x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

09 Mar 2009   •   00:00

9 martie 2009



LACUL TITAN
Edilul Sorin Oprescu va ataca în contencios administrativ hotărârea consilierilor generali de vineri prin care Lacul Titan a fost trecut în administrarea Primăriei Sectorului 3. Hotărârea a fost introdusă pe ordinea suplimentară a şedinţei fără a fi însoţită însă de un raport de specialitate şi de o expunere de motive în care să fie explicate concret cauzele care au dus la această decizie.

SPECIAL 6/49
Numerele extrase aseară la Loto Special 6/49 au fost 48, 20, 26, 24, 1, 9. Întrucât nu există nici un câştigător, premiul de 4,2 milioane de euro se va reporta. Numărul Noroc a fost 0911802. Aceasta a fost a doua Tragere Specială 6/49 a Primăverii. Potrivit Loteriei Române, ultima dată premiul de categoria I la Loto 6/49 s-a câştigat în data de 14 decembrie 2008 şi a fost în valoare de 290.000 de euro.

EVADAT DÂMBOVIŢA
Un bărbat aflat în arestul IJP Dâmboviţa a evadat ieri, în jurul orei 17.00. Bărbatul este căutat de efective importante de poliţişti şi jandarmi, astfel că la toate drumurile dâmboviţene au fost organizate filtre. Cornel Oprescu e acuzat că la începutul lunii februarie 2009 a tâlhărit o familie în vârstă ce locuia în satul Tătărani, din judeţul Dâmboviţa, de la care a luat 10.000 de RON şi o maşină de teren. Se pare că bărbatul ştia că la familia respectivă sunt bunuri de furat, întrucât fiul lor este un important om de afaceri din zonă. (M. C.)

HOŢI PRINŞI DE RADAR

Patru arădeni care au furat o ma­şi­nă au fost prinşi de poliţişti datorită radarului. Agenţii de la Rutieră au ce­rut şoferului maşinii respective să oprească, însă acesta s-a speriat şi a mărit viteza. Arădenii au fost ur­mă­riţi de poliţiştii care au tras şi focuri de avertisment. Şoferul a oprit ma­şi­na, a sărit de la volan şi a fugit, dar cei trei pasageri au fost interceptaţi. (Andrei Ando)

DORMEA PE ŞINE

Un bărbat în vârstă de 55 de ani a fost salvat de la moarte de un jandarm montan. Bărbatul dormea în­tre şinele de cale ferată, iar jandarmul l-a observat, a coborât din ma­şi­nă şi a reuşit să îl scoată dintre şine, în timp ce semnalele acustice şi luminoase de la trecere la nivel cu calea ferată semnalizau apropierea unui tren. Bărbatul se afla într-o stare avansată de ebrietate şi adormise pe calea ferată, după ce s-a răsturnat de pe bicicletă. Pentru că nu a vrut să meargă la spital, bărbatul a fost dus şi acasă de jandarm. (Monalise Hihn)

PASUL TIHUŢA
Traficul rutier se desfăşoară cu gre­u­tate în Pasul Tihuţa, din cauza ninsorii abundente. Potrivit şefului Sec­ţiei de drumuri naţionale Bistriţa-Nă­să­ud, Alexandru Slavita, drumarii au ieşit încă de la ora 4:00 dimineaţa pen­tru a interveni pe Drumul Naţi­o­nal 17 cu utilajele de deszăpezire, fo­lo­sind circa 60 tone de material antiderapant. În Bistriţa Năsăud, stratul maxim de zăpadă depăşeşte 15 centimetri, fiind înregistrat la Piatra Fântânele, în Pasul Tihuţa.

DÂMBOVIŢA
Un mal al râului Ialomiţa s-a pră­bu­şit, sâmbătă, în localitatea Gheboaia. Incidentul s-a produs din cauza unei eroziuni mai vechi, iar malul prăbuşit se află la o distanţă de circa 60 de metri de o zonă în care se află 20 de case. Tot din cauza preci­pi­ta­ţi­ilor abundente, sâmbătă seară s-a prăbuşit unul din zidurile de sprijin ale DJ 712A, construit între albia pâ­râ­ului Ialomicioara de Vest şi şosea, la intrarea în satul Bădeni din Runcu.

PROFESORI-SPORURI
Sporurile cadrelor didactice nu vor fi reduse. Anunţul a fost făcut de mi­nis­trul Educaţiei, Ecaterina An­dro­nes­cu, la şcoala de Pregătire a TSD, ce s-a desfăşurat la Geoagiu Băi. "Nu merită să fie îngrijoraţi pentru zvo­nu­rile astea care circulă cu sporurile. Nu s-a pus problema şi nu se va pune problema reducerii sporurilor ca­dre­lor didactice", a declarat Andronescu. Aceasta a precizat că pe parcursul acestui an vor fi majorate salariile cu 33,6%, doar dacă economia va începe să funcţioneze. (Monalise Hihn)

A LOVIT ŞI A FUGIT
Un şofer a fost dat în urmărire după ce ieri-dimineaţă a rănit două persoane şi a părăsit locul accidentului. Accidentul s-a produs în jurul orei 6:15, pe Bulevardul Beijing, pe sensul de mers dintre Piaţa Charles de Gaulle către Strada Nicolae Caranfil. Şoferul unui microbuz de transport persoane a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi a lovit o maşină Dacia. În urma coliziunii, şoferul Daciei, în vârstă de 38 de ani, a fost rănit grav, iar soţia acestuia, de 36 de ani, a suferit răni uşoare.

×
Subiecte în articol: observator