Comisia Europeană (CE) a adoptat astăzi o nouă strategie în domeniul politicilor care vizează tineretul, urmărind acţiuni coordonate ale statelor membre referitoare la încadrarea în muncă, perfecţionarea aptitudinilor şi diminuarea abandonului şcolar.
Generaţia tânără reprezintă o resursă în curs de diminuare, estimându-se că procentul de 20% din populaţie pe care îl constituie în prezent va scădea la 15% până în 2050. De asemenea, actuala criză economică evidenţiază în mod special necesitatea de a dezvolta capitalul uman pe care îl reprezintă tineretul.
Conform sondajelor, educaţia, găsirea unui loc de muncă, incluziunea socială şi sănătatea sunt subiectele care îi preocupă cel mai mult pe tinerii de azi. De aceea, tinerii Europei trebuie să fie capabili să beneficieze de oportunităţi precum participarea civică sau politică, voluntariatul, creativitatea şi antreprenoriatul, sportul şi angajamentele de nivel global.
Pentru a răspunde unor astfel de provocări şi pentru a crea oportunităţi pentru toţi tinerii, Comisia propune o nouă strategie: "Tineretul - Investiţie şi Capacitare". Strategia are drept obiective crearea mai multor oportunităţi pentru tineret în domeniile educaţiei şi ocupării forţei de muncă; îmbunătăţirea accesului şi a participării depline a tuturor tinerilor la viaţa societăţii şi crearea unei solidarităţi între tineret şi societate.
Citește pe Antena3.ro