x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Noi 2009   •   00:00

26 noiembrie 2009



AZI ÎNCEPE VACCINAREA
Campania de vaccinare împotriva gripei noi începe astăzi. Primele 1.340.000 de doze de vaccin românesc vor fi folosite pentru imunizarea personalului medical, a cadrelor militare, angajaţilor MAI, dar şi a unui milion de studenţi şi elevi. Distribuţia vaccinului spre direcţiile de sănătate judeţene se va face sub escortă militară. Agenţia Naţională a Medicamenului a avizat vaccinul produs la Institutul Canatcuzino. Liceul "Jean Monet" din Bucureşti a fost închis ieri, după ce aici au fost descoperite 3 cazuri de gripă A H1N1. (Magda Colgiu)

BEBELUŞ ARS

Incubatorul de la Maternitatea Bucur, în care a fost ars bebeluşul nu corespunde din punct de vedere tehnic, având probleme de temperatură, umiditate şi la sistemul de ventilaţie. Directorul Oficiului pentru Dispozitive Medicale, Lazăr Iordache, a precizat că din cauza problemelor, temperatura pe partea metalică a incubatorului putea ajunge, în medie, la 80 de grade. Rezultatul evaluării tehnice a fost trimis la procuratură.

SCANDAL SUBPREFECŢI
Fostul subprefect de Timiş Eugen Dogariu a dat în judecată Guvernul şi pe actualii subprefecţi ai judeţului cerând anularea deciziei prin care au fost numiţi în funcţii. Potrivit acestuia, numirea pe funcţie a unuia dintre subprefecţi, Zoltan Marossy, este ilegală, deoarece se încalcă o hotărâre de Guvern care stipulează că mobilitatea pe funcţie poate fi aplicată funcţionarilor publici doar o singură dată pe an. Iar Marossy a mai ocupat funcţia de subprefect de Timiş şi a fost numit în luna aprilie inspector guvernamental în judeţul Harghita.

CAZ HAYSSAM
Omar Mukhles şi Omar Mahmoud fraţii lui Omar Hayssam, au renunţat, la termenul de ieri de la Curtea de Apel Oradea al procesului în care se judecă fuga lui Omar Hayssam, la cererea de a li se ridica interdicţia de a părăsi ţara. Aceştia doreau acest lucru pentru a putea participa la un pelerinaj la Mecca. Cei doi au motivat renunţarea la această cerere prin faptul că pelerinajul a început deja, având loc în perioada 20 noiembrie-5 decembrie. (Teodora Ivan)

PRIMĂ NESIMŢITĂ
Judecătorii Tribunalului Gorj au decis printr-o hotărâre care poate fi atacată cu apel ca Dumitru Cristea, fostul director al Complexului Energetic Turceni să primească prima de aproape 150.000 de lei brut pentru anul 2008. Mai exact, Cristea va încasa 126.521 de lei, bani în mână, după ce în 2007 a mai primit o astfel de bonificaţie. În doar un an şi şapte luni, cât a fost director la Complexul Turceni, Dumitru Cristea a încasat, numai prime, în valoare de peste 250.000 de lei. (G. Mladin)

ELEVI CONSILIAŢI
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) a lansat ieri Programul "Decide-ţi cariera potrivită", pentru a-i ajuta pe elevii bucureşteni să-şi aleagă mai bine cariera. Potrivit MMFPS, în România erau înregistraţi aproximativ 160.000 de şomeri cu vârste de până la 30 de ani şi alţi circa 160.000 de şomeri cu vârste între 30 şi 39 de ani, la sfârşitul lunii septembrie. Aproape 17% dintre şomeri sunt tineri, explicaţia fiind că meseriile lor nu se mai caută. (Diana Scarlat)

×
Subiecte în articol: observator