x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

10 Mar 2009   •   00:00

10 martie 2009



DOSARUL FNI
Justiţia nu a inculpat pe cine trebuia în dosarul FNI, a susţinut Maria Vlas ieri, cu ocazia unui termen în acest caz. "Oamenii aceştia au fost păgubiţi. Trebuie să se repeadă asupra cuiva şi este foarte bine că se reped numai asupra mea. Ceilalţi nu au nici o vină. Nu este vina mea că justiţia română nu a inculpat pe cine trebuia, dar ăsta este iarăşi un aspect care nu ţine de mine", a spus Vlas. Instanţa supremă a amânat ieri judecarea dosarului FNI, judecătorii avertizând că, la termenul următor, indiferent de situaţia juridică a inculpaţilor, vor începe dezbaterile.

MILITAR MORT ÎN POST
Un militar de la o unitate din Bistriţa-Năsăud a fost găsit mort ieri-dimineaţă, în timp ce făcea de pază la parcul auto. Este vorba de un sergent major în vârstă de 32 de ani, care lucra încă din 1998 la UM 1518 din Prundu Bârgăului. Deocamdată nu se ştiu motivele decesului, mai ales că militarul nici nu s-a împuşcat şi nici nu e împuşcat acolo. Un procuror militar anchetează cazul.

DECEDAT LA POLIŢIE
Un timişorean a murit, în noaptea de duminică spre luni, într-o secţie de Poliţie, unde a ajuns în urma unui conflict cu alte două persoane. Purtătorul de cuvânt al IJP Timiş, Marinela Apostolache, a declarat că toţi trei au fost amendaţi, dar că victima după primirea sancţiunii a părăsit sediul secţiei. La scurt timp a revenit, a cerut un pahar cu apă, după care i s-a făcut rău şi a murit până la sosirea Ambulanţei.

EVADATUL A FOST PRINS
Bărbatul care a evadat din arestul IJP Dâmboviţa a fost prins de poliţişti ieri după-amiază. Evadatul a fost capturat într-o zonă împădurită de lângă localitatea Diaconeşti-Vârfuri, a declarat şeful Poliţiei Pucioasa, comisar Albert Coman. Bărbatul nu a opus rezistenţă. Adrian Oprescu, în vârstă de 30 de ani, este acuzat că a tâlhărit doi bătrâni - părinţii fostului lider al PC Dâmboviţa, Alexandru Alexandrescu - a evadat, duminică, în jurul orei 17:00, din arestul IJP Dâmboviţa.

ÎNGHEŢAŢI ÎN ZĂPADĂ
Jandarmii montani au descoperit sub zăpadă, pe vârful Mutu, în apropierea staţiunii Straja, cadavrul unui bărbat de aproximativ 45 de ani. Victima a fost găsită în timpul unei operaţiuni de căutare a unui tânăr de 17 ani din Gorj, ce s-a rătăcit duminică pe raza staţiunii Straja. Tânărul a plecat să schieze şi nu s-a mai întors la cabana unde se cazase. Cadavrul băiatului a fost găsit la 50 de metri de cel al bărbatului. (M. Hihn)

ALUNECĂRI DE TEREN
Cinci familii din Recea, judeţul Sălaj, trebuie evacuate după ce locuinţele lor riscă să fie acoperite de un versant. Primarul comunei, Breda Lajos, a declarat că "douăzeci de locuinţe sunt grav afectate de alunecările unui versant. Din cauza ploilor şi a topirii zăpezii, pământul a luat-o la vale. Cea mai gravă situaţie este la cinci familii cu care am discutat şi le putem pune la dispoziţie o sală de clasă, în clădirea şcolii, unde să se mute până găsesc o soluţie", a declarat primarul.

×
Subiecte în articol: observator