată, cumpărătorii fiind induşi în eroare că ar fi vorba de carne de vită în amestec cu porc. (Ana Ionaşcu)

INFORMAŢII RĂTĂCITE
Un ofiţer din cadrul Brigăzii 8 Artilerie Mixtă "Al. Ioan Cuza" din Focşani a rătăcit informaţii de serviciu. Reprezentanţii brigăzii spun că informaţiile de pe stick nu pun în pericol securitatea unităţii. "Erau date despre activităţi de instruire de la noi pe care le-am desfăşurat deja", a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii, maior Marian Geană. Incidentul vine la trei ani după ce un CD cu informaţii secrete militare a ajuns la doi ziarişti din Focşani. (Dana Lepădat)

LOTO 6/49
Cea de a doua tragere din seria Tragerilor Speciale Loto 6/49 ale Primăverii va avea loc mâine. Cu această ocazie, Loteria suplimentează fondul de câştiguri al categoriei I cu 150.000 RON. La această categorie se înregistrează un report de peste 15,6 milioane lei, astfel că pentru tragerea de mâine se estimează un fond de câştiguri de peste 4,2 milioane euro.

TEATRU LA JURNALUL
Trupa de teatru a Grupului Şcolar Electronica Industrială, condusă de Corina Popescu, consilier educativ şi profesor de limba română, ne-a făcut ieri o vizită la redacţie. În interes "de serviciu". Elevii de clasele a X-a şi a XI-a, actori ai trupei Arca, au prezentat un colaj din cinci schiţe ale lui Caragiale: Vizita, Amicii, Căldură Mare, 5 o'clock, Bacalaureat. Arca a participat, până în prezent, la diverse festivaluri şcolare de teatru, a prezentat la Teatrul Evreiesc de Stat piesa "Steaua fără nume" şi, de anul acesta, are propria sală de teatru, amenajată chiar în incinta şcolii. (R.I.A.)

COD GALBEN
ANM a emis ieri o avertizare cod galben valabilă până astăzi la ora 15:00 în 13 judeţe. Este vorba de judeţele Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timişoara, Caraş- Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. Va ploua în majoritatea regiunilor, dar în sud-vestul ţării şi în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp. În zonele atenţionate va continua să plouă până mâine.

DRUM ÎNCHIS
Drumul dintre Sinaia şi Cota 1.400 va fi închis, în acest week-end, între orele 8:00 şi 16:00. Măsura a fost luată ca urmare a faptului că, în special în week-end, acest tronson se aglomerează, iar foarte mulţi şoferi îşi lasă maşinile parcate pe benzile de circulaţie. (Laura Calciu)

ACCES DIRECT ÎN TOP
"Acces Direct" din 5 martie a fost lider de audienţă pe întreaga transmisie, cu 6,3% rating şi 19,3% share. Momentul special l-a constituit explicaţia lui Luis Lazarus legată de adevărul din spatele relaţiei sale cu Monica Columbeanu şi care a fost urmărit de peste un milion de români. Astfel, la ora 18:57 s-au înregistrat 10.2 puncte de rating şi 26,7% cotă de piaţă. Antena 1 s-a bucurat de audienţe considerabile şi în prime time. Sursa: gFk Romania.

×
Subiecte în articol: observator