x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

24 Noi 2008   •   00:00

24 noiembrie 2008



PRIMAR BÂUT LA VOLAN
Edilul oraşului Drobeta Turnu-Se­verin, Constantin Gherghe, a condus sub influenţa alcoolului, potri­vit Antena 3. Primarul a fost surprins în tribuna stadionului din Motru golind mai multe cutii cu bere, apoi ar fi condus maşina personală de la stadion spre Drobeta, fiind la un pas să se ciocnească frontal cu o dubiţă.

TREN "ÎN FLÂCÂRI"
Locomotiva unui tren personal, care circula pe ruta Gheorghieni – Răz­bo­ieni, a luat foc ieri-dimineaţă la intrarea în gara localităţii mure­şe­ne Iernut. Biroul de Presă al CFR Călători ne-a precizat că nu s-au în­re­gistat victime. Potrivit pompierilor, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la filtrul de ventilaţie de la motorul locomotivei.

HEROINÂ LA JILAVA

Patru persoane au fost arestate şi alte două au fost puse sub acuzare, pentru introducere de heroină în Penitenciarul de maximă siguranţă Jilava. Drogurile au fost disimulate în produse alimentare, ne-a informat IGPR. Una dintre măsurile menite să stopeze introducerea drogurilor în puşcărie este schimbarea regulilor privind primirea pachetelor trimise de rudele condamnaţilor.

CUNUNA CARPAŢILOR
Sala de spectacole a Centului Cultu­ral MIRA găzduieşte în această sea­ră, de la ora 18:00, spectacolul ani­versar "A ruginit frunza din vii...". Manifestarea este prilejuită de împlinirea a 60 de ani de la înfiin­ţarea ansamblului folcloric Cununa Carpaţilor. Invitaţii de marcă ai serii sunt îndrăgiţii interpreţi de muzică populară Maria Ciobanu şi Gheorghe Turda. Gazda spectacolului este prezentatoarea tv Iuliana Tudor. (C.S.)

BULUC LA GAUDEAMUS
În penultima zi a Târgului Gaudeamus s-au îngrămădit la standuri peste 31.000 de vizitatori. Aceştia au participat la peste 130 de evenimente editoriale ale târgului organizat de Societatea Română de Radio­difu­ziu­ne. Proiectul cultural, care va be­ne­ficia de finanţare din banii ob­ţi­nuţi din vân­za­rea de bilete, va fi anun­ţat azi, la gala Premiilor Gaudeamus.

BÂTAIE CU SÂBII
Membrii a două grupuri de tineri timişoreni, aflaţi în stare de ebrietate, s-au bătut cu bâte, săbii şi cuţite la o staţie de benzină din localitatea Dumbrăviţa. Potrivit Mediafax, cinci persoane au ajuns la Spitalul Municipal din Timişoara în urma altercaţiei care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, două persoane fiind însă externate.

PROTEST LA GIURGIU
Giurgiuvenii sunt speriaţi de faptul că o groapă ecologică de deşeuri va fi amplasată anul viitor în judeţ, între comunele Frăţeşti şi Daia, şi protestează faţă de acest lucru. În această săptămână este rândul locuitorilor din Daia să protesteze, după ce săptămâna trecută şi-au manifestat nemulţumirea cei din comuna Frăţeşti. Nemulţumiţii se tem că viitoarea groapă de deşeuri va duce la infestarea apelor şi poluarea zonei.

Report la Loto
Extragerea Loto de duminică nu a adus nici un câştigător. Numerele extrase: 5, 6, 8, 27, 30 şi 48 nu au fost ghicite de nici un jucător. Reportul la categoria I este de peste 1,38 milioane de lei. 15 norocoşi au ghicit cinci dintre numere şi vor intra în posesia unui premiu în valoare de peste 19.000 de lei. Numărul extras duminică la tragerea Noroc este 7229877. Reportul este de 1,21 milioane de lei, respectiv 282.454 lei.

×
Subiecte în articol: observator