x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

08 Mar 2009   •   00:00

8 martie 2009



EXPOZIŢIE/CRISTALE DE ZIUA FEMEII
Una dintre cele mai bogate expoziţii de cristale, bijuterii şi obiecte de decoraţiuni interioare este găzduită astăzi de Muzeul Naţional de Geologie. Mii de exponate, toate din cristale, pietre preţioase şi semipreţioase, cercei, brăţări, coliere şi pietre zodiacale, sculpturi sau obiecte Feng Shui le aşteaptă pe femei până la ora 18:00. Iubitorii de cristaloterapie găsesc o gamă completă de cristale benefice. În premieră, vizitatorii pot să îşi fotografieze aura şi să primească consiliere în legătură cu cristalele ce li se potrivesc.

ELVEŢIA/DRAMA UNEI FAMILII DE ROMÂNI
Patru români, membri ai unei familii stabilite în Elveţia, au murit împuşcaţi în locuinţa lor din Geneva. Poliţia ia în considerare posibilitatea ca tatăl să-şi fi ucis soţia şi cei doi copii, după care să se fi sinucis. Anchetatorii au găsit un bilet în care tatăl afirmă că îşi consideră viaţa ratată. Bărbatul, căsătorit cu o româncă, s-a stabilit în Elveţia cu 30 de ani în urmă. Acesta a fost descris de unii dintre colegi drept "jovial şi plin de umor", în timp ce alţii au afirmat că suferea de o boală care îl slăbise în ultima perioadă.

DECIZIE/LICITAŢII MAI SIMPLE
Guvernul a adoptat în şedinţa de ieri Legea achiziţiilor publice, care simplifcă procedurile de licitaţii publice. "Durata tuturor licitaţiilor a fost redusă la 30 de zile. Termenul de publicare pentru licitaţii deschise a fost redus de la 28 la 20 de zile, cel de licitaţie restrânsă de la 16 la 10 zile. Termenul pentru închirierea contractului de către autoritatea contractantă este de maximum 40 de zile", a arătat vicepremierul Dan Nica. "Modificarea este cerută de punerea în acord cu reglementările europene", a declarat premierul Emil Boc la finalul şedinţei.

BULGARIA/ACCIDENT CU ŞASE MORŢI
Un autocar turcesc s-a răsturnat vineri seară şi a intrat în coliziune cu un autoturism, provocând moartea a şase persoane, patru adolescenţi bulgari, aflaţi în maşină, şi două românce din autocar. Zilele de duminică şi luni au fost declarate zile de doliu de Primăria din oraşul bulgar Stara Zagora. Accidentul s-a produs pe drumul principal dintre oraşele bulgare Sliven şi Stara Zagora. Autocarul făcea o cursă Bucureşti-Istanbul şi avea 15 pasageri români la bord.

BUCUREŞTI/MINISTRU OPERAT LA FLOREASCA
Ilie Sârbu, ministrul Agriculturii, a fost operat ieri dimineaţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Potrivit unor surse oficiale, ar fi fost vorba despre o intervenţie pe colecist. Reprezentanţii spitalului au anunţat că starea de sănătate postoperator a ministrului este bună. Ilie Sârbu este din decembrie 2008 ministru al Agriculturii, funcţie pe care a ocupat-o şi în perioada 2001-2004 în Cabinetul Năstase.

BRĂILA/ŞNUR DE MĂRŢIŞOR DE 500 DE METRI
Peste 800 de preşcolari şi şcolari din Brăila au realizat un şnur de mărţişor cu o lungime de 500 de metri. Acesta a fost expus ieri, timp de două ore, pe Bulevardul Independenţei din municipiu pentru a fi admirat de cât mai mulţi brăileni. Copiii care au confecţionat şnurul au găsit şi un nume pentru opera lor: "Şnurul prieteniei".

×
Subiecte în articol: observator