x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Strănepoata lui Jack Daniel e degustator profesionist

Strănepoata lui Jack Daniel e degustator profesionist

de Diana Scarlat    |    16 Noi 2012   •   09:32
Strănepoata lui Jack Daniel e degustator profesionist
Plictisită de meseria de nutriţionist, Lynne Tolley, stră-străneapoata celebrului Jack Daniel, s-a gândit, cu 16 ani în urmă, să-şi schimbe cariera şi să devină degustător profesionist în distileria familiei.

Credea că-i va fi uşor, fiind din familie, însă a trebuit să treacă mai întâi "probele de foc” impuse de specialişti. "Abia după mai bine de un an de teste, pe care trebuia să le fac zilnic, am fost admisă ca degustător. Am fost acceptată mai mult pentru că aveam deja cunoştinţe de nutriţie, pe care mi le-am folosit în această nouă meserie. Mi-a fost uşor să devin degustător în distileria străbunicului, pentru că ştiam gustul acestei băuturi încă din copilărie”, povesteşte Lynne Tolley, care vizitează România în aceste zile şi vrea să guste din cea mai bună ţuică românească, să-şi facă o părăere despre calităţile băuturilor spirtoase româneşti.

Lynne Tolley este şi autoarea unor cărţi de reţete culinare, dar şi a unor reţete de băuturi spirtoase, una dintre acestea, care se bea fierbinte, cu arome de mere verzi sau scorţişoară, atunci când e frig afară, fiind preluată de la... bunica ei! Lynne spune acelaşi lucru pe care-l susţin şi specialiştii în vinuri, mai ales instructorii somelierilor profesionişti, anume că femeile sunt cei mai buni degustători. "Noi, femeile, avem mirosul mult mai bine dezvoltat, deci şi gustul ne este mai bun. Asta face din noi cei mai buni degustători de băuturi spirtoase. La noi, în Tennessee, avem în jur de 30 de degustătoare profesioniste ale distileriei”, mai spune Lynne Tolley. 

După ce a urmat clasele primare în Moore County, unul din cele mai mici comitate din Tennessee, Lynne a fost trimisă la un internat pentru fete din Mississippi. Acolo a studiat la Universitatea din Georgia, pe care a absolvit-o cu specializare în nutriţie. Lynne s-a întors în Lynchburg, unde a devenit nutriţionistul şcolii pentru zece districte din sudul statului Tennessee, meserie, spune ea, atât de plictisitoare, care a inspirat-o pentru schimbarea carierei. În acea perioadă a luat mesele frecvent la internatul lui Miss Mary Bobo, după moartea căreia, în 1983, a preluat restaurantul şi continuă să gestioneze această afacere, pe lângă frumoasa meserie de degustător în distileria familiei.

×