x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

12 Mar 2009   •   00:00

12 martie 2009



CUMPĂR SECRETE
O gălăţeancă ce locuieşte lângă UM de Tancuri a postat pe maşină un anunţ de spionaj. Supărată că are frecvente conflicte cu reprezentanţii UM din cauza locurilor de parcare, femeia şi-a pus pe maşină următorul anunţ: “Sunt spion bulgar, cumpăr secrete militare. Rog seriozitate. Preţ bun”. (Daniel Mihalaşcu)

BANI DE LA UE
Parlamentul European (PE) a aprobat cererea României de a-i fi alocată o sumă de 11,8 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE. Banii sunt necesari refacerii infrastructurii din cinci judeţe ale ţării afectate de inundaţiile din 2008. Este vorba despre Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ.

DEPUTAT JUDECAT
Procesul deputatului Virgil Pop va continua la Instanţa Supremă. Conform rechizitoriului DNA, în perioada decembrie 2007-aprilie 2008, inculpatul Virgil Pop, consilier judeţean pe atunci, a pretins de la un denunţător, 80.000 de euro, pentru ca, prin influenţa pe care o are asupra persoanelor cu funcţii de conducere de la SC Electrica SA Bucureşti şi Transilvania Nord, precum şi a preşedintelui CJ Cluj, să determine încheierea unor contracte de lucrări de instalaţii electrice în judeţul Cluj pentru firma denunţătorului.

TERORIŞTI
Patru patroni turci ai unor fabrici de confecţii din Brăila sunt suspectaţi de DIICOT că finanţează organizaţii teroriste din Turcia. Autorităţile îi acuză pe cei patru de fraude bancare, evaziune fiscală de 110 miliarde de lei vechi, sustragere de la vămuire, sustragere de la plata obligaţiilor bugetare şi spălare de bani. Potrivit DIICOT, sume importante rezultate din aceste afaceri au ajuns la gruparea turcă de extremă dreapta “Lupii Cenuşii”. (F.C.)

GRIJĂ LA GHIOCEI

Introducerea ghioceilor în Ungaria constituie infracţiune, au informat ieri autorităţile maghiare. Astfel, persoanele care vor fi prinse că deţin ghiocei pe teritoriul ungar riscă să fie cercetate penal pentru distrugerea mediului înconjurător. În Ungaria, din 2005, cu scopul limitării culegerii, ghiocelul a fost inclus pe lista Ordonanţei naţionale referitoare la speciile de plante şi animale protejate şi intens protejate. (Andrei Ando)

CENTURA RESTRICŢIILOR

Traficul pe sensul Bucureşti – Braşov de pe Centura de Vest a Ploieştiului a fost blocat pe o porţiune de 500 de metri. Asta după ce luni, pe acelaşi sens, pe o distanţă de 1 km, s-a luat aceeaşi măsură. Muncitorii susţin că restricţiile sunt necesare pentru lărgirea drumului. (Laura Calciu)

DIN CONSILIER, PREFECT
Mihai Atănăsoaei, consilier general PD-L, a fost numit de Guvern prefect al Capitalei. Potrivit declaraţiei de avere, el are o casă în Corbeanca şi un teren intravilan în aceeaşi localitate. Mai are trei depozite bancare, două la Credit Europe Bank, unul în valoare de 65.000 de euro şi celălalt de 410.000 de lei, şi un altul de 90.000 de lei la Alpha Bank. Mariana Câmpurean, tot consilier general PSD, a fost numită subprefect.

×
Subiecte în articol: observator