x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Străzi deschise: Spectacole interactive, concerte, teatru - pe Calea Victoriei şi în Drumul Taberei

Străzi deschise: Spectacole interactive, concerte, teatru - pe Calea Victoriei şi în Drumul Taberei

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2023   •   19:15
Străzi deschise: Spectacole interactive, concerte, teatru - pe Calea Victoriei şi în Drumul Taberei
Sursa foto: Facebook

Spectacole interactive, concerte, teatru şi ateliere pentru copii se vor derula, la acest sfârşit de săptămână, pe Calea Victoriei şi în Drumul Taberei, în cadrul evenimentului "Străzi deschise - Bucureşti".

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, evenimentul va ajunge pentru prima dată în acest an şi în Sectorul 6, între străzile Valea Ialomiţei şi Valea Argeşului fiind creat un spaţiu pietonal unde vor avea loc spectacole, activităţi recreative şi educative.

Personaje din piesele de teatru "O scrisoare pierdută" şi "O noapte furtunoasă" ale lui Ion Luca Caragiale vor prinde viaţă sub forma unor spectacole-lectură interactive.

Publicul va afla secretele unor personalităţi emblematice pentru societatea românească de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi din prima jumătate a secolului al XX-lea în spectacolul în două părţi "Români la Porţile Lumii" al Teatrului Masca, care va fi prezentat sâmbătă şi duminică.

Artistul bucureştean Dinu Gabriel le propune spectatorilor un atelier de artă metalică din materiale reciclabile în ambele zile de weekend, iar sâmbătă comunitatea Vespa redefineşte mobilitatea urbană cu prilejul evenimentului "Împreună pe două roţi".

Şcoala de Artă Bucureşti organizează o varietate de evenimente artistice, inclusiv spectacole de dans contemporan, concerte de chitară clasică pe ritmuri moderne, momente de muzică populară şi un concert de muzică pop, susţinut de Vivienne Clement.

Programul artistic din Sectorul 6 este completat de spectacolele de magie şi ateliere de lectură.

Locuitorii Sectorului 6 vor putea participa la activităţi sportive, zone de joacă şi mişcare pregătite de PROEDUS.

Pe lângă evenimentele pentru programul artistic "Străzi deschise" din Sectorul 6, Şcoala Populară de Artă îi aşteaptă pe bucureşteni, în weekend, la sediul de pe Strada Cuza Vodă 100, cu expoziţii de pictură, artă decorativă, design vestimentar, decoraţiuni interioare şi fotografie.

Pe Calea Victoriei, cei mici vor avea ocazia să afle poveşti cu feline şi să facă parte dintr-un club al pisicilor în "Atelierele Thomasinei", într-un program găzduit de Muzeul Naţional al Literaturii Române, sâmbătă, de la ora 11,00.

Sâmbătă şi duminică, de la ora 18,00, pe trotuarul din faţa Muzeului Naţional de Artă al României, actorii Teatrului de Animaţie Ţăndărică le propun copiilor mai multe momente artistice.

Va avea loc şi paradă a personajelor Operei Comice pentru Copii, sâmbătă şi duminică, de la ora 19,30, pornind din zona Monumentului Renaşterii.

Duminică, de la ora 11,00, spectacolul-concert "Oglinda neagră" al Teatrului "C.I. Nottara" din faţa Muzeului Naţional de Istorie a României va fi un prilej de reîntâlnire cu personaje din schiţele lui Ion Luca Caragiale.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti este parte din program cu trei expoziţii, ce pot fi vizitate în intervalul orar 10,00 - 17,30.

Pentru derularea evenimentului vor fi instituite restricţii de trafic. Se va permite traversarea pe Calea Victoriei la intersecţiile cu străzile Sevastopol, Gheorghe Manu, Ion Câmpineanu, Ştirbei Vodă, cu bulevardele Regina Elisabeta şi Dacia, între Calea Victoriei şi Strada Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii de sâmbătă până duminică dimineaţa, începând de la ora 22,00 până la 09,00.

Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

Pe Bulevardul Drumul Taberei, traficul va fi restricţionat pe segmentul de drum delimitat de intersecţiile cu Strada Valea Ialomiţei şi Strada Valea Argeşului, pe ambele sensuri. Restricţiile sunt valabile, de sâmbătă, de la ora 8,00, până luni, 10 iulie, ora 1,00.

×
Subiecte în articol: Străzi Deschise spectacole