x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

18 Mar 2009   •   00:00

18 martie 2009



SCANDALUL DE LA MALL
Trei dintre acuzaţii arestaţi în dosarul scandalului de la Mall Plaza Bucureşti sunt la un pas de eliberare. Judecătoria Sectorului 6 a dispus aseară punerea în libertate a lui Alexandru Udrea iar ieri noapte a decis acelaşi lucru şi pentru Andrei Bădulă şi Marian Scarlat. Deocamdată hotărârile nu se pot aplica, fiind atacabile cu recurs. Principalul acuzat din dosar, Eugen Preda, este cercetat în libertate, după ce procurorii nu au reuşit să decodifice imaginile filmate în centrul comercial în seara incidentului. (M.Pasă Petru)

ŞCOALA CENTRALĂ
Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, susţine reabilitarea de urgenţă a Şcolii Centrale - clădire monument istoric, dar şi interzicerea construirii unui imobil de 14 etaje vizavi de unitatea de învăţământ, într-o zonă protejată. Paleologu a precizat că Ministerul Culturii a atacat în instanţă avizul dat de Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional din Primăria Capitalei, care prevede amplasarea unui bloc de locuinţe în faţa şcolii.

PROTESTE SINDICALE
Bugetarii afiliaţi CNS Cartel Alfa au hotărât ieri că vor picheta sediile prefecturilor din toată ţara. Protestul se va desfăşura luni 23 martie, între orele 11:00 şi 13:00. De asemenea, sindicaliştii au anunţat proteste la Ministerul Muncii şi la sediile PD-L şi PSD, în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 14:00. Cartel Alfa va declanşa conflictul de muncă dacă ordonanţa privind sporurile bugetarilor va fi adoptată în forma actuală.

OBIECTE DISPĂRUTE
Cristian Cioacă a fost audiat, ieri, la Secţia 3 a Poliţiei Braşov, sub acuzaţia de furt între soţi, pentru a da explicaţii cu privire la bunurile dispărute anul trecut din apartamentul şi garsoniera deţinute împreună cu soţia sa, Elodia Ghinescu. "La audieri, Cristian Cioacă a refuzat categoric să dea vreo declaraţie, fără să motiveze în vreun fel refuzul său", a declarat Marinela Radu, avocata familiei Ghinescu. Poliţistul nu a vrut să dea declaraţii presei şi nu a spus nimic despre audierea care a avut loc. La 23 martie, Cioacă este aşteptat să se prezinte la Curtea de Apel Braşov la primul termen în procesul privind violarea corespondenţei soţiei sale, Elodia Ghinescu.

JAF ARMAT
Un tânăr mascat a comis, aseară, un jaf armat la una din casieriile RCS&RDS din municipiul Satu Mare. Acesta a sustras 4.995 de lei, bani proveniţi din încasări. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, Roxana Cristea, a declarat că, pe durata jafului în incinta RDS nu se afla nici un client, iar de teamă, casiera nu a opus rezistenţă şi i-a dat bărbatului banii. Abia după ce tânărul a părăsit casieria, femeia a reuşit să apeleze 112. Roxana Cristea a precizat că există deja un cerc de suspecţi.

DUTY FREE, ÎNCHIS

Un duty-free din Vama Porţile de Fier I a fost închis ieri de comisarii Gărzii Financiare Mehedinţi. Vânzătorii sunt bănuiţi că sunt implicaţi în traficul de ţigări, întrucât asupra lor s-au găsit sume de bani neînregistrate în casierie. Acesta nu este primul caz, comisarii Gărzii Financiare Mehedinţi luând aceeaşi măsură şi în cursul anului trecut, astfel că un magazin a fost închis pentru trei luni, în perioada 8 octombrie-8 ianuarie.

ANI ARGEŞ
ANI a sesizat ieri Parchetul în legătură cu averea unui inculpat în dosarul permiselor. Ionuţ Bălan, inspector în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere al IJP Argeş, este acuzat de infracţiunile de fals în declaraţii, uz de fals şi înşelăciune în formă agravantă. Bălan este unul din cei 28 de inculpaţi trimişi în judecată în dosarul fraudării permiselor auto. (E.C.)

VASLUI
Zeci de case de pe o stradă din municipiul Vaslui au rămas fără curent după ce o maşină a dărâmat un stâlp de medie tensiune care alimenta zona. Potrivit martorilor, autoturismul a fost scos dintr-un garaj şi lăsat cu motorul pornit, fără a fi asigurat cu frâna de mână. Autoturismul a mers circa 200 de metri şi s-a oprit în stâlp. (Ana Ionaşcu)

SĂLAJ
Doar şase medici s-au înscris la concursul pentru ocuparea a 44 de posturi vacante în spitalele din judeţul Sălaj. Cinci dintre candidaţi şi-au exprimat dorinţa de a lucra la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău. Şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj este nevoie de personal medical, aici fiind disponibile opt locuri de muncă pentru medici.

CONTRABANDĂ
Aproape 30.000 de parfumuri contrafăcute au fost descoperite la Vama Giurgiu într-un TIR care venea din Turcia. TIR-ul transporta radiatoare pentru o societate din Satu-Mare. Conform listei de valori în vamă, valoarea totală a parfumurilor a fost estimată la aproximativ 114.480 de euro. Parfumurile au fost reţinute de autoritatea vamală, urmând a fi expertizate. (Vasile Arcanu)

ATAC BENZINĂRIE
Autorul împuşcăturilor din septembrie 2008 de la o benzinărie din Capitală a fost deferit justiţiei, ieri. Aurelian Zanfirescu e cercetat în stare de arest pentru tentativă de omor calificat asupra lui Adrian Epure, loviri sau alte violenţe asupra lui Stelian Stoenică, ameninţare, uz fără drept de armă letală şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi odinii publice. Anchetatorii susţin că Zanfirescu, băut şi înarmat cu o puşcă de vânătoare, a mers la o benzinărie din Strada Lujerului, undei-a ameninţat şi chiar agresat pe Adrian Epure şi pe Stelian Stoenică.

BRĂILA
Primăria Brăila trebuie să plătească dozele de vacin antirabic folosite la tratarea persoanelor muşcate de câini. Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţe, Şerban Mihăilescu, îl consideră vinovat de proasta gestionare a câinilor comunitari pe primarul Aurel Simionescu, căruia i-a înaintat o solicitare de plată a 45.000 de lei, bani care au fost folosiţi de spital pentru plata vaccinurilor antirabice în primul trimestru al acestui an. Anul trecut au fost muşcaţi de câinii fără stăpân aproximativ 2.500 de brăileni, cu 800 mai mulţi decât în 2007. (Florentin Coman)

HUNEDOARA
Un adolescent care a fost aruncat de pe un ATV a fost salvat de un jandarm aflat în timpul liber. Tânărul, în vârstă de 15 ani, a pierdut controlul asupra ATV-ului şi a făcut un salt de patru metri, de pe drum până în grădina casei în care locuieşte subofiţerul de la jandarmi. Acesta a observat din casă zborul tânărului cu ATV-ul şi a anunţat imediat Serviciul de Ambulanţă, acordând şi primul ajutor victimei. (M. Hihn)

BĂTAIE LA LICEU
Doi liceeni s-au bătut ieri la intrarea în curtea unităţii de învăţământ, ambii fiind amendaţi de jandarmi. Cei doi elevi ai Colegiului "Alexandru Domşa" din Alba-Iulia au fost surprinşi de jandarmi în timpul unei altercaţii fizice care a avut loc la poarta liceului. Pe fondul unui conflict mai vechi, Mircea L., de 17 ani, o mai veche "cunoştinţă" a jandarmilor, şi Gheorghe R., de 22 de ani, ambii elevi la acest colegiu, s-au luat la bătaie, fiind nevoie de intervenţia de urgenţă a unei patrule de jandarmi. (Lucian Dobrater)

PROTEST TAXIMETRIŞTI
Aproximativ 400 de reprezentanţi ai firmelor de taximetrie din Bucureşti au protestat ieri în Piaţa Constituţiei. Taximetriştii cer închiderea şi desfiinţarea dispeceratelor firmelor de taxi din judeţul Ilfov care funcţionează ilegal pe raza municipiului Bucureşti. Printre firmele care, deşi au obţinut autorizaţie de funcţionare pentru Ilfov, funcţionează în Bucureşti se regăsesc automobile ale firmelor "Metropola", "Modern", "Pelicanul", "Taxi 200".

×
Subiecte în articol: observator