x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Strategie "zero deşeuri" în Marea Britanie

Strategie "zero deşeuri" în Marea Britanie

02 Aug 2010   •   00:00

Guvernul Marii Britanii a anunţat o strategie ambiţioasă de revizuire a politicilor de management ale deşeurilor din Anglia, având ca ţintă eliminarea totală a deşeurilor care astăzi ajung la groapa de gunoi.

Pricipalul obiectiv anunţat de Departamentul pentru Mediu, Alimentaţie şi Zone Rurale (DEFRA) este întărirea politicilor care încurajează reducerea cantităţilor de deşeuri, în special prin reciclare şi refolosire. Modificările la nivel de politici şi legislaţie vor fi aplicate după efectuarea unui studiu care va încerca să determine în ce mod noile politici pe deşeuri vor afecta comunităţile, gospodăriile şi afacerile.

"Suntem hotărâţi să adoptăm o economie care să tindă către obiectivul zero deşeuri, pentru că acest lucru are sens şi pentru mediu, şi pentru economie", a declarat ieri ministrul britanic al Mediului, Caroline Spelman. "Reducerea cantităţii de deşeuri trebuie să fie cât mai la îndemână pentru oameni, ar trebui să se producă prin încurajare, şi nu prin amenzi, prin bun simţ, şi nu prin coerciţie", a mai spus aceasta.

Viziunea "zero deşeuri" pentru Anglia include stabilirea unei valori pentru toate resursele, transformând toate deşeurile într-o resursă şi trimiţând cât mai puţine gunoaie la groapă.

Strategia de revizuire a politicilor de management al deşeurilor va atrage implicarea tuturor locuitorilor Angliei, de la simpli cetăţeni şi până la oameni de afaceri sau oficiali locali.

Principalele îmbunătăţiri vor viza modul în care sunt colectate deşeurile gospodăriilor şi companiilor, cum sunt sortate şi reciclate acestea, modul în care guvernul poate colabora cu autorităţile locale pentru a mări eficienţa sistemului, cele mai bune metode de încurajare a populaţiei, companiilor şi comunităţilor pentru a produce mai puţine deşeuri şi de a recicla mai mult, dar şi infrastructura necesară pentru implementarea noilor soluţii de reciclare.

×
Subiecte în articol: externe