x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştrandul municipal din Vaslui a fost închis de primărie, după ce un copil a murit înecat

Ştrandul municipal din Vaslui a fost închis de primărie, după ce un copil a murit înecat

de Agerpres    |    04 Aug 2014   •   21:49
Ştrandul municipal din Vaslui a fost închis de primărie, după ce un copil a murit înecat

Primăria municipiului Vaslui a închis luni, pentru reamenajare şi igienizare, ştrandul municipal, după ce un copil în vârstă de 14 ani a murit înecat. O echipă de proiectanţi urmează să delimiteze cu o linie de balize cele două zone principale ale bazinului mare, care are o adâncime de 5,2 metri, pentru a preveni şi accidente similare.

"În cursul zilei de astăzi s-a început golirea bazinului astfel încât să aducem îmbunătăţiri cât mai rapid ştrandului mare. Vom delimita cu o linie de balize cele două zone ale bazinului astfel încât cei care intră în ştrand să ştie în permanenţă linia de unde apa începe să crească", a declarat viceprimarul Sorin Radu.

El a precizat, totodată, că în cazul angajaţilor de la ştrandul municipal primăria a început şi o anchetă administrativă.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului au solicitat Primăriei municipiului Vaslui o serie de documente pentru a se stabili care sunt atribuţiile de serviciu conform fişei postului pentru angajaţii ştrandului şi dacă aceştia sunt vinovaţi pentru faptul că dispariţia copilului a fost anunţată cu întârziere la numărul de urgenţă 112.

"Potrivit celor trei minori care l-au însoţit pe băiatul decedat la ştrand, acesta nu ştia să înoate. Copiii au intrat împreună în apă, iar trei dintre ei au ieşit, au mai stat pe pătură şi s-au băgat din nou în apă fără ca nimeni să sesizeze momentul în care băiatul ar fi strigat după ajutor. La un moment dat, prietenii au început să-l caute în exterior, crezând că minorul a ieşit din bazin şi nu l-a sesizat nimeni. Copiii au anunţat administratorul ştrandului, au căutat copilul o perioadă, după care i-au indicat salvamarului locul în care prietenul lor intrase în bazin, acesta a intrat în apă, nu a găsit copilul şi a anunţat dispariţia lui la numărul de urgenţă 112, după care la faţa locului au ajuns poliţişti, pompieri şi cadre medicale. Reprezentanţii ISU au scos copilul chiar din zona indicată anterior de copii, într-un loc în care adâncimea bazinului este de 1,6 metri", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, Mihaela Ştraub.

Cadavrul copilului decedat duminică a fost transportat la morgă, unde a fost efectuată necropsia pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. 

×
Subiecte în articol: vaslui copil inecat