x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stolojan: Dacă vom câştiga, ne prezentăm în faţa preşedintelui cu capul sus

Stolojan: Dacă vom câştiga, ne prezentăm în faţa preşedintelui cu capul sus

01 Dec 2008   •   00:00
Stolojan: Dacă vom câştiga, ne prezentăm în faţa preşedintelui cu capul sus

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, astăzi, pentru Mediafax, că, dacă democrat-liberalii vor câştiga alegerile, se vor prezenta în faţa preşedintelui cu capul sus, iar şeful statului va decide din ce partid numeşte premierul.



"Dacă PDL va câştiga, rezultatul ne permite să ne prezentăm în faţa preşedintelui cu capul sus. Preşedintele va hotărî de unde va desemna premierul", a spus Theodor Stolojan. El a spus că diferenţa dintre rezultatele exit-poll-urilor şi rezultatele parţiale anunţate de BEC poate fi explicat prin faptul că este prima dată când au loc alegeri uninominale în colegii. "Eşantioanele făcute de institutele de sondaj este posibil să nu fi fost atât de bine reprezentate pe colegii. Dar mai este o necunoscută: nu ştim încă dacă rezultatele de la secţiile de votare nenumărate încă provin din zona rurală sau urbană", a arătat Stolojan. PDL a obţinut 33,29 % din voturi, PSD+PC 32,51% urmat de PNL, cu 18,10%, după centralizarea făcută până luni, la ora 8.00, a voturilor valabil exprimate din 71,06% din secţiile de votare, de la nivelul întregii ţări, pentru Camera Deputaţilor, a anunţat BEC.
Potrivit BEC, PDL a obţinut 34,67 % din voturi, PSD+PC 33,36% urmat de PNL, cu 18,18%, după centralizarea făcută până luni, la ora 8.00, a voturilor valabil exprimate din 71,06% din secţiile de votare, de la nivelul întregii ţări, pentru Senat. Insomar a anunţat, duminică noaptea, că Alianţa PSD+PC a obţinut 36,00% din voturile pentru Camera Deputaţilor şi 35,7% pentru Senat, conform estimărilor realizate de INSOMAR până la ora 21.00, pe locul doi situându-se PDL - 30,8% la Camera Deputaţilor şi 31,7% la Senat, iar pe locul trei PNL - 20,4% la Cameră şi 19,8% la Senat. De asemenea, CSSB a dat publicităţii un exit-poll potrivit căruia Alianţa PSD+PC a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminică, 36,00 % pentru Senat şi 36,5% pentru Cameră, fiind urmată de PDL, cu 30,6% - Cameră şi 30,9% -Senat şi de PNL, cu 20,4% - Cameră şi 20,2% - Senat.

×
Subiecte în articol: romania senat